NU TE ÎNCREDE ÎN INIMA TA! EA – NU ESTE PĂSTORUL TĂU!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 14/11/2018
    12345678910 0/10 X

 

“Urmează-ți inima!” – îndemnul, care i-a cucerit pe mulți. De fapt, unii au convingerea, că inima este busola din interior, că este ghidul adevărat, care te va duce spre fericirea adevărată, dacă vei avea curaj, s-o asculți. Auzim: “te-ai rătăcit, dar inima ta te va salva”. Acest îndemn sună atât de simplu, frumos, și de parcă te eliberează. Oamenii, care s-au rătăcit, foarte mult doresc să creadă într-o astfel de “evanghelie”.

 

Dar merită să crezi? Gândește-te. Îndemnul “Urmează-ți inima!”, desigur, nu îl vei găsi în Biblie. Deoarece, Biblia, într-adevăr, ne învață, că inimile noastre sunt bolnave: Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască? (Ieremia 17:9).   Iisus, Medicul Măreț, ne arată simptomele groaznice ale acestei boli: „Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele” (Matei 15:19). Această stricăciune reprezintă rădăcina problemelor noastre! Aceasta nu ne motivează să ne urmăm inima. Nu, inima noastră nu ne va salva. Avem nevoie, să fim salvați de la inimile noastre!

 

Inimile noastre nu au fost create pentru a ne călăuzi, ci pentru a urma. Ele nu au fost create de dumnezei, pe care trebuie să-i credem, ci pentru aceea, de a crede în Dumnezeu. Dacă credem în inimă, ca într-un dumnezeu, și o rugăm, să ne călăuzească, ea ne va duce la nenorocire, din cauza iubirii de sine, și la urma urmei, ne va duce la blestem. De aceea, nu te încrede în inima ta, îndreapt-o prin credință, spre Dumnezeul adevărat. Nu îți urma inima, urmează-L pe Iisus. Atrage atenția, Iisus nu i-a zis ucenicilor săi: “Să nu vi se tulbure inima, pur și simplu bizuiți-vă pe ea.” El a zis: “Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine” (Ioan 14:1).

 

Deci, măcar că inima ta, va încerca să te călăuzească, totuși nu o urma. Ea nu este păstor. Nu merge după ea, și chiar ascult-o cu precauție. Ține minte, inima ta îți va spune, doar ceea ce dorești, ci nu îți va spune, unde trebuie să te duci. În așa mod, doar ascultă. Fă aceasta, pentru a observa ceea ce dorești. Iar apoi ia dorințele tale, și cele rele  și cele bune, și adu-le la Iisus Hristos, ca cerere, sau mărturisire.  Iisus este Păstorul nostru Adevărat (Psalmii 23; Ioan 10)! Ascultă glasul Său, prin Cuvântul Său, și urmeză-L! “Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine” (Ioan 10:27). Ele merg după El, pentru că El Și-a dat viața pentru ele! Domnul Iisus a murit pentru tine, și pentru mine, și a înviat, pentru a avea viață, și o viață din belșug, o viață sub supravegherea, protecția și grija Sa generoasă! Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze!

 

-          Doamne – Păstorul meu! Precum o oaie simplă recunoaște glasul păstorului său, fă așa, ca și eu să recunosc glasul Tău, și să fug de cel străin, de dorințele egoiste, ale inimii mele! Ajută-mă să Te urmez doar pe Tine, să doresc să merg acolo, unde mă călăuzești Tu, simțind protecția și grija Ta! A Ta să fie slava în vecii vecilor! Amin.

 

Traducere: Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.

El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă;

îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte din pricina Numelui Său”  (Psalmii 23:1-3)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1114
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni