Domnul cunoaște de ce aveți nevoie, dar dorește să audă rugăciunile voastre
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/05/2018
    12345678910 0/10 X

Domnul cunoaște de ce aveți nevoie, dar dorește să audă rugăciunile voastre

 

Odată Isus a rostit cuvinte minunate: „căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi.” (Matei 6:8b).

 

Cuvintele Lui Isus pot provoca întrebarea: „dacă Tatăl nostru ceresc  știe, de ce avem trebuință, mai înainte ca să-I cerem noi, atunci de ce trebuie să ne rugăm?”

 

Cu siguranță, Hristos nu a spus, că nu e nevoie de rugăciune – toată viața Lui de rugăciune respinge această concluzie. Atunci, care este sensul rugăciunii? Sensul rugăciunii este, nu în faptul, ca să-I spui Domnului, ceea ce El nu cunoaște despre tine. Ne rugăm, nu pentru ca să-I aducem aminte Domnului despre nevoile noastre.

Domnul vede toate lucrurile ascunse. Ochii Lui te văd, acolo unde ești. Hristos i-a zis lui Natanael: „Te-am văzut mai înainte ca să te cheme Filip, când erai sub smochin.” (Ioan 1:48). Domnul l-a văzut pe Pavel și a văzut strada și casa unde el se ruga Lui. Și a îndrumat un ucenic pe nume Anania, pentru ca să-l ajute pe Pavel: 11 Şi Domnul i-a zis: „Scoală-te, du-te pe uliţa care se cheamă Dreaptă şi caută în casa lui Iuda pe unul zis Saul, un om din Tars. Căci iată, el se roagă” (Faptele Apostolilor 9:11). Nu este nimic ascuns, nu există suspinuri, rugăciuni, nevoi, pe care Domnul să nu le observe.

 

De aceea, scopul rugăciunii este, nu pentru a-L informa pe Domnul, despre ceva, ci pentru ca să vii sincer înaintea Lui, intenționat, și cu o dedicare deplină.

 

În rugăciuni, Îi spunem Tatălui Ceresc despre nevoile, problemele, care ne asupresc, Îi aducem la cunoștință, ceea ce avem pe inimă. Domnul deja cunoaște, ceea ce avem nevoie, și cu toate acestea dorește, ca noi să cerem de la El.  El dorește să comunice cu noi, și dorința Lui este mai mare decât a noastră, deoarece dragostea Lui față de noi nu se poate măsura, și e mult mai mare, decât dragostea noastră față de El. Deci, la cererile noastre sincere, El va trimite răspuns, ceea ce El nu ar fi făcut într-un alt caz. Deci e scris: „nu aveţi, pentru că nu cereţi.” (Iacov 4:2b).

 

Deci, Tatăl cunoaște nevoile noastre.  Cu toate acestea, voi rugați-vă: „Doamne, Tu cunoști, cât de mult am nevoie de Tine, de ajutorul și grija Ta!” Întoarceți-vă privirea de la probleme la El și cu dragoste în inimă aduceți laude Lui, exprimați-vă bucuria, pentru făgăduințele Lui, recunoaște-ți dependența totală de El și spuneți-I despre situația voastră, aduceți la cunoștința Lui toate îngrijorările voastre, și predați Lui totul! Fie ca Domnul să-Și manifeste măreția, puterea și dragostea Lui, față de voi! În numele Lui Isus Hristos, amin.

 

Autor: Igor Opincă  Traducător: Repalov Veaceslav     

 15 Doamne, în Tine nădăjduiesc; Tu vei răspunde, Doamne, Dumnezeule! Psalmul 38

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 887
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni