Rodul pământului - semnificație profetică
Autor: Paul Ionașcu  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de paullidia in 28/08/2020
    12345678910 0/10 X

Rodul pământului – semnificație profetică

 

În cartea Deuteronom citim:

 

„El te va iubi, te va binecuvînta și te va înmulți; va binecuvînta rodul trupului tău și rodul pămîntului tău” (Dt. 7:13)

 

Expresia „rodul pământului” este un idiom și se referă la producția din agicultură. Dumnezeu a promis că va binecuvânta pe omul care va respecta și va păzii poruncile Sale prin înmulțirea producției din agricultură; „dacă veți asculta aceste porunci, dacă le veți păzii și împlinii ... ” (v. 12).

 

Această expresia are două semnificații profetice:

 

1. Se referă la Împărăția lui Dumnezeu

 

Sub marea binecuvântare care va fi în Împărăția lui Dumnezeu, pământul va da mai mult decât putem consuma – mânca. Iată ce citim din cartea Levetucul 26:10 – „Veți mânca din roadele cele vechi și veți scoate afară pe cele vechi, ca să faceți loc celor noi”. Atât de mult va produce pământul încât fermieri vor trebui să mărească hambarele ca să fie depozitată producția nouă.

 

Psalmul 72 este un psalm profetic care vorbește despre Împărăția lui Dumnezeu și de marile binecuvântări care vor fi acolo. În versetul 16 citim: „Va fi belșug de grâu în țară până în vârful munților și spicele lor se vor clătina ca și copacii din Liban... ”.

 

2. Se referă la nașterea lui Isus

 

Profetul Isaia vorbește despre nașterea miraculoasă a lui Mesia din pântecele unei femei făcând o comparație cu „rodul unui pământ”. Isaia afirmă: „El a crescut ca o odraslă slabă ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat.” (Isaia 53:2).

 

Pântecele unei femei poate fi comparat cu un pământ uscat, care în mod natural nu crește nimic dacă nu este udat. Se referă la nașterea supranaturală a lui Isus din fecioară.

 

3. Se referă la moartea și învierea lui Mesia

 

Când Isus compara moartea și învierea Lui, vorbea despre plantarea și răsărirea din pământ a unui bob de grâu. El afirmă: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă grăuntele de grâu care a căzut la pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce multă roadă” (Ioan 12:24).

 

Mai mult Isus vorbea despre Sine ca fiind pânea vieții. El a venit din pământ înviind din morți.

 

Pavel afirmă despre învierea lui Mesia astfel: „Dar acum, Hristos (ebr. Mesia, Unsul) a înviat din morți, pârga celor adormiți” (1 Cor. 15:20). Este o referință la acel snop de grâu adus înaintea Domnului la Paști.

 

4. Se referă la învierea credincioșilor

 

Înțelepții evrei au făcut următorul simbolism despre învierea morților:

 

„Ereticul întreabă: „Cum vor învia morții, goi sau îmbrăcați?” Rabinul Meir a răspuns: „Îmbrăcați”. „Dovedește-mi” a cerut ereticul. Rabinul Meir a întrebat: „Ai plantat vreodată semințe în pământ?”. „Da” a răspuns omul. „Au fost goale sau îmbrăcate?” întrebă Meir. „Goale” omul replica. „Și cum au răsărit: goale sau îmbrăcate?” întrebă Meir. „Îmbrăcate” a răspuns omul. Rabinul Meir a spus: „Nu au auzit urechile tale ceea ce gura ta a spus? Dacă semințele care sunt palntate goale vor răsări îmbrăcate, cu cât mai mult vor învia cei morți, vor fi îngropați goi și vor învia îmbrăcați” (Eccl. Rabbah 5:11)

 

Apostolul Pavel face o asemenea comparație în 1 Corinteni 15:36-38:

 

Nebun ce ești! Ce sameni tu, nu înviază, dacă nu moare mai întîi. Și cînd sameni, sameni nu trupul care va fi, ci doar un grăunte, cum se întîmplă: fie de grîu, fie de altă sămînță. Apoi Dumnezeu îi dă un trup, după cum voiește; și fiecărei semințe îi dă un trup al ei”.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1347
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni