Dacă ești într-o situație dificilă, în care pare că nu există scăpare, și ți-ai pierdut speranța
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/03/2019
    12345678910 0/10 X

 “... am fost apăsaţi peste măsură de mult, mai presus de puterile noastre, aşa că nici nu mai trăgeam nădejde de viaţă. Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim, pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu, care înviază morţii. El ne-a izbăvit şi ne izbăveşte dintr-o astfel de moarte... ” (2 Corinteni 1:8-10)

 

Situația prin care a trecut apostolul Pavel, și cei care erau cu el, a fost atât de dificilă, încât și-au pierdut speranța, că vor rămâne în viață. În adâncul sufletului, în inima lor ei au simțit, că vor muri. Dacă cineva avea să-l întrebe pe Pavel, îl așteaptă viața sau moartea, el avea să răspundă, că moartea. Dar, potrivit cu cuvintele lui Pavel, a avut loc o astfel de situație, doar din cauza ca ei să nu se încreadă în ei înseși, ci doar în Dumnezeu, care înviază morții. Și atunci Dumnezeu, Care are putere asupra tuturor împrejurărilor, inclusiv asupra celor mai dificile, s-a implicat pe neașteptate și i-a salvat de pericolul acesta groaznic, care putea să-i omoare.

 

Când ajungi în situații dificile în viață, este folositor să-L întrebi pe Dumnezeu, ce dorește să te învețe, prin aceste situații dificile. Sau trebuie să atragi atenția la aceea, că uneori Dumnezeu folosește împrejurările, care ne fac să ne simțim neajutorați, apăsați, disperați, și osândiți, pentru ca să ne ajute să înaintăm în acel domeniu, în care trebuie să creștem. Apostolul Pavel și echipa sa, când se aflau în împrejurări, care păreau să fie fără scăpare, trebuiau să renunțe la orice sursă de ajutor omenesc, și să crească în nădejdea, pe care și-au pus-o în Dumnezeul, Care înviază morții.

 

Cum crezi, la ce trebuie să atragem atenția, în ce trebuie să creștem, în împrejurarea de care avem parte?

 

Orice nu s-ar întâmpla în viața noastră, cu siguranță nu există ceva, care să nu fi venit din mâna Lui Dumnezeu, care nu se vede cu ochiul – chiar dacă aceste situații, au motive vizibile. De aceea, să ne încredem în purtarea Lui de grijă față de noi! Dacă Dumnezeu are putere să învieze morții, cu atât mai mult poate să ajute pe cei vii!

 

Dumnezeule, Păzitorul vieții! Ce trebuie să învăț, învață-mă, pentru că mi-am pus speranța în Tine, și aștept ca Tu să mă izbăvești, mă bizui doar pe intervenția harului Tău și pe ajutorul din partea Ta! Salvează-mă după mila Ta, și păzește-mă pentru Împărăția Ta Cerească! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Dumnezeu este pentru noi Dumnezeul izbăvirilor şi Domnul Dumnezeu ne poate scăpa de moarte.” (Psalmii 68:20)

“Da, Tu mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, ochii din lacrimi şi picioarele de cădere.”

(Psalmii 116:8)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 757
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni