DACĂ AI PARTE DE O SOARTĂ DIFICILĂ
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/12/2018
    12345678910 0/10 X

 

‚Ea le-a zis: „Nu-mi mai ziceţi Naomi (Plăcută), ziceţi-mi Mara (Amărăciune), căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune. La plecare eram în belşug, şi acum Domnul mă aduce înapoi cu mâinile goale. De ce să-mi mai ziceţi Naomi, când Domnul S-a rostit împotriva mea şi Cel Atotputernic m-a întristat?”’ (Rut 1:20-21)

 

 

Cândva, Naomi, când era foamete, a părăsit, când avea belșug, orașul său natal Betleem („casa pâinii”); așa credea ea, când avea soț și doi fii. Dar iată acum, s-a întors cu mâinile goale, a devenit văduvă și a rămas fără copii. În suferințele de care a avut parte, a recunoscut, că mâna atotputernică a Domnului a făcut toate acestea: „Domnul mă aduce înapoi cu mâinile goale, Dumnezeu S-a rostit împotriva mea și Cel Atotputernic m-a întristat”. Ea a recunoscut, că aceste suferințe, au venit din mâna Domnului, și sunt în conformitate cu planurile Sale. Așa a hotărât Domnul, și El cunoaște, de ce a procedat astfel.

 

 

Chiar dacă Domnul a întristat-o foarte mult, totuși ea s-a smerit, atunci când a trecut prin împrejurări dificile, și a păstrat în inimă un respect profund și evlavios față de providiența Domnului, și de asemenea nu a cârtit în vreun fel, sau nu s-a plâns pe soartă. Având în inimă foarte multe amintiri despre viața fericită, pe care a avut-o în Betleem, ea nu a dorit să se numească Naomi (ce înseamnă „plăcută” sau „drăguță”). După părerea ei, cel mai potrivit nume pentru ea, este Mara (ce înseamnă „amărăciune”).

 

 

Observă: când împrejurările vieții se înrăutățesc, atunci împreună cu ele, trebuie să se zdrobească duhul nostru. Trebuie să ne smerim inimile, când trecem prin astfel de împrejurări în viețile noastre, care au fost create de Dumnezeu, cu scopul de a ne smeri! Doar în așa caz, necazurile ne sfințesc, căci nu suferințele lucrează spre binele nostru, ci atitudinea corectă față de suferințele, pe care le răbdăm!

 

 

De aceea, după un interval de timp, Dumnezeul Atotputernic i-a întors lui Naomi fericirea pierdută, nu a lăsat-o fără urmaș, i-a mângâiat sufletul, și i-a dat un sprijin la bătrânețe! (Rut 4:14-17).

„Femeile au zis Naomei: „Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare şi al cărui nume va fi lăudat în Israel! Copilul acesta îţi va înviora sufletul şi va fi sprijinul bătrâneţilor tale, căci l-a născut noră-ta, care te iubeşte şi care face pentru tine mai mult decât şapte fii.” Naomi a luat copilul, l-a ţinut în braţe şi a văzut de el. Vecinele i-au pus nume, zicând: „Un fiu s-a născut Naomei!” Şi l-au numit Obed. Acesta a fost tatăl lui Isai, tatăl lui David”

 

Deci, pentru că Cel Atotputernic este suveran, și controlează toate lucrurile, faptele și viețile oamenilor, înseamnă că întotdeauna există speranță pentru un viitor mai bun, în viețile noastre! Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze în aceasta!

 

 

 

„Smeriți-vă sub mâna atotputernică a Domnului, și El vă va înălța la vremea Lui (1 Petru 5:6).

În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Multe necazuri din viețile voastre au venit în zadar, dacă nu v-ați învățat să suferiți corect.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 469
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni