Ce să faci, când ți se pare, că Domnul întârzie?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 02/06/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Ce să faci, când ți se pare, că Domnul întârzie?

 

40 Isus i-a zis: „Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?” (Ioan 11:40)

 

Maria și Marta nu au înțeles acțiunile Domnului. Ele I-au zis: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu!” Putem înțelege astfel din cuvintele lor: „Doamne, nu înțelegem de ce ai zăbovit așa de mult. Nu înțelegem, cum ai putut să permiți, ca cel iubit de Tine să moară. Nu înțelegem, cum ai putut să permiți, ca suferința și întristarea să ne umple viața, pe când doar prezența Ta atotputernică, nu ar fi permis aceasta. De ce nu ai venit? E prea târziu, deja au trecut 4 zile, de când Lazăr se află în mormânt.”

 

Drept răspuns Isus Hristos a zis un adevăr măreț: „Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?”

 

Posibil, în viața ta e o astfel de situație. Tu spui: „Nu înțeleg, de ce Domnul a permis moartea persoanei, pe care o iubesc. Nu înțeleg, de ce am parte de amărăciune. Nu înțeleg calea, pe care mă călăuzește Domnul. De ce scopurile și intențiile, care mi se păreau bune, au falimentat? De ce așa de mult timp, nu primesc binecuvântarea, de care am nevoie?”

 

Prietene, nu ești obligat să înțelegi toate căile Domnului. Domnul nu-ți cere aceasta. Tu nu ceri de la copilul tău, ca el să înțeleagă totul, ci dorești doar, ca el să aibă încredere în tine. Observați, ce spune Domnul: „8 Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. 9 Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre. (Isaia 55:8,9) Trebuie să nu ne plângem, ci să credem. Înainte de plecarea Sa la Tatăl, Isus Hristos i-a zis ucenicilor Săi: 1 Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. (Ioan 14:1) Va veni ziua, și vei vedea slava Domnului, în tot ce nu înțelegi acum.

 

 10 Toate cărările Domnului sunt îndurare şi credincioşie, pentru cei ce păzesc legământul şi poruncile Lui. (Psalmul 25:10)

 Rugăciune:

Doamne! Îți mulțumesc, că pot să-Ți încredințez întristările mele, că pot să mă sprijin pe Tine în împrejurările și greutățile mele, așteptând mila și adevărul Tău! Cred, că va veni ziua, când voi vedea slava Ta și voi înțelege, ceea ce nu-mi era clar. Călăuzește-mă pe cărările Tale, și ajută-mă să păzesc legământul și revelațiile Tale. În numele Lui Isus. Amin.

 

Doar crede și așteaptă, Domnul va face mai bine decât te aștepți.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 919
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni