ADEVĂRUL DESPRE APARIȚIA RĂULUI ÎN UNIVERS
Autor: Victor Dobrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 22/02/2021
    12345678910 0/10 X

Adevărul despre apariția răului în univers

Scurt Prologos

Atunci când suntem călăuziți să elaborăm un studiu biblic, nu se poate să nu descoperim mai târziu o sinergie (coordonare) între ceea ce ne descoperă Duhul Sfânt la fiecare dintre noi, când studiem Sfânta Scriptură, și ceea ce a descoperit deja Duhul Sfânt altor credincioși, care au trăit înainte de noi sau sunt contemporani cu noi.

Fiind același Duh, care ne iluminează gândirea în procesul studierii Sfintei Scripturi, El va descoperi fiecărei generații de credincioși aceleași adevăruri ale lui Dumnezeu consemnate în Biblie.

Însă, revelația divină fiind progresivă, Duhul Sfânt a descoperit, descoperă și va descoperi noi înțelesuri, noi mesaje ale  Cuvântului divin, celor care studiază sub îndrumarea Sa; fiindcă Dumnezeu înainte de întemeierea lumii a orânduit totul astfel încât, „la vremea sfârșitului... cunoștința va crește”.

******************************

Dincolo de ordonanțele militare care au fost date și de ultimele restricții, impuse de autorități în timpul acestei pandemii, există un dușman spiritual, Diavolul, care afectează oamenii de pretutindeni.

Într-un articol scris în urmă cu 18 ani am citat, dar am și predicat despre faptul că, „Sunt puţini oameni pe această planetă, care îşi dau seama că răul care s-a manifestat în decursul istoriei  pe întreg pământul, şi care este astăzi pretutindeni împrejurul nostru, ... . „la origine este de fapt evidenţa  vizibilă a unui război care s-a dezlănţuit în Univers, în urmă cu mii de ani”.

Însă, echilibrul creaţiei lui Dumnezeu a fost rupt, când una din creaturile Sale, Lucifer, un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse, de pe muntele lui Dumnezeu  şi-a dorit gloria Creatorului, aducând restul creaturilor cerești într-o situație fără precedent: rămânerea cu Dumnezeu sau despărțirea de Dumnezeu. Am încheiat citatul.

--------------------------------            

Biblia afirmă chiar în prima frază că, La început Dumnezeu a creat cerurile și pământul. Însă, din cuprinsul Bibliei, din cartea lui (Iov 38:7) știm că Dumnezeu a creat îngerii înainte de a fi creat pământul. Și absolut toți îngerii au fost creați sfinți, dar fiind creaturi, ei sunt limitați în putere, cunoștință și activitate, și la fel ca toate creaturile responsabile vor fi supuși judecății lui Dumnezeu.

Din cartea Geneza, din capitolul 1 cu versetul 31 știm că Dumnezeu a declarat despre creația Sa că este bună. El nu putea să creeze păcatul. Pe lângă faptul că toți îngerii au fost creați sfinți, inclusiv Adam și Eva ca oameni, ei erau înconjurați de sfințenie, iar Dumnezeu care i-a creat era și este sfințenia absolută, fiind separat de tot ce este necurat și rău.

Atmosfera în care trăiau și slujeau ei a fost, până la păcatul lui Satan, lipsită de imperfecțiunile  și întinăciunea păcatului.

--------------------------------

Astfel că  după păcatul lui Lucifer, o treime din îngeri l-au urmat în revolta sa împotriva Creatorului său.

Îngerii buni ai lui Dumnezeu, care nu s-au alăturat lui Satan, sunt numiți sfinți. Aceștia sunt îngerii aleși, în contrast cu cei  răi care l-au urmat pe Satan în răzvrătirea lui împotriva lui Dumnezeu.

--------------------------------

Și războiul acesta, în care suntem angrenați cu toții, a început pentru om  în Grădina Edenului,  când, după ce Dumnezeu l-a creat pe om și l-a pus în Grădină să o lucreze și să o păzească, Șarpele cel vechi, a mijlocit căderea în păcat a primilor părinți ai omenirii, Adam și Eva.

Din cartea Geneza, din capitolul 3, știm ce s-a întâmplat. Șarpele a venit la Eva, a stat de vorbă cu ea  și a amăgit-o. Eva a luat și a mâncat  și a dat și lui Adam  din fructul singurului pom despre care Dumnezeu spusese lui Adam: din pomul cunoștinței binelui și răului  să nu mănânci, fiindcă, în ziua în care vei mânca  din el, vei muri negreșit!

Deci, căderea a fost iniţiată de Satan, săvârşită de Eva  şi   desăvârşită de Adam.

Și astfel, datorită păcatului lui Adam, urmașii lui au moștenit  și moștenesc  o zestre genetică alterată   în care a acționat   și acționează   legea păcatului și a morții.

Să reținem faptul că pe toți cei care cred în Dumnezeu, Legea Duhului de viaţă în Hristos Isus, îi eliberează de Legea păcatului şi a morţii. Cu alte cuvinte am fost scăpați prin credința în Dumnezeu-Fiul de pedeapsa iazului de foc.

--------------------------------

Şarpele cel vechi, identificat de Domnul Isus în Apocalipsa 12:9 ca fiind balaurul cel mare, numit  Diavolul și Satana a fost judecat primul de către Dumnezeu care a decretat: Duşmănie voi pune între tine  şi   femeie, între sămânţa ta  şi  sămânţa ei; aceasta  îţi va zdrobi capul, iar tu  îi vei înţepa călcâiul".

Astfel, profeţia din Genesa 3:15 evidenţiază că  înainte de victoria finală a Domnului Isus Hristos, va fi o  luptă îndelungată  între bine şi rău. Dum­nezeu a promis înaintea judecării lui Adam şi Eva  venirea lui Hristos, care prin jertfa Sa eliberează oamenii credincioșii de sub puterea celui rău. Aceasta a fost încă un exemplu de îndurare a lui Dumnezeu  faţă de părinţii omenirii  care au  căzut în păcat  și de generațiile de oameni care le-au urmat.

-------------------------------

Concluzii esențiale:

- Dumnezeu a creat toate ființele din univers, îngerii, pe Adam și Eva fără păcat.

- Războiul în univers a fost declanșat de revolta lui Lucifer față de Dumnezeu.

- Prin atitudinea pe care a adoptat-o Lucifer față de Creatorul său el este identificat ca fiind autorul răului care a afectat lumea îngerilor, dar și întrega omenire prin păcatul lui Eva și Adam, care au fost înșelați de Lucifer, încălcând porunca dată lor de Dumnezeu de a nu mânca din pomul cunoștinței binelui și răului.

- Eva și Adam au picat testul ascultării față de Dumnezeu mâncând din fructul pomului cunoștinței binelui și răului.

- Datorită păcatului lui Adam, urmașii lui au moștenit  și moștenesc  o zestre genetică alterată   în care a acționat   și acționează   legea păcatului și a morții, lege care, însă, poate fi anulată doar prin credința în Fiul lui Dumnezeu.

-------------------------------

Dobrescu Victor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 585
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni