PRIN CREDINȚĂ “CAD ZIDURILE”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/09/2018
    12345678910 0/10 X

(Evrei 11:30) “Prin credinţă au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite şapte zile.”

 

Înconjurată de ziduri înalte, cetatea Ierihon a fost primul obiectiv militar al copiilor lui Israel, în timpul cuceririi Canaanului. Locuitorii ei s-au închis în ea,  pregătindu-se pentru un asediu îndelungat. Se părea că era imposibil de cucerit acel oraș. Mintea umană ar fi spus, că această cetate inabordabilă, se poate de cucerit, doar cu o armată mare. Dar…

 

Prin credinţă au căzut zidurile Ierihonului, după ce copii lui Israel au ocolit orașul șapte zile la rând. De fapt a fost ocolită de 13 ori. Câte un ocol în primele 6 zile și nu mai puțin de 7 la a 7 zi. Dar zidurile au căzut nu la mijlocul perioadei, ci la finele ocolurilor de șapte zile. La al 13 ocol din ziua a 7-a! (Iosua 6:1-4)

 

Se primește, că înainte de intervenția Lui Dumnezeu, copii lui Israel trebuiau să acționeze prin credință de 7 ori mai intens, decât în zilele precedente!

 

Dacă nu ar fi terminat ultimul ocol, ar fi căzut zidurile Ierihonului? Nu cred.

 

Cucerirea Ierihonului a fost rezultatul umblării prin credință. L-au cucerit oamenii, care nu au gândit ce pot face ei, ci ce poate face Dumnezeu pentru ei!

 

Se poate de imaginat, ce mulțime mare de făgăduințe nu au ajuns la destinatari, doar din cauza, că oamenii au fost opriți de îndoială, DOAR CÂND LE-A RĂMAS DOAR UN SINGUR PAS PENTRU A PRIMI!

 

Apostolul Pavel a scris despre cei ce se îndoiesc: “Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul” (Iacov 1:7).

 

Ordinea ocolirii zidurilor Ierihonului ne arată un adevăr ascuns. Când ni se pare, că nu are sens să acționăm prin credință, poate aceasta este un semn, că răspunsul este mai aproape decât a fost vreodată. Pur și simplu nu toți duc lucru până la sfârșit.

 

Când ai parte de îndrumarea Lui Dumnezeu, și stai în fața unei sarcini urgente și importante, trebuie să ții minte, că Domnul – este Aliatul nostru, pe Care putem oricând să ne bizuim! Ceea ce nu putem face de sinestătător, cu El mereu putem să facem! Fie ca Dumnezeu să ne ajute la aceasta!

 

Doamne, ajută-mă să mă descurc cu senzațiile obsesive de a mă opri. Dă-mi perseverență, pentru ca să obțin victorie asupra “zidurilor” din calea, pe care mă conduci! În numele Lui Iisus te rog, amin.

 

Autor: Igor Opincă

Traducere: Repalov Veaceslav

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 741
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni