Examen de licență promovat la 7 ore după a șasea naștere
Autor: Laura Daniela Marinau
Album: Rezonanțe creștine
Categorie: Mărturii

Este vorba de o scumpă soră de credință (evanghelică), din Craiova. Deși avea deja patru copii, a început Facultatea de moașe și asistență medicală, în urmă cu patru ani. Inițial intrase la taxă (care era de aproape 1000 de euro), dar Domnul i-a trimis de lucru-o comandă de huse de chitară pe care le-a lucrat în două săptămâni- și a achitat-o. După un an, datorită sârguinței și mediei bune (luând din nou și admiterea cu notă mare), a trecut în categoria studenților finanțați de la buget. Tot în anul doi, l-a născut pe al cincilea copil-Elisei, dar a continuat să fie o studentă sârguincioasă. Trăiește prin credința în Domnul și pentru Isus, Mântuitorul nostru. Muncește cu bucurie și dragoste pentru Isus și familie, de dimineața până seara, și Domnul o întărește.

Soțul ei nu câștiga suficient pentru toată familia și atunci s-a hotărât ea, ca atâtea femei din Europa, să poarte ambele blesteme ancestrale: să nască prunci cu durere, să-i crească ascultând de soțul ei și să câștige pâinea de toate zilele cu sudoarea frunții. Dar cu credința că, preaiubiților Lui, El le dă pâine ca în somn.

În anul patru, Domnul a binecuvântat-o cu o nouă sarcină, lângă care crescuse, un mic fibrom (din gelozia celui rău, pesemne). În neștiința mea (privitoare la planul Domnului cu ea), am sfătuit-o să-și facă operație cezariană (eu avusesem trei) și să rezolve astfel și cu nașterea și cu fibromul. Dar Domnul hotărâse altfel, pentru ca toată lucrarea să fie spre slava Sa! Terminase anul patru în această vară, fiind însărcinată în șase luni. Urmau examenele de licență: un test grilă în 11 septembrie și susținerea lucrării de licență în 12 septembrie. Împreună cu o bună prietenă, creștină devotată, ne-am rugat ca sora noastră să nască fie cu o săptămână înainte de licență, fie după a doua probă, chiar dacă în aceeași zi. După cum observați, Îi dădeam, cu multă „competență”, indicații Celui Atotștiutor și Atotputernic, în ce zi să decidă nașterea unei ființe umane. Chiar în acea seară, Loredana a simțit unele contracții, dar când a mers la spital, de urgență, i s-a spus că nu era încă sorocul și, după o injecție cu No-spa, au trimis-o  acasă.

Iar în dimineața de 11 septembrie, sora cu care mă rugam pentru nașterea orientată după. . examene, pe nume Simona, m-a sunat să îmi spună, emoționată, că „Lore a născut, noaptea la ora 2, o fetiță de 3,5 Kg, natural, fără nici o problemă”! „Slăvit să fie Domnul!” am răspuns eu. „Dar, examenele, le va da în februarie?” Uimită, chiar șocată, am auzit incredibila noutate: Loredana era chiar atunci la testul grilă, care se desfășura între 9 și 12, adică mersese la examen la... 7 ore de la naștere! Nu am putut decât să ne rugăm pentru ea, să nu rămână de rușine. Vă asigur că nu a copiat după nimeni și a luat nota 8,90! Ce mare Dumnezeu avem! La susținerea lucrării de licență de a doua zi, a luat nota 9!

Personal, cred că n-aș fi putut citi nici întrebările, în nici un caz să răspund la o grilă scrisă. de nota 8,90 la 7 ore după travaliul unei nașteri! . . Îți dorești atunci numai să dormi, să dormi și... să te odihnești.

Am fost s-o văd pe ea și pe nou-născuta Salome-Letiția (eu aș fi numit-o Eunice- Biruința Evlaviei  sau Victoria) și  Loredana era ca întotdeauna, plină de bucuria Domnului și de pace. Mi-a spus că fibromul nu i-a sângerat defel și  că se poate rezolva, nefiind prea mare, nu neapărat prin tăiere (ci cu laserul sau prin embolizarea vaselor ce-l alimentează), deoarece, dacă e voia Domnului, ea vrea să mai primească un copil. Lăudăm pe Domnul pentru astfel de suflete!

Iar situația ei materială este foarte modestă: locuiesc într-o casă cu două camere (doi părinți și șase copii), locuință care nici măcar nu e a lor, ci a unei surori cu patru copii (care stă de doi ani într-un apartament de servici). Dar, este atât de mulțumitoare! ... Chiar m-a rugat să-L preamăresc pe Domnul și s-o pun în umbră pe ea. La spital, era foarte stingherită pentru că unii o judecau ca nebună și iresponsabilă, iar alții, puțini, o priveau. . ca pe un idol, ca pe o sfântă în viață. Dar, în Biblie scrie despre Domnul Isus că „. . va veni ca să fie glorificat în sfinții Săi  și  să fie privit cu uimire, în  ziua aceea, în toți cei care au crezut”. (2 Tes. 1:10)  Cred că, de pe acum, Domnul Se poate glorifica prin astfel de creștini! Pentru asemenea suflete curate, merită să rămâi în România!

Dacă doriți s-o contactați pe această mamă-creștină eroină (firește ar fi de „Cartea recordurilor”), iată nr. de telefon și adresa: Lisaru Maria Loredana, Craiova, jud. Dolj, str. Rozmarinilor nr. 24, tel: (40) 0768107311.

Ceilalți copii se numesc: Emanuel, Samuel, Daria- Ștefania, Eduard și Elisei( Lisaru, bineînțeles). Poza e cu Sally-nou născuta.

03-2017

Al șaptelea copil al Loredanei se numește Dominic, nu Cristian. (m-am grăbit să scriu comentariul înainte de-al declara tatăl lui la starea civilă și aveam impresia că iLoredana intenționa să-i dea alte nume în maternitate).

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/113839/examen-de-licenta-promovat-la-7-ore-dupa-a-sasea-nastere