DACĂ EȘTI ÎNCONJURAT(Ă) DE NECAZURI ȘI CAUȚI AJUTORUL LUI DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 31/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

“Căci rele fără număr mă împresoară, m-au ajuns pedepsele pentru nelegiuirile mele şi nu le mai pot suferi vederea. Sunt mai multe decât perii capului meu şi mi se înmoaie inima. Izbăveşte-mă, Doamne! Vino, Doamne, degrabă în ajutorul meu!” (Psalmul 40:12,3)

 

Dacă te-au înconjurat necazuri, ce nu pot fi numărate, atunci trebuie să faci două lucruri importante, pentru a primi ajutor din partea Lui Dumnezeu:

 

 

1.      MĂRTURISEȘTE-ȚI (RECUNOAȘTE CĂ AI FĂCUT RĂU, ȘI IA O DECIZIE, SĂ NU MAI FACI, CEEA CE NU ESTE BINE) TOATE PĂCATELE DIN VIAȚA TA

 

După cum am obervat în versetele Psalmului de mai sus, David a recunoscut, atât faptul că este înconjurat de multe necazuri, cât și aceea, că pedepsele pentru fărădelegile sale, l-au ajuns. Probabil și în viața ta este la fel. De aceea, permite-I Domnului să-ți cerceteze inima, și spune-I: „Dumnezeul meu, nu doresc ca ceva, să-mi distrugă relația cu Tine! Arată-mi, oare fac anumite lucruri, care Te întristează? Oare fac ceva, ce Tu dorești să nu fac?” Dacă Dumnezeu îți va arăta păcatul, atunci recunoaște vina, spunând: “Doamne, ai milă de mine, păcătosul (păcătoasa)! Iartă-mi păcatele (fii specific(ă)), în numele Lui Iisus Hristos.”

 

Biblia ne zice în 1 Ioan 1:9: “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.”

 

2. ÎNCREDE-TE ÎN HRISTOS.

 

 

Mai departe, David Îl roagă: “Izbăveşte-mă, Doamne! Vino, Doamne, degrabă în ajutorul meu!” David nu are pe nimeni altcineva, pe care se poate bizui în necazuri, în afară de Dumnezeul milostiv! Doar ajutorul Lui rapid, poate să-l izbăvească! Încrede-te și tu în Hristos, în bunăvoința Lui față de tine și în ajutorul Lui, care va veni la vremea potrivită.

 

Dar permite-I Lui să decidă, când Te va izbăvi, și cum o va face! Spune cu smerenie: “Doamne, tot ce dorești Tu pentru mine, în împrejurările din viața mea, aceea doresc și eu.” O asfel de atitudine a avut Iisus până la răstignire, pe când era în grădina Ghetsimani, și se ruga: “Facă-se nu voia mea, ci a Ta.” Mărturisindu-ți păcatul (dacă Dumnezeu ți-a arătat), încredințează-ți viața în mâinile Lui Iisus, Care este Păstorul și Episcopul sufletelor noastre (1 Petru 2:25).

 

Și ține minte, că Hristos păzește și are grijă, de cei, care și-au încredințat viața în mâinile Lui! Fie ca El să-ți ofere ajutorul urgent, pentru a-ți împlini nevoia (lucruri fără de care nu poți trăi) pe care o ai! În numele Lui mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Eu sunt sărac şi lipsit,  

dar Domnul Se gândeşte la mine.
Tu eşti ajutorul şi izbăvitorul meu:
nu zăbovi, Dumnezeule!” (Psalmii 40:17)

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 700
  • Descărcări: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni