Paşii pentru mântuire
Autor: Unsure  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Gottestochter in 21/04/2012
    12345678910 0/10 X

Paşii pentru mântuire


Mântuirea:

Fiecare persoană se naşte în această lume ca fiind păcătos, si rezultatul păcatului este moartea.
În Romani 5:12 citim: "De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina că toţi au păcătuit..."

Şi în Romani 6:23 scrie: "Plata păcatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viaţa veşnică in Isus Hristos, Domnul nostru". Dumnezeu doreşte părtăşie şi companie cu tine.

Există un gol între Dumnezeu şi omenire. El a oferit o modalitate pentru noi de a primi o viaţă abundentă şi veşnică, dar oamenii de-a lungul veacurilor au făcut alegerea egoista de a nu asculta de Dumnezeul cel Atotputernic. Aceasta alegere continuă să cauzeze separarea de Tatăl.

Oamenii încearcă să umple acest gol din viaţa lor, cu “lucruri”. Ei încearcă chiar cu fapte bune, moralitate si religie. Cu toate acestea golul ramane, pentru ca doar Dumnezeu, prin Fiul Său, poate umple acel gol. Nu poţi ajunge în cer doar pentru că te duci la biserică în fiecare duminică, sau pentru că tatăl tău este un predicator sau pentru că tu crezi că esti o persoană bună, de treaba.

Pentru că în Ioan 14:6 citim: "Isus a zis:, Eu sunt calea, adevărul şi viaţa, nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."

Acum da-ti seama că esti separat de Dumnezeu şi accepta faptul că Dumnezeu a oferit doar o singură soluţie la păcatul separarii de El.

Isus Hristos, Fiul Său, este singura modalitate catre Dumnezeu.

"Căci Dumnezeu aşa de mult a iubit lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." Ioan 3:16

Numai El ne poate împăca cu Dumnezeu Tatăl. Omenirea poate căuta alte soluţii şi poate să se închine altor dumnezei, dar numai Isus Hristos a murit pe cruce pentru păcatele noastre şi a inviat triumfand astfel asupra mortii veşnice. El a plătit pedeapsa pentru păcatele noastre şi a pus o punte peste golul dintre Dumnezeu şi omenire.

Biblia explică:

"Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi, prin faptul că, în timp ce noi eram încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi." Romani 5:8

De asemenea ni se spune:
"Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, cel neprihanit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu." 1 Petru 3:18 o

Nu este doar un modul prevăzut:
"Căci este un singur Dumnezeu, şi Hristos, un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni, omul Isus." 1 Timotei 2:5

Exista doar o SINGURA cale:

Dumnezeu cel Atotputernic a oferit o singura cale. Isus Hristos a plătit pedeapsa pentru păcatele noastre şi pentru răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu, prin moartea Sa pe cruce, varsandu-si sangele Lui, şi prin invierea din morţi, pentru a te indreptati şi a reconcilia iar cu Dumnezeu Tatăl.

Roaga-te pentru a primi pe Isus Hristos în viaţa ta. Poti fi adus înapoi la Dumnezeu, şi relaţia ta cu El poate fi restaurată prin credinţa ca numai Hristos iti poate salva viata de la distrugere.

Acest lucru se întâmplă cerandu-I lui Isus Hristos, sa te elibereze de păcat şi să vină în inima ta pentru a fi Domnul şi Mântuitorul tau.

Cuvântul lui Dumnezeu este foarte clar:
"Iată, Eu stau la uşă, şi bat: dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine." Apocalipsa 3:20

Şi Biblia ne spune:
"Si daca mărturisesti cu gura ta pe Domnul Isus şi crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit." Romani 10:9

Trebuie să te nasti din nou:
Ioan: 3:3-5: "Isus a răspuns şi i-a zis: Adevărat, adevărat, îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, el nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu. Nicodemus i-a zis:, Cum poate un om să se nască când este bătrân? poate el să intre a doua oară în pântecele mamei sale, şi să se nască? Isus a răspuns: Adevărat, adevărat, îţi spun că, dacă un om nu se naşte din apă şi din Duh, nu poate intra în Împărăţia lui Dumnezeu."

Trebuie sa te nasti spiritual. Deci, atunci când Biblia vorbeşte despre a fi "nascut din nou", aceasta înseamnă de fapt "născut pentru a doua oară." Ai fost născut fizic în această lume, dar te-ai născut fără Duhul lui Dumnezeu în sufletul tău (mort spiritual). Da, Dumnezeu te-a creat, dar El ti-a dat o vointa libera sa alegi unde iti vei petrece eternitatea.

Sunteti dornici sa va eliberati de poverile păcatele voastre? Domnul va da odihnă
Matei 11:28: "Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luati jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară. "

Eşti dispus să renunti şi să te pocăiesti de păcatele tale? Este o schimbare a minţii, o schimbare a inimii, şi o schimbare de comportament. Motivul pentru care Isus a murit pentru noi este astfel încât să putem avea o şansă la pocăinţă. Acest lucru se datorează faptului că nimic nu poate lua păcatele noastre, cu excepţia sângelui lui Isus Hristos.

Faptele Apostolilor 3:19 a: "Pocăiţi-vă, dar si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga păcatele”.

Eşti dispus să primesti pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor acum?

În acest moment, poţi să te rogi rugăciunea cea mai importanta din viata ta, de a accepta pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor spunând simplu:

"Doamne Isuse Hrisoase,
eu cred că Tu eşti Fiul lui Dumnezeu. Eu cred că ai venit pe pamant acum 2000 de ani. Eu cred că ai murit pentru mine pe cruce şi ai vărsat sângele Tău pentru mântuirea mea. Eu cred că ai înviat din morţi şi te-ai ridicat la Cer. Eu cred că Tu te vei intoarce iarasi pe pământ.
Iubitul meu Domn, eu sunt un păcătos. Iarta păcatele mele. Curăţeşte-mă acum cu sângele Tău preţios. Vino în inima mea. salveaza sufletul meu, acum. Eu iti ofer Tie viata mea. Te primesc acum ca Mântuitorul, Domnul şi Dumnezeul meu. Sunt al Tau pentru totdeauna, şi iti voi sluji si te voi urma tot restul zilelor mele. Din acest moment, eu iti aparţine numai Tie. Eu nu mai aparţin acestei lumi, nici duşmanului sufletului meu. Eu iti aparţin Tie şi sunt născut din nou. În Numele lui Isus, Amin! "

Prin această rugăciune, mărturisindu-ti păcatele tale, şi primind pe Isus Hristos în inima ta, Dumnezeu ti-a dat dreptul să devii copilul Său iertat. Biblia îţi oferă această asigurare:

"Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu". Ioan 1:12

Acum, că eşti născut din nou:

Căuta să fii botezat în apă, să declari public dragostea pentru Hristos:
Faptele Apostolilor 2:38: "Atunci Petru le-a zis, Pocăiţi-vă, şi să fiti botezaţi fiecare dintre voi în numele lui Isus Hristos, pentru iertarea păcatelor, şi voi veti primi darul Duhului Sfânt."

Matei 28:19-20: "Duceţi-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în numele Tatălui, şi al Fiului şi al Duhului Sfânt. Invatati-i să păzească toate câte v-am poruncit. "

“Trăiti o viaţă sfântă, El vă va da putere. Asculta Cuvântul lui Dumnezeu: Ioan 14:21: "Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte acela Ma iubeste: si cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl meu. Eu îl voi iubi şi ma voi arata lui. "

Preda-ţi viaţa ta Lui şi supune-te voinţei Sale in fiecare zi. Roaga-te la Isus să fie mai mult decât Mântuitorul tău, El să fie si Domnul şi Învăţătorul tau.

Iubeste pe Domnul cu toată inima, sufletul şi mintea ta: Matei 22:37-38: "Isus a zis:, Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta şi cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău. Aceasta este prima poruncă şi cea mai  mare."

Citeste Biblia pentru a ajunge să-L cunosti, cere Duhul Sfânt pentru ca sa te ajute în înţelegerea Bibliei.

Vorbeste-i (rugaciune) personal, pocaindu-te de păcatele tale, lăudând pe Dumnezeu, cautand  îndrumare/ajutor pentru viaţa ta, mulţumind lui Dumnezeu, fa-L pe El partas la fiecare gand al tau..

Roaga-te pentru a fi botezat si umplut cu Duhul Sfânt. Cere-i lui Isus să te boteze în Duhul: Matei 3:11: "Eu vă botez cu apă spre pocăinţă. dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, a cărui pantofi eu nu sunt vrednic să-i port: El vă va boteza cu Duhul Sfânt, şi cu foc."

Marcu 1:8: “Eu într-adevăr, v-am botezat cu apă, dar El vă va boteza cu Duhul Sfânt."

Alătura-te unei biserici pentru părtăşie (de ex. baptista, adventista, penticostala)

Mărturiseşte credinţa ta altcuiva.

AVERTISMENT: Dacă nu primesti pe Isus Hristos şi nu devii un creştin născut din nou, atunci vei arde în focul iadului din pacate pentru eternitate: Apocalipsa 20:15: "Şi oricine nu a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul cu foc".

Apocalipsa 21:8: "Dar cat despre fricosi, şi necredincioşi, şi scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinători la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc şi pucioasă, adica moartea a doua."

Dacă nu ai acceptat pe Isus ca Mântuitor în viaţa ta, atunci când mori, te duci in iad.
Dacă te decizi înţelept, pentru El, de toate aceste lucruri vei scapa:

Apocalipsa 22: 1-15: "Şi mi-a arătat un râu cu apa vieţii, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului. In mijlocul pietei cetatii şi pe cele doua maluri ale raului era pomul vieţii, rodind douăsprezece feluri de fructe, şi dând rod în fiecare lună; şi frunzele pomului slujesc la vindecarea naţiunilor. Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Tronul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji. Ei vor vedea faţa Lui şi numele Lui va fi pe frunţile lor. Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuinta nici de lampa, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu ii va lumina. Si ei vor împărăţi în vecii vecilor. Si ingerul mi-a zis: aceste cuvinte sunt vrednice de crezare şi adevărate. Si Domnul, Dumnezeul duhurilor proorocilor a trimis pe îngerul Său să arate robilor Săi lucrurile, care au să se întâmple în curând. Si iata, Eu vin curand! Ferice de cel ce păzeşte cuvintele proorociei din cartea aceasta. Eu, Ioan am auzit si am văzut aceste lucruri. Şi dupa ce le-am auzit şi le-am văzut, am căzut la picioarele îngerului, care mi-a arătat aceste lucruri, ca sa ma inchin lui. Dar el  mi-a zis: ferest-te sa faci una ca asta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu. Apoi mi-a zis: sa nu pecetluiesti cuvintele proorociei din cartea aceasta. Caci vremea este aproape. Cine este nedrept, să fie în continuare, cine este intinat sa se întineze şi mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfânt, să se sfinţească si mai departe. Iata, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi sfârşitul, primul şi ultimul. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii, şi să intre pe porţi în cetate! Afara sunt câinii, vrăjitorii, curvari, ucigaşii, şi închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi traieste in minciună. "

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2350
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni