Biserică, stai în Dumnezeu!!
Autor: Nica Ionel
Album: Gânduri pentru sufletul meu
Categorie: Diverse

2 TES.1:1-2:

  •  Pavel, Silvan şi Timotei, către Biserica tesalonicenilor, care este în Dumnezeu, Tatăl nostru, şi în Domnul Isus Hristos:
  • 2 Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos!

Vreau să remarcăm două lucruri cu privire la versetele de mai sus:

  1. BISERICA  ADEVĂRATĂ SE AFLĂ ÎN DUMNEZEU Vs.1.

- În Dumnezeu înseamnă în voia lui Dumnezeu, Planul și călăuzirea lui Dumnezeu. Din nefericire astăzi Biserica a ajuns atât de organizată încât dacă Duhul Sfânt S-ar retrage din Biserică, noi nici nu am simți. Creștinismul primar avea 99% (implicare) Dumnezeu și 10% (implicare) om, creștinismul de azi are 99% om și 10% Dumnezeu și de aceea dacă Duhul Sfânt se retrage nici nu îți dai seama. Serviciul divin din nefericire pentru multe Biserici s-a transformat în serviciul uman. Dragi creștini și slujitori: – luptați ca Biserica unde sunteți să fie o Biserică „în Dumnezeu” și în tot ceea ce vrea Domnul pentru ea.

2.   BISERICA ACEEA CARE SE AFLĂ ÎN DUMNEZEU ARE HAR ȘI PACE, Vs.2.

- Observaţi din text că har și pace i se spune Bisericii care e în Dumnezeu. Se pune întrebarea: „frate de ce nu mai e har în adunare?”, „de ce nu mai e har în cântare, poezie, mesaj?” „de ce nu mai e pace și linişte în adunare între frați și surori?”   Răspunsul este simplu: Când Biserica iese din voia lui Dumnezeu pentru ea, harul se dă la o parte, apar neînțelegerile și toți membrii acesteia au de suferit.

   Dumnezeu să ne dea Biserici care să stea și să rămână în El.

 de NICA IONEL

(această resursă cât și altele pe teme de spiritualitate am postat și pe http://tineridelanganoi.wordpress.com , blog personal).

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/119430/biserica-stai-in-dumnezeu