FOLOSIȚI-VĂ TIMPUL CU ÎNȚELEPCIUNE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/09/2018
    12345678910 0/10 X

Una din modalități de a oferi Domnului tot ce e mai bun – să-ți folosești cu înțelepciune timpul!

 

(Efeseni 5:15-16) „Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.”

 

Pentru aceasta este nevoie de înțelepciune. Influența lumii acesteia, și de asemenea imperfecțiunea, pe care am moștenit-o, ne îndeamnă să folosim timpul, doar pentru interesele noastre și doar pentru propria plăcere. Desigur, “toate își au vremea lor”: trebuie să ne odihnim, și de asemenea trebuie să câștigăm bani, pentru a ne putea împlini datoria (Eclesiastul 3:1). Totuși, un creștin trebuie să se pună la dispoziția Domnului, să păstreze echilibru și să folosească cu înțelepciune timpul.

 

Când apostolul Pavel a fost în Atena, a observat, că toţi atenienii şi străinii care stăteau în Atena nu-şi petreceau vremea cu nimic altceva decât să spună sau să asculte ceva nou (Faptele apostolilor 17:21). În ziua de azi mulți își petrec astfel timpul, stând în fața televizorului, jucându-se în jocuri video și navigând pe internet. Distracțiile, care se luptă pentru timpul nostru, devin din ce în ce mai multe. Nu este exclus, că dacă vom cădea în plasa lor, vom neglija nevoile noastre duhovnicești. Posibil, vom decide, că nu avem timp pentru ceva mai important – pentru ceea ce este legat de slujirea noastră față de Domnul, de “lucrarea credinţei voastre, de osteneala dragostei voastre şi de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Hristos…” (1 Tesaloniceni 1:3).

 

De aceea, dacă ești un om a Lui Dumnezeu, întreabă-te: “lnclude graficul meu zilnic, citirea Bibliei, cugetarea asupra Cuvântului Lui Dumnezeu și rugăciunea?” (Psalmii 77:12,3; 119:97; 1 Tesaloniceni  5:17). Se poate de gândit astfel: “Îmi pun timp deoparte pentru a mă pregăti, pentru întrunirile creștine? Încurajez la ele pe alții, susțin pe cei slabi, mângâi pe cei cu inima slabă?” (Psalmii 122:1; Evrei 2:12). “Pot să-mi schimb împrejurările, pentru ca să investesc mai mult timp și mai multă putere, pentru a ajunge la cei pierduți?” (1 Tesaloniceni 1:8)

 

-          Doamne! Ajută-mă să folosesc în cel mai bun mod timpul, pe care mi l-ai dat, în aceste zile rele! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Autor: Igor Opincă

Traducere: Repalov Veaceslav

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 653
  • Descărcări: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni