La ora închiderii: „Stăpânul Casei va încuia ușa...”
Autor: Adrian Timișag  |  Album: Studii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de lorena97 in 09/01/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

       „Isus străbătea satele și cetățile învățând pe norod. Cineva a întrebat: Doamne puțini sunt cei ce sunt pe Calea mântuirii?”

O asemenea întrebare scoate în evidență interesul legat de statistici și nu de mântuire. Dacă ar fi fost interesat de mântuire ar fi întrebat aidoma temnicerului: „Ce să fac să fiu mântuit?”
Mântuitorul trece peste această curiozitate, folosește momentul și recomandă: „Nevoiți-vă să intrați pe ușa cea strâmtă.”
Această  recomandare era necesară deoarece se poate folosi și altă intrare, sărind prin altă parte. Toți aceștia au fost numiți însă hoți și tâlhari. (Ioan 10/1) Folosind „ușa principală” îți poți procura haina de nuntă, deoarece „garderoba” se găsește chiar la ușă. Unul din cei intrați în odaia de nuntă a fost întrebat: „Prietene cum ai intrat aici fără haina de nuntă?” Era clar că „sărise” prin altă parte... Religioșii vremii au evitat să folosească „intrarea” deoarece ei și-au pus înainte o neprihănire a lor și nu s-au supus neprihănirii pe care o dă Dumnezeu.
Mântuirea se rezolvă chiar de la intrare. (ușă) O ușă care deocamdată este încă deschisă. Despre ea i s-a scris și bisericii din Filadelfia: „... iată ți-am pus înainte o ușă deschisă pe care nimeni n-o poate închide... ”(Apoc. 3/8) Dumnezeu a deschis această ușă și tot El o va închide. Ea s-a deschis odată cu anunțul făcut de înger: „Astăzi în cetatea lui David vi s-a născut un Mântuitor care este Hristos Domnul.”

De atunci ușa a rămas deschisă... Și va rămâne deschisă câtă vreme se zice „Astăzi”. A încercat Irod să o închidă, dar n-a reușit, toată puterea întunericului s-a mobilizat în acest scop, dar a eșuat. Valurile de persecuție ale romanilor și comuniștilor n-au putut să o închidă. Oamenii nu vor putea să o închidă, dar pot să blocheze intrarea ca cei ce vor să intre să n-o poată face. Domnul Isus i-a mustrat pe cărturarii și fariseii contemporani, cât și pe preoții din vremea noastră: „Nici voi nu intrați, dar nici pe alții nu-i lăsați.”
Dar în ce constă această ușă deschisă?
„Rugați-vă și pentru noi ca Dumnezeu să ne deschidă o ușă pentru Cuvânt... ” Prin Cuvântul Evangheliei se deschide ușa mântuirii. „Cuvântul lui Dumnezeu se vestea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea și o mulțime de preoți veneau la credință. ”(Fapte 6/7) Înțelegem de aici că ușa Cuvântului deschide o altă ușă, numită „ușa credinței”. În acest mod este posibilă mântuirea, deoarece ea este  rezultatul credinței, aceasta fiind darul lui Dumnezeu.

  Însă ușa nu va fi deschisă la nesfârșit. Există o vreme numită de apostolul Pavel „vremea mântuirii”. Când se va termina această vreme, Stăpânul casei se va scula și va încuia ușa. După ora închiderii nu se mai poate face absolut nimic. Aflăm că mai târziu au venit și celelalte fecioare cărora probabil li s-au stins candelele din lipsă de untdelemn (credință) și erau în întuneric, au căutat ușa bâjbâind, au bătut dar deja era încuiată și nu li s-a mai deschis. Întârzierile nu sunt justificate și nici acceptate. Omenirea de pe timpul lui Noe au avut privilegiul să intre în corabie câtă vreme era ușa deschisă dar au refuzat să o facă... Când au venit tornadele au alergat la corabie implorându-l pe Noe să le deschidă. E posibil ca Noe să fi avut bunăvoință să-i primească în corabie, numai că ușa era încuiată de Dumnezeu. Era prea târziu...
Ușa Împărăției lui Dumnezeu este larg deschisă „Astăzi” și cei care dau năvală intră pe ea. După ora închiderii  omenirea se va împărți în 4 categorii. Două categorii vor rămâne afară, iar două vor fi lăuntru. Este bine să te verifici din timp din care categorie vei face parte.
O primă categorie sunt cei care n-au avut niciodată interes pentru mântuirea sufletului. Deși au fost invitați să vină și să prânzească în Împărăția lui Dumnezeu ei au refuzat având alte priorități. Este posibil ca astfel de oameni să nu fi călcat niciodată pragul unei biserici. Ei nu vor pretinde să fie mântuiți. Principiul este același: Unde va merge toată lumea, acolo voi merge și eu... Dar unde va merge această lume din moment ce ni se spune că „ zace în cel rău”. Te aștepți să aibă un destin bun?

A doua categorie sunt religioșii  ce vor bate la ușă justificând că sunt îndreptățiți să li se deschidă deoarece ei sunt cei care au stat la masă cu Domnul și în ulițele lor a fost învățat norodul. Ce ocazie! Să stai la masă cu Mântuitorul și să nu intre și mântuirea în casa ta? Păcat de această șansă irosită. Într-o situație asemănătoare a fost și Zacheu, dar el a auzit vestea bună: „Astăzi mântuirea a intrat în casa ta.”   5000 de oameni au stat trei zile în pustie ascultând Evanghelia, apoi au stat la masă, dar aceasta nu le-a folosit la nimic. Pe ulițele lor s-a făcut evanghelizare dar nici aceasta n-a contribuit cu nimic la mântuirea lor.
 
Două categorii de oameni au rămas afară. Două categorii erau lăuntru după ce s-a încuiat ușa. Dar de ce sunt două categorii lăuntru? Ce face diferența și ce se va întâmpla cu ei? Este bine să te prindă ora închiderii înăuntru, da? Unii spun că sunt mulțumiți să se închidă ușa cu ei... Chiar dacă ești primul  sau ultimul, încă nu poți fi în sigur care-ți va fi destinul pentru că „suntem în clipa în care judecata stă să înceapă de la Casa lui Dumnezeu.” Și „... dacă cel neprihănit va scăpa cu greu... ”
După ce se va încuia ușa va începe judecata celor din interior. A fost o singură turmă. Dar Păstorul va desparte „oile de capre”. A fost un singur ogor. Dar secerătorii vor separa grâul de neghină.
„Fiul Omului va trimite pe îngerii Săi și vor smulge din Împărăția Lui toate lucrurile ce au fost o pricină de păcătuire și pe cei ce au săvârșit fărădelegea... ”(Matei 13/41 Nu-i totul să fii înăuntru, este foarte posibil să ajungi afară. „Împăratul a intrat să-și vadă oaspeții și a zărit acolo un om care nu avea haina de nuntă. Prietene cum ai intrat aici fără să ai haina de nuntă? Legații mâinile și picioarele și aruncați-l în întunericul de afară”. . . (Matei 22/11-13)
Cine vor cei rămași lăuntru?
Doar cei la vremea potrivită  au auzit „bătăile” la ușa inimii lor, au deschis și au cinat la aceiași masă cu Domnul. „Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide, voi intra la el, voi cina cu el și el cu Mine.” Totul depinde de voința ta... Dacă „Astăzi” ușa ta este deschisă pentru El, „mîine” ușa Lui va fi cu siguranță deschisă pentru tine. (Apoc. 3/20) Această disponibilitate îți va asigura privilegiul  să fii invitat la masă cu Avraam, Isac și Iacov în Împărăția lui Dumnezeu. Atunci va începe:

Fericirea  celor ce vor prânzi în Împărăția lui Dumnezeu.


Fiți binecuvântați!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1011
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni