În timp ce sunteţi în viaţă, există încă speranţă
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 02/05/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

 

  -         Eclesiastul 9:4 Căci cine este scutit? Oricine trăieşte tot mai trage nădejde, căci un câine viu face mai mult decât un leu mort.

Eclesiastul ne arată, ce avantaj are cel viu față de cel mort. Privilegiul celor vii este că, ei se află printre cei vii, și până când rămân așa, ei mai au speranță pentru o viață mai bună! Dacă situația unui om este rea de tot, atunci este speranță, că se va schimba; este o lumină a speranței în întunericul disperării! Dacă inima este plină de răutate și de nebunie, atunci, cât mai este în viață, este încă speranță, că datorită harului Lui Dumnezeu se poate întâmpla o schimbare, care va aduce fericire! Dacă omul a fost respins, pentru că nu a fost folositor, atunci cât mai este între cei vii, există încă speranță, că el va putea din nou să dea rădăcini și să aducă roade.

Dar după ce omul se duce la cei morți, atunci este prea târziu. Cine a fost necurat, atunci va rămâne necurat în veci. Deaceea un câine viu face mai mult decât un leu mort. Cel mai nesemnificativ cerșetor, care este încă în viață, nu trebuie să-și piardă speranța, că va primi beneficii pentru sufletul său, în timp ce lorzii care au decedat, sunt lipsiți de o astfel de speranță.

Deaceea vom proceda înțelept, dacă vom prețui timpul vieții acesteia, în timp ce se desfășoară; dacă Îl vom ține minte pe Creatorul nostru; dacă înțelept vom folosi ceea ce El ne-a încredințat; și dacă mai cu bucurie vom privi spre viitor!

“O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor!” (Psalmul 31:19). David spune că Domnul  – Conducătorul unei vistierii de beneficii, pregătite pentru cei ce se tem de El. Pentru toți cei ce caută în El adăpost, El în abundență păstrează aceste bogății, pentru a le oferi în fața fiilor oamenilor. Fie ca să aveți parte de aceste beneficii!

-         Îți mulțumesc Creatorule, pentru încurajarea inimii mele prin Cuvântul Tău! Îți mulțumesc, pentru că având viață, am speranță pentru ceva mai bun; am ceva de așteptat. Te rog pentru oamenii dragi mie. Până când sunt în viață și sunt în stare să experimenteze ei însuși dragostea Ta, ai milă de ei, Doamne, pentru îndurarea Ta, și din dragoste față de oameni! În numele Domnului Isus Hristos, amin.

... „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” 1 Corinteni 2:9

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 751
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni