Cum să știi dacă ești călăuzit de Duhul Sfânt?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/04/2019
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

Întrebare:

Așa cum omul are 5 simțuri (văz, auz, miros, gust, atingere), vreau să știu dacă Duhul care este în noi are aceleași simțuri, dat fiind faptul că am fost făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.  Aflându-mă în prezența lui Dumnezeu, uneori, (poate că mie mi se pare, dar am simțit miros de lemn ars, altă dată – de trandafir, uneori simt o voce interioară, care parcă îmi citește gândurile și îmi indică cum să procedez), poate fi acesta Dumnezeu? Vreau părerea Dumneavoastră și dacă ați experimentat ceva asemănător.

Duhul Sfânt este a treia persoană a Dumnezeirii și este Cel care vine să locuiască în creștin, atunci când el intră în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos și se naște din nou. Nicăieri în Sfintele Scripturi nu este pusă întrebarea în felul cum ați pus-o dumneavoastră și nici nu se fac referințe cu privire la astfel de manifestări ale Duhului Sfânt. Cele cinci simțuri ale omului îi oferă posibilitatea să perceapă și cunoască lucrurile din lumea fizică. Duhul Sfânt este unicul care cunoaște toate lucrurile lui Dumnezeu și are o cunoaștere comprehensivă. Și noi, oamenii, putem să cunoaștem lucrurile lui Dumnezeu doar prin Duhul Sfânt și nu prin cele cinci simțuri.

Cât privește experiențele pe care le aveți, este important să cercetați duhul care vă conduce și insuflă, pentru că așa cum există Duhul Sfânt mai există și duhul lui Antihrist, care este acum în lume și multe alte duhuri rele. Duhul lui Dumnezeu ne conduce la Sfintele Scirpturi ca să le cunoaștem și să le trăim. Tot Duhul Sfânt este cel care ne călăuzește într-o trăire sfântă, potrivită cu Sfintele Scripturi și ca să le spunem tuturor oamenilor cu îndrăzneală despre Domnul Isus Hristos.

Lucrarea Duhului Sfânt în oameni nu este intențonată să le provoace doar mirosuri stranii, gusturi, etc. , ci să-i facă conștienți de nevoia pentru mântuire și să-i conducă la cunoștința de Hristos și la credință în El pentru moștenirea vieții veșnice, cum a spus și Domnul Isus:

Şi cînd va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata. (Ioan 16:8)

Cum am experimentat și experimentez eu prezența Duhului Sfânt? Când eram student la primul an al facultății de Istorie, Duhul Sfânt a făcut să primesc un îndemn de la un profesor să citim Biblia. Atunci nimeni nu se interesa de ea și era o carte interzisă. Duhul Sfânt m-a îndemnat să alerg la bibliotecă universității să caut Biblia, apoi la Biblioteca Națională și pentru că nu o găseam, să o caut la biserici și dacă nici așa nu o puteam procura să o cumpăr prin alții de la piața neagră și să dau pe ea toată bursa mea pentru o lună. Așa mă îndemna și mă conducea Duhul Sfânt spre mântuire. Când citeam Biblia, Dumnezeu mă călăuzea și mă ajuta să înțeleg, mă convingea în privința păcatului meu, nevoii de neprihănire și a realității judecății lui Dumnezeu la care trebuie să mă înfățișez dacă voi respinge credința în Domnul Isus și intrarea în Noul Legământ cu El.

Eu am crezut în Domnul Isus și am intrat în Noul Legământ și atunci Duhul Sfânt a venit să locuiască în mine și El este cel care mă îndeamnă de atunci să cercetez continuu Sfintele Scripturi, să mă rog și să trăiesc potrivit Cuvântului lui Dumnezeu. Dacă se întâmplă să greșesc ceva Duhul Sfânt este acel care mă mustră, amintindu-mi de cele scrise în Sfintele Scripturi.

Un lucru este clar și trebuie fiecare om să și-l însusească: Duhul Sfânt nu lucrează separat de adevărul Sfintelor Scripturi și nu le va contrazice niciodată.

O experiență cu Duhul Sfânt am avut-o chiar ieri. Am fost invitat să vorbesc în fața unei echipe profesionale de sport și tot drumul m-am gândit cum și ce să le vorbesc ca să le prezint Evanghelia. Ajuns acolo, Dumnezeu mi-a dat cu totul un alt plan decât cel care îl aveam de acasă și mi-a pus pe buze cu totul alt mesaj care am văzut că a mers direct la inimile ascultătorilor.

Statistici
  • Vizualizări: 2165
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni