CÂND DOMNUL NU DOREȘTE SĂ VĂ ÎMPLINEASCĂ DORINȚELE...
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/01/2019
    12345678910 0/10 X

Un păstor, a povestit odată o istorie minunată. O femeie tânără, din biserica lui, s-a născut cu o malformație (defect, anomalie fizică) pe față. Toată tinerețea ei și-a dorit, să întâlnească un bărbat, care avea s-o iubească așa cum este. A continuat să viseze astfel, chiar și după ce a împlinit douăzeci de ani; de asemenea și-a dorit un copil. Toți acei ani cu perseverență L-a rugat pe Dumnezeu, să-i împlinească dorințele, nădăjduind, că El îi va răspunde.

 

Nu demult, deodată această femeie tânără s-a apropiat de păstor, după serviciul divin. I-a dat o bucată de săpun, și o jucărie pentru bebeluși, zicându-i aceste cuvinte: ‘Domnule pastor, am nevoie să luați de la mine aceste lucruri. Lucrurile acestea îmi aduc aminte de dorințele mele, pe care nu le-am părăsit din copilărie fragedă. De fiecare dată, când tatăl meu se spăla pe mâini, mă ruga: ”fiica mea, adu-mi te rog săpunul.” Foarte tare îmi plăcea să-i aduc săpunul. Aceasta mă făcea să mă simt bine, pentru că el are nevoie de mine, și sunt folositoare pentru el. Când am crescut, întotdeauna am nădăjduit, că viitorul soț, mă va ruga să-I aduc săpunul, și atunci voi putea face aceasta din dragoste, precum am făcut pentru tatăl meu. Iar jucăria pentru bebeluși îmi aduce aminte de dorința de a avea un copil.

 

Deci, iată ce doresc să cunoașteți, că nu mai am nevoie de toate acestea. Am părăsit aceste dorințe, pe care le-am avut. Le-am înlocuit cu una, care este mult mai bună. Înțelege-ți, acum sunt liniștită, s-a schimbat atitudinea mea față de situația în care mă aflu. Știu că această situație nu se va schimba vreodată, de aceea i-am   dat-o Domnului. Acum Iisus îmi umple toată viața fără rezerve. El a devenit sursa bucuriei mele. Am găsit în El, ceea ce nu poate să-mi ofere vreun bărbat. El mi-a luat dorințele din trecut, și mi s-a dăruit pe Sine Însuși. Domnul Iisus este soțul meu. Iar copii, pe care îi vedeți permanent în jurul meu, când sunt la biserică – sunt acei copii, pe care El mi i-a dăruit. Sunt binecuvântată foarte mult, și această binecuvântare nu are sfârșit. De aceea, vă rog, luați de la mine, aceste simboluri ale dorințelor din trecut. În sfârșit am fost eliberată de această povară.’

 

Pastorul a zis, că acum, această femeie nu este atât de apăsată și întristată, precum era în trecut. Ea este bucuroasă la nesfârșit, și acum pe ea cel mai mult o iubesc oamenii la biserică.

 

Apoi, vorbind mai încet, pastorul a recunoscut, că de asemenea a început să se schimbe. “Am părăsit dorința de a avea…” (dar aceasta este o altă istorie)

 

Să vorbim despre tine. Ai dorințe și vise neîmplinite? “Ai săpun și jucărie pentru bebeluși,” care sunt atât de valoroase pentru tine, încât ți-ai legat de ele, viitorul, și fericirea ta de pe pământ? Ce vei face, dacă ceea ce îți dorești atât de mult – nu este în conformitate cu planul Lui Dumnezeu pentru viața ta? Vei proceda precum eroina din istoria de mai sus?

 

Cartea Pildelor și proverbelor lui Solomon ne învață următoarea înțelepciune: “Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Nu te socoti singur înţelept…” (Proverbe 3:5-7)

 

Să nu ne bizuim pe noi înșine, să nu ne ascultăm doar inima noastră, sfaturile pe care ni le dăm singuri, ci în genunchi să ne rugăm, și să ne încredem în providiența Lui Dumnezeu! Să nu ne lăudăm cu înțelepciunea proprie, ci să ne lăsăm din toată inima călăuziți de Dumnezeu! În fiecare dimineață să venim înaintea Lui Dumnezeu, smerindu-ne sincer, rugându-ne în conformitate cu ceea ce este scris în Cuvântul Lui, recunoscând, că nu știm cum trebuie azi să ne planificăm ziua, și fie ca lumina Lui, să ne arate acele planuri, și acea cale, care îi sunt plăcute, și care sunt pentru binele și fericirea noastră!

 

Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu Sine Însuși! Fie ca El să-ți binecuvânteze viața cu Sine Însuși, în schimbul dorințelor proprii, dacă nu sunt în conformitate cu voia Sa! Fie ca în grijile tale de zi cu zi și în problemele tale, El să fie capul tuturor lucrărilor tale, și fie ca voia ta, să meargă spre direcția, pe care ți-a arătat-o Dumnezeu! Doar în așa fel, pacea Lui care întrece orice pricepere îți va umple inima și te va face să crezi în binecuvântarea de sus! În numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

„Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi,

te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 934
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni