01. Noul legamnt al harului Trebuie sa citesti asta!!!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 17/11/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

  1.    Dumnezeu nu este interesat de comportamente schimbate, vrea vieti transformate. Harul este Esenta Evangheliei. Cand Pavel vorbeste despre Evanghelie, vorbeste despre o evanghelie a Harului. Multi oameni spun astazi ca nu mai suntem sub Lege, spunand ca nu mai facem ritualurile de a aduce jertfa, dar trebuie sa tinem Legea, adica cele 10 Porunci. Nu este adevarat. A predica impotriva pacatului, nu produce sfintenie.
       2 Corinteni 3:6"care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa".
       Avem un nou legamant al Harului, nu al legii. pentru ca Slova omoara, dar Duhul da viata.

    2Corinteni3:7"Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare, 8"cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului?
      Aici Pavel numeste Legea"Slujba aducatoare de moarte", scrisa si sapata in pietre. Aici vorbeste de cele 10 porunci, pentru ca doar cele 10 porunci au fost scrise in piatra. Si Pavel numeste cele 10 porunci "slujba aducatoare de moarte".
       Legea cere ceea ce omul nu poate implini. Dar Harul spune ca nu-si mai aduce aminte de pacatele noastre, pentru ca este bazat pe Lucrarea lui Isus terminata la Cruce, si nu pe ascultarea nostra. In gradina, Dumnezeu le spune lui Adam si lui Eva, sa nu manance din pomul cunostintei binelui si a raului, aici nu le spune sa nu manance din pomul pacatului.
       Moise a primit Legea pe muntele Sinai. In Galateni ne spune ca muntele Sinai o reprezinta pe Agar. Avraam avea 2 fii, unul era de la Sara, celalalt de la roaba lor Agar. Dumnezeu nu vrea sa mergem inapoi pe Muntele Sinai, trebuie sa mergem pe muntele Sion. Dumnezeu nu vrea sa te hranesti din pomul conostintei binelui si raului, vrea sa te hranesti din pomul Vietii.
       Cand Legea a fost data pe muntele Sinai, 3000 de oameni au murit. Fiecare evreu spune ca atunci a fost primul penticost, ziua cinzecimii, sarbatorit de Evrei. Erau 50 de zile de cand au iesit din tara Egiptului.
       In Noul Testament, cand evrei au sarbatorit ziua cinzecimii, 3000 de oameni au fost mantuiti, pentru ca Dumnezeu a dat Duhul Sfant. Legea omoara, dar Duhul da viata. Nu poti sa amesteci Legea cu Harul. Isus a spus ca nu poti sa pui vinul nou in burdufuri vechii. Le vei pierde amandoua. Ismael a fost baiatul nascut de Agar. Agar o persecuta pe Sara. Asa este si astazi. Cei care sunt sub lege, ii va persecuta pe cei ce sunt sub Har. Dumnezeu spune ca fiul roabei Agar, nu va mostenii cu fiul lui Sara, care reprezinta Harul, cu Isaac. Nu te astepta sa primesti binecuvantarile lui Dumnezeu sub Lege. Singurul mod de a primi binecuvantarile lui Dumnezeu este sub Har. Amandoi fii s-au nascut de la acelasi tata, Avraam, dar nu au avut aceeasi mama. Mama lui Ismael este Agar, mama lui Isaac este Harul, Saraa.
       Problema in trupul lui Cristos astazi este ca toti au acelasi Tata, dar nu au aceeasi mama. Multi o au pe mama pe Agar, Legea, si putini o  au ca mama pe Saraa, Harul.
       Daca esti sub Lege, veii fi slab, bolnav, te face bolnav fizic, si sarac. Ismael este mai in varsta ca si Isaac. Avraam a izgonit-o pe Agar si pe Ismael in pustie. Probabil ca Ismael era mai mare de 10 ani, poate era deja un adolescent, si era pe moarte in tufis. El reprezinta Legea, care te face sarac, bolnav, slab.
       Isaac cam la aceeasi varsta, cara lemnele in spate, sus pe munte. Cand esti sub Har vei fii sanatos si puternic. Avraam nu a fost sub Lege, a trait sub Har. El a trait cu 400 de ani ca Legea sa fie data, dar el a umblat totusi cu Dumnezeu. Chiar daca nu ai Lege s-o urmezi poti sa fii sfant. Isus este sfintirea noastra, El este rascumparatorul nostru. Toti care vor sa traiasca sub Lege, au cazut din Har.
       Galateni 5:4"Voi, care voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v-aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har".
       Ce a inceput intr-o gradina, se termina in alta gradina, ce a inceput pe muntele Sinai, Legea, s-a terminat pe un alt munte, Sion, care reprezinta Harul. Este timpul sa ne mutam de pe muntele Sinai, pe muntele Sion.
       Multi citeaza ce spune Pavel"Sa pacatuim ca sa se inmulteasca Harul? Toti se pare ca stiu acest verset. Dar nimeni nu stie motivul de ce acest verset a fost scris. Motivul pentru care a scris Pavel acest verset a fost pentru ca Pavel predica intr-un mod radical Harul. El spunea, unde se inmulteste pacatul, si Harul abunda. Adica unde este pacat, Harul lui Dumnezeu este mai mare decat pacatul. Pavel a fost acuzat, pentru ca predica Harul intr-un mod radical. Eu nu sunt impotriva Legii, eu sunt pentru motivul pentru care Dumnezeu a dat Legea. Dumnezeu nu a dat Legea ca sa te justifice, Dumnezeu a dat Legea ca sa iti arate ca esti pacatos, si ca ai nevoie de Cristos. Prin Lege a venit cunostinta pacatului. Am un mare respect pentru Lege, dar spun ca nimeni nu o poate tine. Pentru asta am avut nevoie de un Mantuitor, Isus Cristos.
        Tit 2:11"Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat, 12"şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti, şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie".
       Harul nu este ingaduinta pacatului, sau libertatea cum cred unii, Harul este apsenta pacatultui. Tu nu mai esti in pacat, tu esti in Isus.
       Romani 5:12"De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit".
       Romani 5:15"Dar cu darul fără plată nu este ca şi cu greşeala; căci, dacă prin greşeala unuia singur, cei mulţi au fost loviţi cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu şi darul, pe care ni l-a făcut harul acesta într-un
    singur om, adică în Isus Hristos, s-au dat din belşug celor mulţi. 16"Şi darul fără plată nu vine ca printr-acel unul care a păcătuit; căci judecata venită de la unul, a adus osânda; dar darul fără plată venit în urma multor greşeli a adus o hotărâre de iertare. 17"Dacă deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel unul singur, care este Isus Hristos!)
    18"Astfel dar, după cum printr-o singură greşeală, a venit o osândă, care a lovit pe toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit
    pentru toţi oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viaţa. 19"Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi".
       Motivul pentru care pacatuiesti nu este pacatul. Tu pacatuiesti pentru ca esti un pacatos. Esti un pacatos pentru ca Adam a pacatuit. Acum esti mantuit, nu esti facut neprihanit prin faptele tale, ci prin ascultarea lui Isus. Prin ascultarea lui, noi toti am fost facuti neprihaniti.
    Inainte de a fii nascut din nou, indiferent ce fapte faceai, ramaneai un rob al pacatului, chiar daca faceai fapte bune. A fost nevoie de sangele lui Isus ca sa fii facut rob al neprihanirii. Ce te face sa crezi ca acum daca esti rob al neprihanirii, poti prin faptele tale sa fii rob al pacatului? Daca faptele tale bune nu au putut sa te faca rob al neprihanirii, ce te face sa crezi ca acum poti ca sa faci ceva ca sa fii din nou rob al pacatului?
       Sunt oameni care invata pe alti oameni ca in momentul in care pacatuiesti nu mai esti neprihanit. Asta inseamna ca ce a facut ultimul Adam, adica Isus, este mai slab decat ceea ce a facut primul Adam. Ceea ce a facut primul Adam, a facut ca toata lumea sa fie roaba a pacatului. Dezonoram sangele lui Isus cand spunem, ca daca pacatuim nu mai suntem neprihaniti. Sunt impotriva pacatului. Chiar cand pacatuiesti, esti inca neprihanit. Isus ne-a rascumparat de sub blestemul legii.
       Galateni 3:13"Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: Blestemat e oricine este atârnat pe lemn".
       Daca oamenii tin Legea, de ce sa fie blestemati? Asta inseamna ca atunci cand pacatuiesti nu este nici un blestem, pentru ca Isus pe cruce te-a rascumparat de acest blestem. Motivul pentru care nu este blestem astazi, este ca Dumnezeu este sfant si drept. Acum 2000 de ani Isus a luat intreaga ta viata de pacat si a pus-o pe Isus la cruce. Multi spun ca ne sunt iertate doar pacatele pe care le-am facut pana l-am acceptat pe Isus si nu pentru intreaga viata.
       Biblia spune ca sangele jertfelor din Vechiul Testament, dadeau o iertare temporara. Dar sangele lui Isus a obtinut pentru noi o eterna rascumparare. Isus a spus despre femeia careia i s-a iertat mult, ca va iubi mult. Asta nu ne va face sa pacatuim mai des, ne va face sa ne sfintim cand stim ca Isus a iertat viata noastra.
       Isus a folosit un limbaj dur fariseilor, dar niciodata nu s-a adresat asa pacatosilor, colectorilor de taxe, sau prostituatelor. Motivul pentru care oameni nu il iubesc pe Dumnezeu pasionat, este pentru ca cred ca doar trecutul le este iertat. Daca tii Legea de ce sa fii blestemat? Atunci cand pacatuiesti nu mai este nici un blestem care sa vina asupra ta, pentru ca Isus a luat blestemul tau la cruce. Biblia spune ca nu este nici o osanda pentru cei ce sunt in Isus. Nu este nici o condamnare pentru cei ce sunt in Cristos. Sfintenia lui Dumnezeu nu-i permite sa pedepseasca acelasi pacat de 2 ori, odata in Trupul lui Isus, si o data in trupul nostru.
       Poate te gandesti ca daca spun aceste lucruri, permit ca sa se pacatuiasca in Biserica. Biserica pacatuieste fara sa i se permita. Farisei au adus o femeie care a fost prinsa in adulter. Nu era prostituata, a fost prinsa facand asta. Cum au prins-o in adulter, si barbatul nu era acolo? Din cate stiu eu, ca sa faci adulter iti trebuie 2 persoane. Probabil era unul din farisei. Au adus-o in fata lui Isus si i-a spus ca Moise a spus ca o astfel de femeie sa fie omorata cu pietre, tu ce spui? El in loc sa le raspunda, a inceput sa scrie cu degetul pe nisip. Degetul lui Dumnezeu a scris cele 10 porunci in piatra. A scris pe nisip, ca sa le arate ca El a fost acel care a dat Legea, si ei ii spuneau de Lege. Daca le spunea ca sa nu arunce cu pietre, incalca Legea lui Moise. Daca le spunea ca sa o omoare cu pietre, oamenii care credeau in dragostea Lui si in Harul Sau, le era foarte greu sa il accepte dupa aceea. El le-a spus ca cine era fara pacat, sa arunce prima data cu pietre. Biblia ne spune ca a stat din nou jos, si a inceput sa scrie din nou pe pamant. Legea in Vechiul Testament a fost data de 2 ori. Prima data Moise a sfaramat-o de poalele muntelui. A 2 a oara Legile au fost puse in Chivotul Legamantului. A cadea din Har nu este din cauza ca pacatuiesti, motivul din care poti sa cazi din Har, este sa incerci sa tii Legea. In chivot mai erau toiagul lui Aron, care reprezenta puterea lui Dumnezeu, si mai era Mana, care reprezenta Mila lui Dumnezeu. A 2 a oara cand a scris pe pamant, reprezinta mila. Astazi Mila biruie judecata. S-a ridicat inapoi si unul dupa unul au plecat.
       El ar fii putut sa o omoare cu pietre, dar nu a vrut, pentru ca El nu a avut nici un pacat. A ramas numai El cu femeia; si a intrebat-o unde ii sunt parasii. Printre lacrimi s-a uitat si nu a mai vazut pe nimeni. Isus i-a spus"Nici eu nu te mai osandesc". Du-te si nu mai pacatui. I-a oferit iertare fara pedeapsa, fara condamnare, ca sa poate merge si sa nu mai pacatuaisca. Atunci cand nu mai esti condamnat, osandit, asta iti va da putere ca sa mergi si sa nu mai pacatuiesti. Bi serica astazi actioneaza exact contrarul a ceea ce a facut Isus"Du-te si nu mai pacatui, si apoi nu te vom mai condamna, nu te vom mai osandi". Daca nu primesti prima data acest dar al neprihanirii, fara condamnare, nu vei avea putere sa mergi si sa nu mai pacatuiesti.
       Din cauza asta sunt pacate in viata crestinilor care se repeta intr-un mod constant, pentru ca se simt vinovati, se condamna. Atunci cand te condamni, ai sa repeti ceea ce ai facut din nou.
     



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3658
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni