ESTE MULT MAI ÎNȚELEPT SĂ TE BUCURI DE CEEA CE AI, DECÂT SĂ DOREȘTI CU O POFTĂ EXAGERATĂ MAI MULT
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/09/2018
    12345678910 0/10 X

Eclesiastul 6:8-9 Căci ce are înţeleptul mai mult decât nebunul? ... Mai bine ce vezi cu ochii decât frământare de pofte neîmplinite...

 

Ai observat că Eclesiastul nu ne învață: “Mai bine să vezi cu ochii, să te bizuiești pe sentimente, care sunt izvorâte din starea în care te afli, decât să-ți îndrepți dorința spre Domnul și să trăiești prin credință cu privire la viitor.”

 

Dar Eclesiastul ne învață cu privire la problema omului din toate vremurile – nu se poate mulțumi cu puțin și de aici izvorăște nemulțumirea lui permanentă.

 

Cu alte cuvinte, cel înțelept se bucură de ceea ce are, de ceea ce are în realitate (de ceea ce vede cu ochii), dar cel fără minte se ostenește din pricina poftei de a tinde spre ceva ce nu are, visând la ceva irealizabil, și își rătăcește duhul. De aceea nu este înțelept să-ți cauți bucuria în ceea ce nu ai, neglijând prin aceasta ceea ce ai! Nu este înțelept să rătăcești din cauza dorințelor, care tind spre această lume și spre cele mai bune beneficii ale ei, care nu te pot împlini. Chiar dacă vei obține ceea ce voiești, vei observa că nu este așa cum te-ai așteptat, și v-a aduce doar dezamăgiri și mâhnire duhului.

 

Mai bine să vezi cu ochii, să scoți ce e mai bun din ceea ce ai, decât să-ți rătăcești duhul! Există o zicală asemănătoare: “Mai bine un pițigoi în mână decât un cocostârc în cer”. Aceasta este mai bine decât rătăcirea unui duh agitat, care dorește ceva ce se află departe, și se îngrijorează din cauza multor plăceri imaginare. Este mult mai fericit omul, care întotdeauna este împlinit, chiar dacă are puțin, decât acela, care întotdeauna dorește mai mult, care are multe și totuși nu este împlinit! Fie ca Domnul să ne ajute la aceasta! “6 Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. 7 Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea” (1 Timotei 6:6-7).

 

-          Doamne! Binecuvântează-mă pe mine ca să prețuiesc cu demnitate darul vieții și să găsesc bucurie și împlinire în ceea ce am în prezent! Este mai bine, decât întotdeauna să doresc mai mult și mai mult în această lume, să mă chinui din cauza dorințelor neîmplinite, și să “fug după vânt”. În numele Lui Iisus Hristos, amin.

Autor: Igor Opincă

Traducere: Repalov Veaceslav

  “Frica de Domnul duce la viaţă, şi cel ce o are petrece noaptea sătul, fără să fie cercetat de nenorocire.” (Proverbe 19:23)

Amin! Să ne mulțumim și să ne bucurăm de ce avem în domeniul material și să fim însetați după neprihănirea lui Dumnezeu!
Adăugat în 18/09/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 612
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni