DACĂ PERMIȚI ALTORA SĂ DETERMINE, CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU PENTRU VIAȚA TA
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 01/02/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

1 Împărați 13:11-26 “În Betel locuia un proroc bătrân. Fiii săi au venit şi i-au istorisit toate lucrurile pe care le făcuse omul lui Dumnezeu la Betel în ziua aceea, precum şi cuvintele pe care le spusese împăratului. După ce au istorisit tatălui lor toate, el le-a zis: „Pe ce drum a plecat?” Fiii săi văzuseră pe ce drum plecase omul lui Dumnezeu care venise din Iuda. Şi a zis fiilor săi: „Puneţi-mi şaua pe măgar.” I-au pus şaua pe măgar şi a încălecat pe el. S-a dus după omul lui Dumnezeu şi l-a găsit stând sub un stejar. Şi i-a zis: „Tu eşti omul lui Dumnezeu care a venit din Iuda?” El a răspuns: „Eu sunt.” Atunci, el i-a zis: „Vino cu mine acasă şi să iei ceva să mănânci.” Dar el a răspuns: „Nu pot nici să mă întorc cu tine, nici să intru la tine. Nu voi mânca pâine şi nici nu voi bea apă cu tine în locul acesta, căci mi s-a spus prin cuvântul Domnului: ‘Să nu mănânci pâine, nici să nu bei apă acolo şi nici să nu te întorci pe drumul pe care te vei duce.’” Şi el i-a zis: „Şi eu sunt proroc ca tine; şi un înger mi-a vorbit din partea Domnului şi mi-a zis: ‘Adu-l acasă cu tine ca să mănânce pâine şi să bea apă.’” Îl minţea. Omul lui Dumnezeu s-a întors cu el şi a mâncat pâine şi a băut apă în casa lui. Pe când stăteau ei la masă, cuvântul Domnului a vorbit prorocului care-l adusese înapoi. Şi el a strigat omului lui Dumnezeu care venise din Iuda: „Aşa vorbeşte Domnul: ‘Pentru că n-ai ascultat porunca Domnului şi n-ai păzit porunca pe care ţi-o dăduse Domnul Dumnezeul tău, pentru că te-ai întors şi ai mâncat pâine şi ai băut apă în locul despre care îţi spusese: «Să nu mănânci pâine şi să nu bei apă acolo», trupul tău mort nu va intra în mormântul părinţilor tăi.’” Şi, după ce a mâncat pâine şi a băut apă prorocul pe care-l întorsese, i-a pus şaua pe măgar. Omul lui Dumnezeu a plecat şi a fost întâlnit pe drum de un leu care l-a omorât. Trupul lui mort era întins pe drum; măgarul a rămas lângă el şi leul stătea şi el lângă trup. Şi nişte oameni care treceau pe acolo au văzut trupul întins în drum şi leul stând lângă trup şi au spus lucrul acesta la venirea lor în cetatea în care locuia prorocul cel bătrân. Când a auzit lucrul acesta, prorocul care întorsese de pe drum pe omul lui Dumnezeu a zis: „Este omul lui Dumnezeu care n-a ascultat de porunca Domnului, şi Domnul   l-a dat în ghearele leului, care l-a sfâşiat şi l-a omorât după cuvântul pe care i-l spusese Domnul.”

 

Ai observat, că de la început, omul Lui Dumnezeu din Iudea, a respins ospitalitatea proorocului bătrân din Betel, reamintind cuvântul Lui Dumnezeu, care îi interzise să facă aceasta. Dar, când bătrânul i-a zis, că el de asemenea este un prooroc, și că Îngerul i-a poruncit să-l aducă acasă la el, pentru a-l hrăni, și pentru a-i da să bea, omul lui Dumnezeu a crezut această minciună, și a primit propunerea. Acest prooroc – bătrân din Betel, l-a mințit pe omul Lui Dumnezeu și l-a ademenit la el acasă prin minciună. Măcar, că proorocul bătrân din Betel a păcătuit, totuși cuvântul Lui Dumnezeu pentru omul Lui Dumnezeu, a vorbit anume prin el. Bătrânul din Betel i-a proorocit oaspetelui său despre soarta lui tristă: “... Pentru că n-ai ascultat porunca Domnului şi n-ai păzit porunca pe care ţi-o dăduse Domnul Dumnezeul tău... trupul tău mort nu va intra în mormântul părinţilor tăi.” Cu alte cuvinte, trupul tău nu va sta culcat în mormântul părinților tăi, nu va fi înmormântat în mormântul familiei tale. După cum am citit mai departe, leul a fost trimis de sus, pentru a-L pedepsi pe acest prooroc din Iudeea, pentru că nu s-a supus voii Lui Dumnezeu pentru viața lui, și trupul acestui prooroc din Iudea a stat culcat și părăsit pe drum, și oamenii care treceau pe alături l-au văzut.

 

Ce concluzie putem trage din această istorie? Datorită acestei istorii putem observa, cât este de important, să ascultăm întotdeauna de Cuvântul Lui Dumnezeu!

 

Prorocul din Iudea i-a permis altuia, să-i determine voia Lui Dumnezeu pentru viața lui, și a plătit scump pentru aceasta. Dar tu cum procedezi? Cui îi permiți să determine voia Lui Dumnezeu pentru viața ta? Controlezi ceea ce asculți? Cât de constant împlinești voia Lui Dumnezeu?

 

Fără îndoială, voia Lui Dumnezeu pentru viața ta, poate să fie descoperită prin oameni, dar ea nu poate să se deosebească de cea pe care Dumnezeu deja ți-a descoperit-o!

 

Astăzi nu sunt puțini oameni, care s-au deprins să asculte voia Lui Dumnezeu pentru viața lor, de la alți oameni. Căci este mai ușor să întrebi: “Aceasta se poate? Ce să fac?” Este mai ușor să fii un om ascultător de alții, decât să cauți cu o inimă zdrobită, cu perseverență prin rugăciuni, și prin studierea Scripturilor, răspunsul de la Dumnezeu. Dar aceasta arată ce fel de relație avem cu Dumnezeu.

 

Există exemple în ziua de azi, a unor oameni, care au permis altora să determine voia Lui Dumnezeu cu privire la slujire, lucru, chemare, locul de trai, și la multe alte domenii, care la urma urmei i-au dus la faliment, la lipsuri, la declin spiritual, pentru că a fost ceva străin, probabil vreo descoperire înșelătoare.

 

Creșterea în credință, are loc, doar prin cunoașterea personală a Lui Dumnezeu, și a voii Sale! Nu se merită să permiți oamenilor, cărora le place să controleze totul, să-ți determine voia Lui Dumnezeu pentru viața ta, căci ei privesc umblarea ta personală cu Dumnezeu, ca o revoltă și provocare, din cauza că undeva, părerea ta nu s-a asemănat cu a lor, pe care o au pentru fiecare și ei socot că ea este cea mai corectă. Istoria cu proorocul, care a început cu o descoperire personală, dar s-a terminat cu totul altfel – putem observa la concluzii. De aceea, cercetează, măsoară cu ajutorul Cuvântului Lui Dumnezeu, sfaturile și părerile altora! (Faptele apostolilor 17:10-12) Fie ca ascultarea de glasul Lui Iisus Hristos, Păstorul nostru Bun, și urmarea după El, să facă parte din experiența noastră zilnică, ca la niște copii care cresc a Lui Dumnezeu. Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu un mentor, care Îl respectă pe Dumnezeu, pentru ca el să te îndrepte spre Scriptură, spre o viață de rugăciune, pentru ca să te învețe să deosebești glasul străin de glasul lui Hristos, și fie să-ți arate un exemplu vrednic de urmat! Fie ca Dumnezeu să te păzească de oameni vicleni, și să-ți protejeze viața!

 

-         Dumnezeul minunat! Îți mulțumesc pentru avertizare și pentru grija Ta față de viața mea! Ajută-mă să fiu mai disciplinat(ă) în rugăciune și în studierea personală a Cuvântului Tău, învață-mă să Te aud, ajută-mă să-mi formulez un obicei statornic, de a împlini voia Ta, și de a cerceta ce spun alții! În numele Domnului Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

“Fraţii au trimis îndată, noaptea, pe Pavel şi pe Sila la Bereea. Când au sosit, au intrat în sinagoga iudeilor. Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa. Mulţi dintre ei şi din femeile cu vază ale grecilor şi mulţi bărbaţi au crezut” (Faptele apostolilor 17:10-12)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 690
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni