Laudati pe Domnul
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de CociorvanSami in 12/12/2010
    12345678910 0/10 X

Laudati pe Domnul

“Laudati pe Domnul, toate neamurile, laudati-L, toate popoarele! Caci mare este bunatatea Lui fata de noi, si credinciosia Lui tine in veci. Laudati pe domnul!” (Psalmul 117)

Citind acest psalm, am fost indemnat sa astern cateva ganduri din partea Domnului, cu privire la viata noastra de lauda la adresa Creatorului, si fiecare sa ne punem intrebarea…Eu am obiceiul de a-L lauda pe Domnul vietii mele?

As vrea sa ne reamintim ca Tatal nostru este un Dumnezeu care locuieste in mijlocul laudelor…”Tu locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel…” (Psalm 22:3), iar noi ca si popor al Sau rascumparat prin jertfa Domnului Isus, suntem chemati sa avem o atitudine de lauda la adresa Creatorului tuturor lucrurilor vazute si nevazute.

Omul lui Dumnezeu, David, si toti cantaretii din casa Domnului strigau catre neamurile din jurul lor, si azi striga la tine si la mine sa laudam pe Domnul Adonai, El-Shadai, cu toata inima…”Laudati pe Domnul!”
Astazi traim vremuri deosebit de dificile, din toate punctele de vedere, si am putea spune ca suntem generatia care va trai cel mai neastepatat eveniment in istoria umanitatii, si anume, rapirea Bisericii.
Spun neasteptat pentru ca lumea nu se asteapta la acest eveniment pe care, insa, copiii lui Dumnezeu tanjesc si asteapta clipa de clipa sosirea Mirelui Ceresc.

Deci, fiindca traim astfel de vremuri la ce ar trebui sa ne raportam noi, ca si copii ai Domnului?
Sa ne uitam la problemele si lipsurile din viata aceasta sau sa ne ridicam privirile spre Cel ce poate sa ne aduca izbavirea, catre Domnul Isus?
De multe ori lipseste lauda la adresa Domnului in viata noastra pentru ca noi privim la muntii care apar in calea vietii noastre si nu privim la Dumnezeul care poate sfarama orice munte.

Va aduceti aminte de Israel care era in calatorie, dar in acelasi timp si in lupta de cucerire a pamantului pe care Dumnezeu li-l fagaduise?
Iosua era comandantul ostirii lui Israel si in calea lor urma sa cucereasca o puternica cetate numita Ierihon (Iosua 6:1).Domnul le fagaduieste ca cetatea este ca si cucerita, dar Israel trebuia doar sa asculte de planul Domnului si sa-l puna in aplicare.

Omeneste, acea cetate era de necucerit, dar la Domnul nici o cetate nu este prea tare care sa nu poate fi cucerita.
Asadar, in fata lor era muntele de neclintit care urma sa se prabuseasca ca si un palat de nisip, dar pentru ca Iosua a ascultat instructiunile lui Dumnezeu au trecut biruitori si au vazut prezenta lui Adonai in mijlocul lor.

Care a fost arma acestui popor calator si lipsit de arme de razboi?
Arma de cucerire, nu se gaseste la popoarele puternice, ci numai la poporul lui Dumnezeu si aceasta arma este lauda la adresa Creatorului.
Preotii care mergeau inaintea poporului sunau din trambita, ei fiind cei care chemau prezenta lui Dumnezeu prin sunetul trambitei.
Noi suntem o preotie sfanta (1 Petru 2:9) si fiecare din noi avem la indemana arma laudei care poate sfarama orice munte care s-ar putea ridica inaintea noastra.

Deci, in primul rand, laudand pe Domnul in moment de incercare, vom experimenta interventia divina si vom vedea biruinta care se va cobora in dreptul nostru.
Un al doilea exemplu il intalnim la doi slujitori ai Domnului care in urma lucrarii de proslavire a Domnului Isus, eliberand un suflet de duhul de ghicire, ca drept “rasplata”, ei ajung sa fie inchisi in temnita, cu picioarele in butuci.
Ce am fi facut noi, daca am fi fost in locul lor? Ne-am fi certat cu Domnul, am fi cartit?
“Pe la miezul noptii, Pavel si Sila se rugau, si cantau cantari de lauda lui Dumnezeu…”(Fapt. 16:25)

Care a fost efectul laudei aduse la adresa Domnului in suferinta lor? Lanturile au cazut si usile temnitei s-au deschis pentru ca atunci cand tu il lauzi pe Creatorul tau, El se coboara la tine, iar in prezenta Lui cad lanturile, se deschid usile inchise.

Cum il putem lauda pe Domnul?
Il putem lauda pe Domnul asa cum facea David cu arfa, sau Pavel cu Sila, prin cantari duhovnicesti, cantari care sa fie cantate din toata inima si care sa-l inalte numai pe Creatorul nostru.
Tu, il lauzi pe Domnul Isus cand esti in adunare? Canti din toata inima sau esti absent cand toata biserica il lauda pe Domnul?”…cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului.” (Efes. 5:19)
Cand vii in casa Domnului, vino cu dorinta de a-l inalta pe Domnul Isus prin cantari de lauda…”Intrati cu laude pe portile lui, intrati cu cantari in curtile Lui!” (Psalm 100:4)

Cand vii in casa Domnului, in mijlocul poporului lui Dumnezeu, vino cu o atitudine de lauda la adresa Domnului, marturisind lucrarile pe care le-a facut in dreptul tau…”Te voi lauda in mijlocul adunarii!”(psalm22:22)…”Fiecare neam de om sa laude lucrarile Tale.” (Psalm 145:4)

In al doilea rand, il putem lauda pe Domnul prin viata noastra traita zi de zi in pocainta si sfintenie, implinind voia Lui si avand ca prioritate in viata noastra umblarea dupa lucrurile de sus.
Pana aici am vazut cand si cum trebuie sa-l laudam pe Domnul vietii nostre, iar la incheiere as vrea sa ne reamintim si motivele pentru care noi il laudam pe Dumnezeul nostru.

Primul motiv pentru care din inima noastra izvoraste lauda la adresa Domnului este “bunatatea Lui fata de toti…”, iar noi care suntem copiii Lui si constientizam bunatatea Lui in fiecare zi, ne aratam recunostinta printr-o atitudine de lauda si inaltare a numelui Sau.

Domnul este bun cu toti oamenii, El da ploaie si peste cei buni si peste cei rai (Matei 5:45), si totusi numai o singura categorie de oameni Il lauda pentru bunatatea Lui.
“O, de ar lauda oamenii pe Domnul pentru bunatatea Lui…” (Psalm 107:8)
“Laudati pe Domnul caci este bun.” (Psalm 106:1)
Dragul meu, daca ai gustat si ai vazut ce bun este Domnul,daca ti-a facut mult bine, atunci, lauda-L cu toata fiinta ta, slujeste-L si fi-i credincios pana la sfarsit.

Un al doilea motiv pentru care noi ar trebui sa avem o atitudine si o viata de lauda la adresa Mantuitorului este credinciosia Lui care tine in veci, ceea ce ne spune ca El nu se schimba in fagaduintele Sale, El ramane credincios legamantului facut…”Daca suntem necredinciosi, totusi,El ramane credincios…” (2 Tim 2:13)
Asa de usor cadem uneori ca si Petru in infideliate, in necredinciosie prin trairea noastra care nu arata pocainta in fata lumii, si totusi, El ramane credincios, fidel promisiunii facute, El a fost cu noi chiar si atunci cand nu meritam, ne-a ajutat chiar si atunci cand nu mai vedeam nici un ajutor.
Oare poate gura ta sa taca, fara sa-l laude pe acest Dumnezeu plin de credinciosie?
Toti oamenii care au vazut credinciosia Lui striga in cor…”Laudati pe Domnul!”

Sunt multe motive pentru care noi ar trebui sa avem o viata de lauda la adresa Domnului, iar un ultim motiv pe care vreau sa ni-l reamintim este dreptatea Lui.” Eu voi lauda pe Domnul pentru dreptatea Lui.” (Psalm 7:17)
Nu uitati, Dumnezeu este unul drept care stie sa faca dreptate alesilor Sai chiar daca zaboveste, El niciodata nu va gresi in judecatile Sale, chiar daca lumea se cearta cu El si intreaba, de ce ingaduie sa se intampla raul in lume…psalmistul ne spune ca…”El judeca lumea cu dreptate”(Psalm 9:8) El este sfant si drept si pacatul este judecat cu dreptate.

Noi multumim Lui ca “pedeapsa care ne da pacea a cazut peste Domnul Isus”, iar prin jertfa Domnului Isus, cei ce cred in El, primesc dreptul, prin har, sa se numeasca copii ai lui Dumnezeu.(Ioan 1:12)
Vreau sa-ti spun, tie, care citesti aceste cuvinte, si nu ti-ai daruit inima Domnului Isus, ca poti capata iertarea pacatelor prin pocainta si credinta in jertfa Lui, iar daca te recunosti inaintea Lui ca pacatos si-L rogi sa intre in viata ta, El este drept si va veni la rugaciunea ta…”Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.”(1 Ioan 1:9)

Daca, acum, te vei intoarce la El, din gura ta vor curge cantari de lauda pentru ca inima ta va fi schimbata, iar viata ta va fi o viata de lauda la adresa Lui si vei spune si tu ca psalmistul…”M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei;mi-a pus picioarele pe stanca si mi-a intarit pasii. Mi-a pus in gura o cantare noua, o lauda pentru Dumnezeul nostru.”(Psalm 40:2,3)

Dragii mei, haideti sa mergem cu totii pe calea laudei lui Dumnezeu si sa ne ferim piciorul de calea cartirii, a laudei de sine si a nemultumirii. Daca mai locuiesti pe strada cartirii, te indemn sa te muti azi pe strada laudelor.

Drumul care te duce sigur in prezenta Domnului nu este calea batatorita de parerea oamenilor, ci este drumul trasat de Domnul Isus, avand crucea in spate si cantarea de lauda in gura.

“Laudati pe Domnul!”



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6515
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni