06. noul legamant al Harului.Trebuie sa citesti asta!!!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 19/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

6.    Dumnezeu nu este interesat de comportament schimbat, este interesat de vieti transformate. Legea slujeste comportamentului tau, Harul slujeste inimii tale. Mostenim binecuvantarile lui Avraam, nu pentru ca suntem destepti, nu pentru talentele pe care le avem, ci pentru Harul lui Dumnezeu. Persoana lui Isus a fost indepartata din biserici. Auzi predicatori care predica despre prosperitate, despre pacat, dar avem nevoie de predicatori care predica Noul Legamant. Sunt oameni care te omoara astazi in numele lui Dumnezeu. Problema bisericii astazi, nu este Anti Dumnezeu, ci Anti Cristos. Persoana lui Isus nu mai este focusul Bisericii. Sunt oameni care comit fapte oribile in numele lui Dumnezeu, crezand ca dupa aceea merg in Rai.
   Galateni 1:6"Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie. 7"Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos".
   Evanghelia lui Pavel, a fost o Evanghelie a Harului, sau a Pacii. Evanghelie inseamna Veste Buna.
   Galateni 1:8"Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!
   Chiar daca ar fii un inger din cer, nu din iad sa predice o alta Evanghelie decat cea a Harului sa fie anatema. Mai repeta o data in versetul 9.
   Galateni 1:9"Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!
   Problema oamenilor din Galatia a fost ca dupa ce Pavel a propovaduit o Evanghelie a Harului, au venit niste iudaizatori, care le spuneau ca pe langa jertfa lui Isus, trebuie sa implineasca si Legea. Pavel a fost furios, se mira ca asa de repede au trecut la o alta Evanghelie, la o  Evanghelie care nu este o veste buna. Mai degraba sa sufar persecutie pentru ca predic Harul radical, decat sa sufar acest dublu blestem, sa fiu anatema.
   Galateni 3:1"O, Galateni nechibzuiţi! Cine v-a fermecat, pe voi, înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit?
   Intr-o alta traducere le spune O, galateni prosti, Pavel niciodata nu i-a facut pe cei din biserica din Corint prosti, cu toate ca a fost cea mai imorala biserica, dar niciodata Pavel nu le-a spus: "Corinteni prosti". Aici in acest verset vorbeste ca le-a orbit ochii ca sa nu vada aceasta Evanghelie a Harului. Harul lui Dumnezeu ne invata sa o rupem cu poftele firii ne spune in cartea Tit, capitolul 2, nu noi invatam oamenii sa-si rastigneasca firea, ci Harul lui Dumnezeu face asta. Harul este un invatator. Noi predicam Harul, si Harul ne invata.
   Galateni 3:2"Iată numai ce voiesc să ştiu de la voi: prin faptele Legii aţi primit voi Duhul, ori prin auzirea credinţei?
   Ai primit Duhul Sfant, pentru ca ai ascultat de poruncile lui Dumnezeu? Sau pentru ca ai crezut ceea ce ai auzit?
   Galateni 3:3"Sunteţi aşa de nechibzuiţi? După ce aţi început prin Duhul, vreţi acum să sfârşiţi prin firea pământească?
   Galateni 3:5"Cel ce vă dă Duhul şi face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinţei?

   Cred ca toti vrem sa vedem minuni in viata noastra si in lucrarea noastra. Biserica vrea aceste minuni prin ascultarea Legii. Cred in ascultare, intr-o ascultare prin credinta. In Biblie gasim expresii ca si cum: "Ascultarea Adevarului". Adevarul este Evanghelia, si Evanghelia spune ca prin sangele lui Isus ai fost curatit, ai fost iertat. Atunci cand Duhul Sfant vine si te convinge, nu te convige de pacatele pe care le faci zilnic.
   Ioan 16:8"Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata".
   Ma bucur ca Domnul nu s-a oprit aici pentru ca stia ca sunt oameni care cred ca Duhul Sfant te convinge de pacatele pe care le faci zilnic.
   Ioan 16:9"În ce priveşte păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine".
   Singurul pacat de care convinge Duhul Sfant, este necredinta in Isus. Dupa ce l-ai acceptat pe Isus in viata ta, Duhul Sfant nu te mai convinge de pacat. Nu este nici un loc in Biblie unde sa ne spuna ca Duhul Sfant te convinge de pacat. Tu stii cand pacatuiesti. Duhul Sfant este in noi ca sa ne arate calea de a iesi din pacat, sa ti-l arate pe Isus si ceea ce a facut pentru tine la Cruce. Odata ce l-ai acceptat pe Isus, te convinge de neprihanirea pe care o ai. Isus a spus ca se duce la Tatal, si pentru aceasta l-a lasat pe Duhul Sfant sa te convinga de neprihanirea pe care o ai in Isus. Nimeni nu este confortabil cu cineva care vine de fiecare data si iti spune ca ai gresit. Apoi vorbeste in acest verset de judecata.
   Ioan 16:11"în ce priveşte judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat".
   Duhul Sfant este in tine sa te convinga ca diavolul este invins si este judecat. Generatia din ziua de astazi au facut credinta sa devina fapte. In noaptea dinaintea eliberarii poporului Israel din robia Egipteana, Dumnezeu a spus sa unga usiorii usii cu sangele mielului, si cand va venii ingerul mortii va trece de casele care au fost unse cu sangele mielului. Ingerul nu a trecut de aceste case, pentru ca a vazut faptele lor, ci cand a vazut sangele mielului, care este un simbol al sangelui lui Isus. Cu cat ai mai mari revelatii despre persoana lui Isus, cu atat va fii mai mare credinta ta.
   In viata lui Avraam, care este tatal Credintei, vei vedea ca Dumnezeu niciodata nu l-a pedepsit pentru vreo gresala. A mintit, i-a fost frica, dar totusi Dumnezeu l-a facut sa prospere. Daca pacatul poate opri Harul lui Dumnezeu in viata noastra, atunci pacatul este mai mare decat Harul lui Dumnezeu, dar nu este adevarat, Harul lui Dumnezeu opreste pacatul in viata noastra. Sangele taurilor si a tapilor a adus in viata noastra o rascumparare temporara, dar sangele lui Isus ne-a adus o rascumparare vesnica.
   Evrei 9:12"şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică".
   Astazi nu trebuie sa ai credinta, pentru vindecare, prosperitate, Dumnezeu spune sa ai credinta in Neprihanirea Lui, si toate celalalte lucruri iti vor fii adaugate la viata ta. Tu esti neprihanit prin sangele lui ISUS, varsat la cruce. Oamenii nu sunt bolnavi din cauza pacatelor pe care le comit, pentru ca Isus a luat pacatele lor acum 2000 de ani. Ei sunt bolnavi din cauza necredintei, ei nu cred ca sangele lui Isus, i-a facut neprihaniti. Oamenii se uita la ceea ce au facut sau nu au facut pentru Isus, si nu se mai uita la Isus, ci se uita la ei. Oameni nu inteleg Harul, pentru ca Harul este un dar nemeritat, un favor nemeritat. Singurul mod de a pierde Harul lui Dumnezeu, este de a incerca sa-l castigi cu puterile tale. Avraam nu  a meritat binecuvantarile lui Dumnezeu, dar Dumnezeu l-a binecuvantat pe baza legamantului pe care l-a facut cu el, nu pe baza ascultarii lui.
   Iacov, care l-a inselat pe fratele sau Esau, furandu-i dreptul de intai nascut, si prima noapte pe care o petrece in pustie, Dumnezeu ii da o viziune. Si Dumnezeu ii spune in vis ca va fii cu el, ca il va binecuvanta. Iacov si-a inselat fratele, si totusi Dumnezeu l-a binecuvanatat, in loc sa-l pedepseasca pentru ceea ce a facut.   Bunatatea lui Dumnezeu, intotdeauna te va conduce la pocainta. In Vechiul Testament, trebuia sa-l asculti pe Dumnezeu, ca sa primesti binecuvantarile Lui. In Noul Testament, Isus a ascultat, si binecuvantarile sunt aici pentru noi, care credem ca aceste binecuvantari le primim, pentru ca ascultarea Lui a fost perfecta. Toate binecuvantarile din Deutoronom 28 sunt ale noastre pentru ca Isus a implinit Legea pentru noi. Isus le-a spus ucenicilor Lui: "O putin credinciosilor".
Intotdeauna este vorba despre credinta. El le spunea de fapt ucenicilor, de ce iau atat de putin din ceea ce le oferea, si nu au credinta ca sa primeasca mai mult din ceea ce le poate oferi El.
  



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1716
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 10
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni