Toate lucrurile lucrează împreună spre bine! Dar ce este binele???
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 24/05/2018
    12345678910 0/10 X

Toate lucrurile lucrează împreună spre bine!   Dar ce este binele? ? ?

Cât de des e citat acest verset din Epistola lui Pavel către Romani 8:28 "De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său!" E evident, că nu pentru toţi, toate lucrurile lucrează spre bine, ci doar pentru cei ce Îl iubesc pe Domnul şi sunt chemaţi după planul Său. Dar ce este binele pentru cei ce Îl iubesc? E important ca să nu uităm, că următorul verset după Romani 8:28, ne explică foarte bine, ce fel de Bine are în vedere Pavel. Versetul 8:29, se începe cu cuvântul "căci". Înseamnă că acest verset e o continuare a celui precedent, şi în el este scris: "Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi."

Binele pentru noi - SĂ FIM ASEMENEA CHIPULUI FIULUI SĂU. BINELE - NU E COMFORT ŞI BUNĂSTARE, CI SĂ FIM ÎN TOATE ASEMENEA CHIPULUI FIULUI SĂU: în viaţa aceasta, cât şi în acea viitoare (doar că în veşnicii vom asemăna pe deplin).

Domnul cunoaşte foarte bine, cum doreşte ca noi să fim, şi cu siguranţă ştie, ce fel de împrejurări - bune, sau rele - pot contribui la rezultatul, pe care Îl doreşte în vieţile noastre. DOmnul nu se îndoieşte cu privire la faptul, dacă a luat decizii bune. Datorită înţelepciunii Sale nelimitate, El nu va trimite necazuri mai multe, decât e nevoie, dar cu siguranţă cunoaşte, ce fel de combinaţie de împrejurări rele şi bune ne vor ajuta să fim ASEMENEA chipului Fiului Său. Scopul Domnului pentru cei ce Îl iubesc, când în vieţile lor, vin necazuri, nu e ca să-i pedepsească, ci ca să-i transforme. Tot ce vine de la El, foarte bine acoperă nevoile noastre. Slavă Lui pentru aceasta!

Rugăciune!

Dumnezeule, Care eşti Cel mai înţelept! Mă închin înaintea Ta, Care eşti perfect! Primesc Voia Ta, cea bună pentru mine şi pentru viaţa mea. Primesc hotărârea Ta de a-Ţi descoperi Fiul în mine. Ajută-mă să trec, fără ca să murmur prin greutăţile vieţii, şi să am acelaşi gând, care era şi în Hristos Isus. (Filipeni 2:5). În numele Lui Isus Hristos, Fiul Tău. Amin.

Traducere: Repalov Veaceslav    Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1604
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni