DUMNEZEU NE PĂZEȘTE, CÂND NU AVEM SUFICIENTĂ CREDINȚĂ
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/11/2018
    12345678910 0/10 X

Precum în cazul lui Petru, pe care Domnul l-a chemat să meargă pe apă, Dumnezeu ne păzește și pe noi, când nu avem suficientă credință: „Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut şi, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!” Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat şi i-a zis: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:30-31).

 

Lui Petru îi ajungea credință, să iasă din barcă, dar nu avea suficientă, pentru a merge pe apele neliniștite spre Iisus. Dar Petru nu s-a înecat, nu a falimentat definitiv, pentru că în momentul greu din viața sa, Iisus l-a susținut. Când ne îndreptăm privirea spre noi înșine, sau spre împrejurările din viața noastră, și noi de asemenea începem să ne înecăm în marea din viața noastră. Atunci, trebuie să-L chemăm pe Iisus, pentru ca El să ne ofere susținerea Sa sfântă, și să ne înarmeze.

 

Petru a folosit, în timpul necazului, o metodă veche, încercată, și sigură – rugăciunea, strigând: „Doamne, scapă-mă!” Fie ca rugăciunea voastră să fie fierbinte, și perseverentă. Când slăbește credința, trebuie ca rugăciunea să se facă mai puternică! Ca răspuns la o astfel de rugăciune, din nou Dumnezeu, Își va manifesta credincioșia și puterea, iar credința noastră se va învăța să se întindă mult mai departe. Când ne încredem în Domnul, cu acea credință pe care o avem, observăm limita ei; dar noi, de asemenea, datorită susținerii Domnului, vedem, cum ea poate să devină.

 

De aceea, dacă te-ai speriat de ceva, te-ai cutremurat în încrederea ta în Domnul, strigă la El după ajutor, El fără îndoială va veni, pentru a te salva, precum a venit la Petru! Nu te teme de furtună, vânt și valuri, chiar dacă zgomotul lor este groaznic, nu te teme de ele, căci Domnul Se află “la depărtarea” unei rugăciuni. El este Acela, Care îți poartă de grijă, și nu va sta într-o parte, privind, cum te duci la fund. Mușchiul Său sfânt te va susține! “Domnul scapă sufletul robilor Săi şi niciunul din cei ce se încred în El nu este osândit” (Psalmii, capitolul 34:22).

 

-         Doamne, “văzând vântul puternic”, ajută-mă, să țin minte, că și vântul și marea îți sunt supuse (Matei 8:27). Susține-mă în clipele puținei credințe, descurajării, crește în fiecare zi, în mine, încrederea în Tine, și ascultarea față de Cuvântul Tău! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

‘Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat şi i-a zis: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”’ (Matei 14:31)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 632
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni