03. Noul legământ al Harului. Trebuie să citești asta!!!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 17/11/2010
    12345678910 0/10 X

3. Noul legamant

 
  Harul este un dar nemeritat, nu poti sa faci nimic ca sa il castigi, este darul lui Dumnezeu. Harul ne califica pentru fiecare binecuvantare a lui Dumnezeu. Numai Harul lui Dumnezeu te va motiva sa lucrezi mai mult pentru Dumnezeu decat cei din jurul tau.
   Pavel spune ca Harul lui Dumnezeu a lucrat mai mult prin el, decat prin ceilalti ucenici.
   Tit 2:11"Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat, 12"şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti, şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie".

   Harul lui Dumnezeu ne invata sa o rupem cu aceste lucruri, nu noi invatam oamenii, ci Harul Dumnezeu ne invata pe toti. Harul este un invatator. Noi expunem oamenii la Harul lui Dumnezeu, si Harul ii va invata toate lucrurile.
   Romani 1:16"Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului; 17"deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: Cel neprihănit va trăi prin credinţă".
   Cuvantul Evanghelie insemna: "Vestea buna". Este tragic sa vedem ca astazi in Trupul lui Cristos numai asta nu se predica, vestea buna. In aceasta neprihanire este descoperita o neprihanire a lui Dumnezeu, nu o neprihanire a omului. Aceasta neprihanire o primesti prin credinta si duce la credinta, nu o primesti prin credinta si duce la fapte, cum fac majoritatea crestinilor din ziua de astazi. Biblia spune ca cel Neprihanit va trai prin credinta". Cu mult inainte sa apara saracie, boala, a fost condamnare, care s-a intamplat in gradina Eden, cand Adam si Eva au pacatuit. Atunci cand esti sub lege, credinta ta este zadarnica. Legea face ca promisinile lui Dumnezeu sa fie fara efect in viata noastra. Isus a blestemat smochinul sa nu mai dea rod. Smochinul, acest pom, reprezinta Autoneprihanire, pentru ca in gradina Eden, Adam si Eva nu au mai vrut sa depinda de Dumnezeu, si de asta au mancat din pomul cunostintei binelui si a raului. Ceea ce vroia sa spuna Isus este sa blestemi autoneprihanirea din viata ta, si sa ai credinta in Neprihanirea pe care o da Dumnezeu. Trebuie sa inlaturi vina si condamnarea, si sa lasi ca Harul lui Dumnezeu sa curga in viata ta.
   Nu este condamnare, nu este blestem pentru noi astazi, chiar atunci cand pacatuim, nu este blestem care sa cada asupra noastra, Pentru ca Dumnezeu no pedepsestea pacatul de 2 ori, odata in trupul lui Isus la cruce, si o data in trupul nostru atunci cand pacatuim.
   Este o poveste in Bibleie despre imparatul Darius si Daniel. Lui Darius ii era drag Daniel. S-a dat o lege in tara lui, si Daniel a incalcat legea respectiva. Lui Darius i-a parut rau de Daniel, pentru ca ii era drag, si nu vroia sa fie aruncat in groapa cu lei, dar din cauzaca Daniel a incalcat Legea trebuia sa o faca. Cand Daniel a fost aruncat in groapa cu lei, Dumnezeu a inchis gura leilor. Urmatoarea dimineata, Darius s-a dus aproape de groapa si l-a intrebat pe Daniel: "Dumnezeul tau pe care il slujesti, te-a scapat din gura leilor"? Dumnezeu l-a scapat de gura leilor. A fost scos afara din groapa, si au fost aruncati cei care l-au aruncat pe Daniel in groapa, si inainte de a ajunge in groapa. leii i-au sfasiat. Imagineaza-ti ca cineva ar fii venit la regele Darius urmatirul an, si sa-i spuna ca Daniel a incalcat iarasi Legea si ca trebuie sa fie aruncat in groapa cu lei. Regele ar fii spus, ca nu poate sa faca asta, pentru ca Daniel deja a fost pedepsit pentru aceeasi fapta. Dreptatea si neprihanirea regelui, cere achitarea lui Daniel. Pentru ca Isus a murit in locul tau, pacatele ti-au fost iertate nu pentru ca ai scapat, pacatele tale au fost iertate, pentru ca deja au fost judecate in Trupul lui Isus. Si dreptatea lui Dumnezeu, si neprihanirea Lui, te achita astazi de orice pacat. Nu suntem iertati doar datorita milei lui Dumnezeu, suntem iertati datorita neprihanirii lui Dumnezeu. Dumnezeu este neprihanit, si-l face pe pacatos neprihanit.
   Cand sangele a fost uns pe usiorii usiilor, cu o noapte de a fii izbavit poporul Israel din robia Egiptenilor, Atunci cand ingerul mortii a venit, Dumnezeu cand a vazut sangele, nu cand a vazut faptele lor bune, i-s spus ingerului morti sa sara peste casele care erau unse cu sangele mielului.
   Motivul pentru care intaiul lor nascut a scapat, nu a fost din cauza ca Dumnezeu a avut mila de ei, ci din cauza Sangelui Mielului. Mielul a murit pentru intaii nascuti. Isus a murit pentru noi, de aceea neprihanirea lui Dumnezeu este de partea noastra. Daca Dumnezeu este pentru noi, cine poate fii impotriva nostra?
   1 Ioan 4:16"Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste, rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el".
   Stii ca Dumnezeu te iubeste? Crezi ca Dumnezeu te iubeste? Multi cunosc dragostea lui Dzeu, dar putin cred acest lucru. Nu este deajuns doar sa stii, ci trebuie sa crezi in dragostea Lui. Daca un adevar nu este crezut, nu va ajuta la nimic. Nu adevarul te va face liber, ci cunoasterea adevarului te va face liber.
   1 Ioan 4:17"Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta: astfel se face că dragostea este desăvârşită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecăţii".
   Astazi Dumnezeu nu te judeca astazi pe baza faptelor pe care le faci, El te judeca prin Fiul Lui Isus care si-a dat viata pentru tine. Cum este El, asa suntem si noi in aceasta lume.
   1 Ioan 4:18"În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârşit în dragoste".
   Aici vorbeste despre dragostea agape pe care o are Dumnezeu pentru noi, care izgoneste frica. Aceasta frica la care se refera aici, este frica care aduce pedeapsa. Daca ai frica in viata ta: "Frica de viitor, ca nu ai sa ai destui bani sa iti intretii familia, frica de boli, frica de a pierde pe cineva, Biblia spune ca Dragostea perfecta izgoneste aceste frici. Aceasta dragoste pefecta nu este dragostea ta, sau dragostea mea, este dragostea lui Dumnezeu. Odata ce stii ce mult te iubesti, frica va fugii de la tine.
   1 Ioan 4:19"Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi".
   Il iubim pe El, ne iubim unii pe altii, pentru ca El ne-a iubit intai. Legea spune: "Sa-l iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata inima ta, cu toata puterea ta". Si apoi sa-ti iubesti aproapele cum te iubesti pe tine.
  Sunt oameni care inca predica Legea asta. Nu a fost nici macar unul din poporul Israel sa faca asta, 100%. Sub Lege nimeni nu Il poate iube pe Dumnezeu, cu asa intensitate, cu toata inimata, cu tot sufletul tau, cu toata mintea ta, cu toata puterea ta, nimeni nu poate sa faca asta.
   Dumnezeu spune astazi ca te iubeste cu toata inima, sufletul, mintea, puterea Lui. Atat de mult te iubeste Dumnezeu ca si-a dat fiul pentru tine. Focusul astazi nu este pe dragostea ce o am eu pentru El, ci pe dragostea pe care o are El pentru mine. Acesta este Harul. Cand realizezi cat de mult te iubeste, ai sa te indragosteti de El. As vorbi tot timpul despre Isus, pentru ca sunt indragostit de El pasionat, pentru ca am aflat cat de mult ma iubeste.
   Cand stii cat de mult te iubesti, ai sa fii capabil sa-i iubesti si pe cei din jurul tau, cu aceeasi dragoste intensa. Care dragoste este mai consatnta? Dragostea ta pentru Dumnezeu, sau dragostea Lui pentru tine? Duminica mergi la Biserica, si auzi un mesaj care te face sa-l iubesti pe Dumnezeu pasionat, apoi vine Luni, apoi Marti, apoi Miercuri, dragostea noastra pentru El nu este constanta in fiecare zi nu-i asa? Dar dragostea lui pentru tine, in fiecare zi din saptamana este constanta. Atunci cand le spui oamenilor ca trebuie sa-l iubeasca pe Dumnezeu cu toata inima lor, daca oameni sunt sinceri, vor realiza ca nu faca asta, si ii vei pune sub condamnare. Legea nu poate face pe nimeni perfect. Legea condamna. Il iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta? Cu tot sufletul tau? Cu toata mintea ta? Cu toata puterea ta? Nu poti face asta, daca esti sincer cu tine. Numai Dumnezeu poate face asta, sa te iubeasca asa.
   In noaptea dinantea crucificarii, Isus a stat cu toti ucenicii la masa si le-a spus: "Unul din voi ma va vinde". Petru s-a uitat la Ioan care statea la piepteul lui Isus, prin asta Biblia ne arata ca Ioan depindea de dragostea lui Isus. Biblia il numeste pe Ioan: "Ucenicul pe care il iubea Isus". Dar asta apare numai in Evanghelia dupa Ioan de 5 ori. Te face sa crezi ca Isus il iubea pe Ioan mai mult decat pe toti ceilalti ucenici. Fraza asta apare doar in Evanghelia lui Ioan. Isus i-a iubit pe toti ucenicii la fel. Ioan stia ca Isus il iubea. Ioan practica dragostea pe care o avea Isus pentru el. Pavel s-a rugat pentru biserica din Efes ca ei sa cunoasca dragostea lui Isus.
 In noaptea aceea erau acolo 2 tipuri de crestini. Unul îl reprezenta pe Petru, care înseamnă Piatra, care reprezenta Legea.
   Celălalt tip de crestini, ii reprezenta Ioan, care in ebraica înseamnă Harul lui Dumnezeu, si el reprezenta Harul. Petru ii reprezenta pe crestinii care sunt sub lege, si se lauda cu dragostea pe care o au ei pentru Domnul. Petru a spus: "Chiar daca toti ar gasi o pricina de poticnire in tine, eu niciodată nu te voi trada.
   Ioan care statea la pieptul lui Isus, este o imagine care ne arată ca Ioan depinde de dragostea pe care o are Domnul pentru el. El reprezintă crestinii cre se lauda cu dragostea pe care o are Dumnezeu pentru ei. Unul era sub Lege, altul sub Har. Inainte ca noaptea sa se termine, cel care se lauda cu dragostea lui pentru Domnul, il gasim lepadandu-se de 3 ori de Domnul. Cel care se lauda cu Dragostea ce o are Domnul pentru El, il vedem la poalele crucii, atunci cand toti ucenicii l-au parasit, el era acolo. Cand Isus a avut nevoie de cineva care sa aiba grija de mama Lui, Ioan era acolo. Cand te lauzi cu Dragostea pe care o are Dumnezeu pentru tine, asteapta-te ca intotdeauna sa fii folosit de El. Cand te lauzi cu dragostea ta pentru Domnul, asteapta-te sa esuezi. Petru l-a pus pe Ioan sa-l intrebe pe Isus cine era cel care il va trada. Chiar si Petru vedea ca este o distanta intre el si Domnul Isus, de aia l-a pus pe Ioan sa intrebe. Atunci cand te lauzi cu dragostea pe care o ai tu pe Dumnezeu, vei simti o distanta intre tine si Dumnezeu, dar daca crezi in dragostea pe care o are El pentru tine, intotdeauna vei fii aproape de Domnul. Din cauza ca Ioan a fost constient de cat de mult il iubea Isus, asta l-a facut sa il iubeasca pe Domnul mai mult decat toti ucenicii. Atunci cand vei crede cat de mult te iubeste, atunci tu il vei iubi mai intens ca niciodata.
   Asculta predici care vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu, dragostea Lui este hrana ta spirituala. Motivul pentru care oamenii sunt plini de amaraciune, manie resentimente, nu este pentru ca Dumnezeu nu-i iubeste, ci pentru ca eu nu stiu cat de mult ii iubeste Dumnezeu. Secretul succesului lui Pavel a fost: "Fiul lui Dumnezeu care ma iubeste, si-a dat viata pentru mine". Pavel a personalizat dragostea pe care o are Dumnezeu pentru el. Daca ai fii fost dingurul om de pe pamant, Isus ar fii venit sa moara pentru tine. Personalizeaza aceasta dragoste ca si cum ai fii fost singurul om de pe pamant, pentru care a murit Isus.
  
 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3150
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 12
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni