Se caută un John Knox român
Autor: Laura Daniela Marinau
Album: Profeții
Categorie: Controverse

Subscriu la îndemnul de a ne identifica cu poporul nostru „păcătos”, pentru că toți oamenii și toate popoarele sunt păcătoși! Iar marii oameni ai lui Dumnezeu, ca Daniel, Moise, Habacuc, Neemia și-au asumat chiar și păcatele strămoșilor, nu doar pe cele ale contemporanilor, când au venit în rugăciune și post înaintea Lui. (A se vedea Neem 10: 33-37, Daniel 9:5-19) Și despre aceștia, citați, nu ni se spune că ar fi comis păcate după ce au început să-I slujească Domnului. Pe Moise, Domnul l-a pedepsit să nu intre în Canaan, deoarece lovise Stânca de două ori, în loc să-I vorbească, iar Stânca era Hristos.

Dar Moise a cerut Domnului să-l șteargă pe el din Cartea Vieții în locul nimicirii poporului păcătos (Exodul 32:32), lucru pe care mă tem că nu l-am cere nici pentru familiile noastre, nici pentru biserici, ce să mai vorbim de poporul român!..Pentru că suntem niște prunci spirituali, de aceea nu determinăm o trezire în România, altfel Domnul ne-ar asculta rugăciunile, cum le-a ascultat pe ale lui J.Knox: „Doamne, dă-mi Scoția sau omoară-mă!” S-a rugat până acum și a postit serios vreun pocăit român strigând la Domnul: „Doamne, dă-mi Romania sau omoară-mă!”?! În dreptul meu, recunosc că abia strig pentru familia mea lărgită și am puțin succes. Dar încă nu m-am rugat cu disperare, pe viață și pe moarte, cu lepădare de sine, cu jertfă fără rețineri!

Aceasta este valabil și în cazul țării, deși ne rugăm în toate strângerile pentru trezire, eu cred că lipsește pasiunea sinceră, pentru că, de fapt, ne e puțin teamă de ea!..Dar, în Scoția sec.XVI, catolica regină Maria Stuart a declarat că îi e cel mai teamă de rugăciunile lui J.Knox! A încercat să-l sperie cu închisoarea, dar în final, Dumnezeu a avut ultimul cuvânt: Maria Stuart a fost decapitată de verișoara ei protestantă Elisabeta, iar trezirea în Scoția nu a mai putut fi oprită, nici amânată!

Îmi imaginez că Domnul privește de sus peisajul mirific al României și cugetă cam așa: „Caut un om, un om în întreaga țară/Să iasă noaptea și să se-nchine afară!/Și să-i vorbesc ca lui Avraam, prima oară/Și Voia Mea, să nu i se pară-o povară!”.

N-ai vrea să fii tu omul acela, J. Knox al României?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/107759/se-cauta-un-john-knox-roman