Să ne învățăm să ne încredem în Domnul, ci nu în noi înșine
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 15/05/2018
    12345678910 0/10 X

 

Dintr-o mărturie: Mai demult am avut un obicei, ca să mă încred în mine însumi. A apărut acest obicei, deoarece oamenii, în care m-am încrezut, mi-au pricinuit durere, și așa a continuat de-a lungul anilor: de aceea am ajuns la concluzia, că nu trebuie să te încrezi în cineva. Am decis: dacă dorești să faci ceva corect, execută singur; dacă nu vei spune nimănui ceea ce ai pe inimă, și nu te vei încrede în cineva, atunci nimeni nu te va răni. O astfel de gândire, nu mă lăsa să mă încred în Dumnezeu. Acest obicei a fost rău, și trebuia să-l las.

În cartea proverbelor 3:5-6 este scris: « 5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! 6 Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările». Când L-ați primit pe Hristos, ca Salvator, Duhul Sfânt a venit să locuiască în voi, și puteți să vă învățați, să-I auziți glasul. Cea mai bună metodă de a afla de la Domnul răspunsul la întrebarea voastră, și să aflați cum El dorește să trăiți – să studiați Biblia, Cuvântul Lui. Cuvântul Domnului, ne va da înțelepciune, în afară de aceasta, felul nostru de a gândi se înoiește (Romani 12:2) “ 2 Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită”, și vom înceta să ne gândim cum gândește lumea, ci vom învăța să gândim ca Domnul!

Făceți-vă un obicei, ca regulat să studiați Cuvântul Domnului, pentru ca să vă învățați și mai mult să vă încredeți în Domnul și să auziți glasul Lui. Biblia – hrana pentru duhul nostru. Dacă vom pune timp deoparte pentru citirea Scripturii și pentru cugetare asupra celor citite, atunci duhul nostru se va întări. Deasemenea, tot mai bine vom începe să auzim glasul Domnului în inima noastră – acolo unde Cuvântul s-a stabilit, venind să locuiască în noi – și vom alege, potrivit cu îndemnul Lui, ci nu potrivit cu gândurile, sentimentele și dorințele noastre.

Viața va deveni liniștită și simplă, când ne vom învăța să venim la Domnul, ca niște copilași mici, ca să-I spunem: ”Doamne, eu nu doresc să mă bizui pe mine însumi, Eu mă încred în Tine din toată inima mea. Când nu știu ce să fac, eu mă bizui pe Tine. Când ceva nu înțeleg, eu mă încred în Tine. Cu ajutorul Tău voi face tot ce depinde de mine și voi crede că Tu vei face restul”.

Fie ca Domnul să vă binecuvânteze, ca în toate lucrurile să vă încredeți în El, și să nu vă bizuiți pe înțelepciunea voastră și fie ca în toate căile să înțelegeți, care este Voia Lui! În numele Lui Isus Hristos, amin.

  Traducere: Repalov Veaceslav

 5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbe 3:5

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 770
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni