Este bine să locuiești împreună cu mirele până la căsătorie?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/11/2018
    12345678910 0/10 X

Întrebare:

Bărbatul pe care-l iubesc si cu care vreau să mă și căsătoresc dorește să facem doar logodna anul acesta, iar la anul viitor, vara, să facem cununia și nunta în țară. Situația lui materială încă nu-i permite, lucrează afară. Ne iubim foarte mult. Eu sunt încă fecioară, deși ne-am iubit, intim ne-am apropiat mai mult. Mi-a respectat dorința să intru în biserică fecioară. El crede în Dumnezeu și spune că prin logodnă vom putea fi împreună, nu am trai în păcat până vom putea face și nunta. Suntem uniți în fața Lui și legați, așa spune el, deci nu vom păcătui dacă vom trăi împreună până la nuntă. Urmează să vorbească cu un preot din afară, ca să afle mai multe cum trebuie să procedeze. Vă rog mult să-mi răspundeți ce să fac? E bine în fața Domnului? Nu greșim?  Vă mulțumesc!

Nu este bine în fața lui Dumnezeu ceea ce intenționați să faceți, adică să începeți a întreține relații sexuale, fiind doar logodiți și fără ca să vă cununați. Logodna este promisiunea pe care o dați unul altuia înaintea lui Dumnezeu și înaintea martorilor că vă veți căsători, dar nu este încheierea legământului căsătoriei. În Epistola a II către Corinteni, Apostolul Pavel a comparat pe creștinii din acel oraș cu o fecioară logodită și scrie astfel:

Căci sînt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentrucă v’am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată. Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice dela curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos. (II Corinteni 11:2-3)

Așa și voi, dacă vă logodiți, atunci trebuie să vă păstrați curați până în ziua căsătoriei și doar atunci, după ce veți încheia legământul sfânt al căsătoriei înaintea lui Dumnezeu, veți avea binecuvântarea și libertatea să întrețineți relații sexuale.

Dacă vă este greu să așteptați, atunci alegeți acum să mergeți în țară sau invitați părinții și faceți nunta potrivit cu mijloacele pe care le aveți. Mai bine este să faceți o nuntă modestă, decât să trăiți în păcat și, astfel, să sacrificați binecuvântarea pe care doriți să o aveți în căsătoria voastră. Iar gândul că puteți să întrețineți relații sexuale fiind doar logodiți este unul care vine de la șarpele care a amăgit pe Eva cu șiretlicul lui și care, tot așa vrea acum, ca gândurile voastre să se strice de la curăția și credincioșia care este față de Hristos. Păziți-vă curați.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 610
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni