Cancerul Aurului
Autor: Alexandrina Tulics
Album: Anotimpuri
Categorie: Controverse

  

  Cancerul Aurului

   Aşezată la loc de cinste în mijlocul ţării, Roşia Montana, privită de sus, pare o cetate de adăpost a unei ţări binecuvîntate. Nu este un secret căci Domnul Dumnezeu şi-a iubit atît de mult creaţia încît i-a dăruit ''din toate'' chiar şi aur, argint, pentru ca poporul să-L laude şi să-şi aducă aminte: "Ce bun este Domnul! ''

   Mii de ani, Roşia  a fost podoaba ţării, ascunzînd sub munţii-i de aur, ''pîinea cea de toate zilele'' dată acestui popor cu numele: român şi inimă de cer! '' Domnul le-a făcut pe toate bune! Nici România n-a fost vitregită de binecuvîntările Sale, de aceea se găsesc din plin, zăcăminte  de tot felul.

   Goana după aur şi ''vinderea aproapelui'' au bătut palma şi prin vicleşuguri şi acte semnate de ''ei'', Frumoasa salbă de aur a României, trece în proprietatea ''străinului cu ochi de balaur'' care nu ştie nici doinii, şi nici ruga, cum s-a rugat românul şi a păstrat binecuvîntarea dată de Dumnezeu.

   Cianuri... acesta este cuvîntul morţii în Roşia Montana care a ucis familii întregi, a astupat cimitire cu părinţii nemaiplînşi ai celor ce privesc neputincioşi ''Apocalipsa Transilvană de la Roşia Montana''. Şi aceasta e doar începutul marilor urgii şi plăgilor ce au venit deja pe pămînt românesc. Se plîng, jelesc clopotele bisericilor care au mai rămas să ''cheme'' la închinare în jale, a unui popor dezmoştenit la el, ACASĂ! Se uită ''oarbe'' frunzele arse de cianuri ale copacilor cancerizaţi care-şi plîng verdele chinuit.

   E zi de vară...

   Urmele ''terapiei canceroase'' îşi arată hidoşenia într-o închinare schingiuită, dureroasă, pe cînd, în marile oraşe: Bucureşti, Cluj, Iaşi, şi-au deschis porţile ca să se întîlnească ''Yoghinii'' în spirale şi... paradele homosexualilor au ocupat Bucureştiul... şi '' blestemă curcubeul în dansul lor drăcesc''.

   Cancerul aurului  face ca ţara să urle de durere! ... Să fie acest urlet durerea străbunilor ce şi-au apărat ţara cu rugăciunea şi viaţa lor?

   O SINGURĂ BĂTRÂNĂ (Biserica!), stă cu o mînă la gură şi cu cealaltă spre Cer, implorînd mila Stăpînului să Se oprească, să asculte cîntarea de jale a unui popor... ce şi-a uitat Dumnezeul.

 

... Adu-Ţi aminte Doamne, ce ni s-a întîmplat...

Inspirat din Roşia Montana la marginea prăpastiei - COTIDIANUL. ro. 8 iunie 2013

                    Alexandrina Tulics

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/110182/cancerul-aurului