Aveți dreptul să fiți mâniați pe Domnul?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 23/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

10 Dumnezeu a văzut ce făceau ei şi că se întorceau de la calea lor cea rea. Atunci, Dumnezeu S-a căit de răul pe care Se hotărâse să li-l facă şi nu l-a făcut.  1 Lucrul acesta n-a plăcut deloc lui Iona şi s-a mâniat. (Iona 3:10-4:1)

 

Cineva dintre noi poate să fie supărat, pentru că evenimentele nu au decurs așa cum a planificat. Domnul a schimbat direcția, și iubirea voastră de sine a fost rănită! Iată acesta e momentul când se începe nemulțumirea și mânia față de Domnul.

 

Biblia ne dă un astfel de exemplu în cartea Iona. Iona a primit o chemare de la Domnul de a fi misionar. El a plecat să propovăduiască la Ninive,   predica despre judecată, pe care i-a  dat-o  Domnul: „Încă patruzeci de zile, şi Ninive va fi nimicită!”

 

După ce a propovăduit această veste, Iona a ieșit din cetate și s-a așezat la răsărit de ea, așteptând când Domnul va începe să distrugă. Dar nimic nu s-a întâmplat. De ce? Cei din Ninive s-au pocăit, și Domnul  S-a căit de răul pe care dorea să-l facă cetății din Ninive!

 

Aceasta l-a făcut pe Iona să fie nemulțumit și mâniat. Posibil a spus în inima lui: “Doamne, M-ai predat! M-ai chemat să vin aici ca să vestesc judecata. Toți au știut despre aceasta, dar acum ai schimbat totul, și nici măcar nu m-ai avertizat. Acum arăt ca un proroc mincinos!”

 

Domnul poate să ne cheme, să ne pună în inimile noastre direcția și să ne trimită spre acea direcție – dar în acea vreme, El poate să schimbe ceva, fără ca să ne spună despre planul Său personal. După aceea, când lucrurile merg așa, cum nu am planificat, ne simțim trădați și duși în eroare.

 

Iona a șezut sub soarele arzător, murmurând împotriva Domnului. Dar după mila Sa, Domnul a făcut să crească o plantă, pentru ca să-l ascundă pe Iona de căldură. “Ca să facă umbră capului lui şi să-l facă  să-i treacă mânia.” (Iona 4:6)

 

În acest moment Domnul ne înțelege supărarea, nemulțumirea. Dar dacă continuăm  să încălzim acest duh de indignare și murmurare – se va transforma în stare de iritare înlăuntrul nostru. Și Domnul ne va da aceeași întrebare, pe care i-a dat-o lui Iona: „Bine faci tu de te mânii?” (versetul  9). Cu alte cuvinte: “Nu cumva crezi că ai dreptul să fii atât de furios și iritat?”

 

Iona I-a răspuns:  „Da, bine fac că mă mânii până la moarte!” (versetul 9). Iona a fost proroc, care a fost atât de iritat, atât de tulburat, plin de mânie față de Domnul, că a zis: „Mai bine să mor decât să trăiesc! Cu alte cuvinte. Slujirea mea nu a avut succes. Și toate suferințele mele au fost în zadar. Am fost 3 zile și 3 nopți în pântecele peștelui mare – pentru ce? Domnul a schimbat totul cu privire la mine. Am tot dreptul să fiu mâniat pe El!” Și aceasta după ce Domnul nu doar odată Și-a manifestat bunătatea  și mila Sa față de prorocul lipsit de griji, l-a educat, când prorocul Iona dorea să moară!

 

Unii creștini seamănă cu Iona – ei simt de parcă au dreptul să fie supărați pe Domnul. Ei cred: “Eu mă rog, eu citesc Biblia, eu ascult de Cuvântul Domnului. De ce au venit aceste probleme în viața mea? De ce nu văd binecuvântările Domnului, pe care mi le-a promis? El m-a dezamăgit!”

 

-          Tată ceresc! Nu permite  să mă supăr pe Tine, când planurilor mele nu le este predestinat să se împlinească, când Tu nu iai în considerare părerea mea, dorințele mele și dispoziția mea! Tu ești un Dumnezeu suveran! Ajută-mă să mă stărui să înțeleg inima Ta, care caută binele acelor oameni, cărora nu le caut eu. Umple-mi sufletul cu dragostea Ta, care vindecă de furie și încălzește-mi inima rece! În numele Lui Iisus Hristos mă rog, amin.

   Traducător: Repalov Veaceslav

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 718
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni