Când întâlniți mai multe greutăți, decât ați întâlnit până acum
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/06/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cu siguranță a fost o perioadă în viața voastră, când v-ați îngrijorat, privind la dimensiunile problemei cu care trebuie să vă confruntați. Cu siguranță a fost un moment, când în disperare a-ți lăsat mâinile jos și a-ți spus: „Nu am putere să depășesc aceasta!”. Fiecare dintre noi într-un fel sau altul s-a îngrijorat în perioadele dificile ale vieții, fie au fost probleme mari, fie mici. Care este sursa puterii, în perioade de criză, pentru a înainta biruitor?

 

Să ne aducem aminte de exemplul biblic – relatarea despre David și Goliat. Pe când ostașii poporului Israel au cercetat detaliat mărimea lui Goliat (1 Samuel 17:4-7) și fiecare din ei și-a văzut neputința de a lupta cu acest războinic – gigant, pe când Saul văzându-l pe David, s-a îndoit de abilitățile acestui băiat, fără armură militară, păstorul David,  s-a dus să lupte cu acest Filistean. Care era sursa încrederii lui, în rezolvarea acestei „probleme de mărimea lui Goliat”?

 

David ținea minte identitatea lui, de a fi copilul Domnului! Vă aduceți aminte despre faimoasa expresie? „Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului şi din laba ursului, mă va izbăvi şi din mâna acestui filistean.” Şi Saul a zis lui David: „Du-te şi Domnul să fie cu tine!” (1 Samuel 17:37). În timp ce își apăra turma de un leu și de un urs, David a cunoscut, cum prin el poate acționa puterea Domnului, care a apărat turma lui de urs și de leu. El a experimentat personal puterea Domnului; de aceea putea să se bizuie pe Domnul și în fața altor oameni. David nu și-a văzut meritul său, în biruințele, pe care le-a obținut, în urma luptelor cu leul și cu ursul, tot așa nu și-a atribuit lui biruința asupra lui Goliat. El I-a atribuit Dumnezeului Atotputernic,  izbăvirea din mâna lui Goliat, căci mai înainte a văzut puterea Domnului în acțiune! El și-a văzut identitatea, pe care o are în Domnul! Domnul a fost cu el, și a acționat atunci prin el. Domnul este același și în zilele noastre, în timp ce problema de mărimea ursului și a leului a crescut la dimensiunile lui Goliat! David a ieșit, „în numele Domnului” să lupte cu Goliat, ca un om, care a fost îmbrăcat cu toată puterea izvorâtă din numele Domnului! „David a zis filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel… ”(1 Samuel 17:45). Intenția inimii lui David în această luptă a fost: „ … Şi tot pământul va şti că Israel are un Dumnezeu.” (1 Samuel 17:46).

 

Cât este de important, să înțelegem toate acestea, în situațiile, cu care ne confruntăm în viețile noastre. Să înțelegem, că nu avem autoritatea necesară, pentru a  schimba de sinestătător situația. Nu putem să impunem oamenii, pentru ca ei să fie „potriviți”. Nu putem face, ca partenerii de legământ să ne iubească. Nu putem face, ca copii să ne asculte. Nu putem impune doi oameni să se împace. Nu putem să impunem vecinii, să creadă în Domnul. Dar aceasta nu este sarcina noastră, să obținem succesul. Sarcina noastră – să răspundem precum David, la chemarea Domnului în orice situație, loc, relație, în care El ne-a pus. Promisiunea Lui – în toate căile să meargă cu noi, să-Și manifeste puterea Lui în slăbiciunile noastre, în luptele împotriva „urșilor, leilor și Goliaților”, cu care ne vom confrunta în cale. El niciodată nu ne va da o sarcină, fără a ne oferi toate cele necesare, pentru a o putea duce până la capăt. Domnul este neclintit în decizia Sa, de a oferi toate cele necesare poporului Său. El neîncetat tinde către succesul Împărăției Sale. Și din cauza că sunteți – copilul Lui, oriunde v-ați duce, din pricina poruncii Lui, prezența și autoritatea Lui va fi cu voi. Cu adevărat El întotdeauna este cu noi, și cu adevărat este ajutorul nostru, de care avem nevoie!

 

De aceea nu vă bizuiți pe voi înșivă, pe firea voastră, pe abilitățile voastre, pe înțelegerea voastră cu privire la vreme și pe înțelepciunea lumească… bizuiți-vă pe numele Domnul Oștirilor, Domnul puterii și oștirii; țineți minte, sunteți uniți personal cu El; țineți minte biruințele din trecut, pe care le-a obținut prin voi, supuneți-vă Lui, când vă îndeamnă să acționați, ca „arma” Lui, acolo, unde sunteți acum; și duceți-vă  în „câmpul luptei”, „înarmându-vă” doar cu credință și cu puterea Aceluia, Care nu vă va lăsă, și nici nu vă va părăsi! (Evrei 13:5-6)

 

Fie ca Domnul să fie cu voi! Fie ca să înțelegeți chemarea voastră, în acea situație, în care sunteți acum! Fie ca „tot pământul”, toți oamenii din jur, să cunoască, că este un Dumnezeu Viu și Puternic! În numele Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos, amin.

 

Autor: Igor Opincă   Traducător: Repalov Veaceslav

 

  Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov (Psalmul 20:1)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 576
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni