DUMNEZEU ESTE LA FEL, CA TATĂL MEU
Autor: Nancy Leigh DeMoss  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

(din cartea scrisă de Nancy Leigh DeMoss “Minciuna, în care cred femeile”)

 

La noi, femeile, imaginea despre Dumnezeu, despre cum este El, este influențată de felul, cum sunt bărbații pe care îi cunoaștem, sau cum este tatăl nostru pământesc. Ele pozitiv, sau negativ ne influențează imaginea despre caracterul Lui Dumnezeu. Sunt foarte mulțumită pentru binecuvântarea deosebită – am primit un tată iubitor, credincios, și care era cointeresat de mine. Datorită acestor calități ale caracterului, mi-a fost mult mai ușor, să mă încred în Tatăl Ceresc, și să-I primesc dragostea.

 

Dar multe femei au o experiență complet diferită. Probabil, tatăl tău a fost rece, aspru, sau nu era în stare să-și manifeste dragostea. Dacă a fost așa, atunci idea, că Dumnezeu – Tatăl nostru, nu-ți este plăcută. Probabil ai avut o situație asemănătoare:

 

“Am avut un tată vitreg, care se comporta cu mine foarte rău, era aspru, îmi este greu să primesc acest adevăr, că Dumnezeu – nu este așa.”

 

‘Tatăl meu a fost creștin, și un om bun, dar niciodată nu am auzit de la el, cuvinte de încurajare. De exemplu când îl ajutam să vopsească gardul, îl întrebam: „Se primește bine?” Desigur, speram, să aud: „Oau, ești bravo, foarte bine!” Dar în loc de aceasta, el îmi spunea: “Stărui-te să fii mai atentă.” Probabil, de aceea întotdeauna mi se părea, că Dumnezeu întotdeauna caută vreun neajuns în mine, că nu mă iubește, și fără alte cuvinte, nu mă primește.’

 

Dacă vreodată te-a rănit tatăl, sau un alt bărbat, în care te-ai încrezut, îți poate fi greu să Te încrezi în Dumnezeu. Probabil îți este frică de El, sau ești supărată pe El. Trebuie să mă crezi, Dumnezeu nu se aseamănă cu niciun bărbat, pe care l-ai cunoscut. Cel mai înțelept, cel mai bun tată pământesc – doar o oglindire neclară a Tatălui nostru Ceresc. Dumnezeul Bibliei este mult mai frumos, la nesfârșit de frumos, este mai curat, și ne iubește mai mult, decât cel mai minunat tată de pe pământ. Iată de ce, nu trebuie să permitem, ca imaginea noastră pământească despre Dumnezeu, să fie influențată de imaginea altor oameni, căci chiar dacă au calități de caracter foarte bune – totuși sunt doar o oglindire deformată a Lui Dumnezeu.

 

Dacă dorești să cunoști, cum este Dumnezeu în realitate, trebuie să cercetezi Cuvântul Lui, care în mod clar, ni-L descrie, și trebuie să faci cunoștință cu Iisus, Care reprezintă prin Sine Însuși “oglindirea slavei Lui, întipărirea Ființei Lui... ” (Evrei 1:3)

 

Dumnezeul Bibliei – milos, blând, un Tată milostiv. Aceasta nu înseamnă, că El ne va da tot ce ne dorim – niciun tată înțelept, nu va da copiilor lui, tot ce-și doresc. Nu înseamnă, că întotdeauna vom înțelege decizia Lui – El este prea măreț. Nu înseamnă, că El niciodată nu va face să treci prin durere – uneori El singur ne face dureros, și ne trimite greutăți. De ce? Pentru că ne iubește. Pentru că Îi pasă de noi. Pentru că s-a dedicat pentru noi!

 

În Epistola către Evrei, este scris, că Dumnezeu ne pedepsește “pentru binele nostru, pentru ca să fim părtași sfințeniei Lui” (Evrei 12:10).

 

Indiferent de ceea ce gândim, sau simțim, adevărul rămâne adevăr. : El este un TATĂ bun, Care își iubește foarte mult copii, este un Tată, Căruia Îi poți încredința viața. Hannah Whitall Smith a scris foarte mult despre ce înseamnă să te încrezi în inima de Tată a Lui Dumnezeu:

 

“Dacă l-ai cunoscut pe Dumnezeu, ca Tată, nu este posibil să te simți neprotejată și să te îngrijorezi.

... Ceea, ce niciodată nu ar face un tată bun pământesc, Tatăl Ceresc de asemenea nu avea să facă; și ceea, ce un tată bun pământesc trebuie să facă, Dumnezeu Tatăl va face cu siguranță.

 

Hristos ne-a descoperit numele Tatălui, pentru ca noi să putem înțelege, că Tatăl ne iubește în așa fel, precum l-a iubit pe Fiul Său. Dacă am fi crezut în aceasta, avea să apară în inima noastră vreun gând de răzvrătire sau vreo îngrijorare? Oare nu am fi crezut, chiar dacă am fi trecut prin cele mai neobișnuite împrejurări, că Tatăl ceresc, va avea grijă de noi în cel mai bun mod, și ne va împlini orice nevoie?”

,),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),),)

 

-         Tată Ceresc, a Cărui dragoste nu se schimbă! Cuvântul Tău ne zice, că toate darurile bune, și desăvârșite vin de sus, de la Tine, în Care nu este vreo schimbare, și nici o umbră de mutare (Iacov 1:17). Darurile tale, și faptele Tale sunt bune și neschimbătoare, cât sunt de bune și pline de milă scopurile Tale! Ajută-mă să fiu atent(ă), pentru ca să aud ca copilul Tău, glasul Tău, Acel Cuvânt, pe care îl îndrepți spre Mine, printre necazurile vieții, pentru ca să-mi formezi o imagine corectă depre felul cum ești, și să-mi dai înțelepciune în necazurile vieții! În numele Domnului Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 665
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni