Spre ce se îndreaptă inima noastră?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/06/2018
    12345678910 0/10 X


Solomon a avut un început înțelept. Dar în ultimele zile, inima lui s-a îndreptat către alți dumnezei, către dumnezeii nevestelor și concubinelor lui, o mulțime de femei, care aparțineau popoarelor străine. 4 Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei şi inima nu i-a fost în totul a Domnului, Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David (1 Împărați 11:4). Același Solomon, care a zidit Templul Domnului, „s-a dus după Astarteea, … după Milcom, a zidit un loc înalt pentru Chemoş... pentru Moloh... ” (1 Împărați 11:5,7). Scriptura vorbește sincer și se referă la aceasta după mulți ani: „Nu era alt împărat ca el în mulţimea popoarelor; el era iubit de Dumnezeul lui şi Dumnezeu îl pusese împărat peste tot Israelul. Totuşi femeile străine l-au târât şi pe el în păcat” (Neemia 13:26b).

 

Inima lui Solomon s-a îndreptat spre altceva. Mai degrabă a preferat să-și urmeze firea pământească cu dorințele ei, decât să-L urmeze pe Domnul și să împlinească poruncile Lui. El dorea să găsească o împărăție în care să fie mai mult aur și mai multe femei, care să devină nevestele lui. El a permis dorințelor lui, ca să-l îndepărteze de la Domnul, și să-l îndrepte către dumnezei și temple false.

 

Spre ce se îndreaptă inima noastră astăzi? Cum ne închipuim „împărăția” dorită? Ce iubim cu adevărat?

 

Dacă inima noastră nu este îndreptată spre Domnul, atunci dragostea noastră față de oameni e nimicită, și așa cum a fost în cazul lui Solomon, cu ușurință ne este abătută inima de la Domnul, așa că noi nu suntem devotați în întregime Lui (1 Împărați 11:4).

 

Să ne cercetăm inimile noastre, pentru ca așa ceva, să nu se întâmple cu noi! Fie ca Domnul să ne ajute să evităm orice compromisuri cu firea pământească și cu dorințele ei, care duc la consecințe fatale!   Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină (2 Ioan 8). În numele Lui Isus Hristos, amin.

Aşa vorbeşte acum Domnul oştirilor: Uitaţi-vă cu băgare de seamă la căile voastre! Hagai 1:5

 Autor: Igor Opincă    Traducere: Repalov Veaceslav

 Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste! 2 Ioan 3

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 721
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni