De la fereastra camerei de sus
Autor: Atelier Agathe (Luca Cretan)  |  Album: Faptele Apostolilor  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Luca49 in 06/07/2013
    12345678910 5.50/10 X
Media 5.50 din 2 voturi

De la fereastra camerei de sus

Metanoia or else!

Studiul cărții Faptele Apostolilor nu este o călătorie de plăcere. Pe câmpul acesta s-au dat mari bătălii, au curs lacrimi, s-a vărsat sânge. S-au sfărâmat iluzii, au încolțit speranțe.

Credința care mută munții, care transformă lumea, a trebuit așezată pe două temelii trainice. Una este învățătura – Cuvântul lui Dumnezeu interpretat în lumina Crucii și a Învierii. Cealaltă este practica – Viața de mărturie însoțită de puterea Duhului.

Majoritatea oamenilor iubesc mai mult experiența, minunea, supranaturalul decât învățătura. Apostolii și ceilalți credincioși au fost uimiți și încântați de manifestarea prezenței lui Dumnezeu: semne, minuni, vindecări, botezul Duhului.

Dar această manifestare nu a venit până când, smeriți, ucenicii au acceptat să înceapă să-și schimbe paradigmele gândirii lor despre Mesia și despre Împărăție.

Se dau lupte grele în mintea și în sufletul exponenților bisericii, ca să nu mai vorbim de ucenicul de rând.

Doar un exemplu: reținerea lui Petru de a merge să vestească Evanghelia în casa unui ne-evreu. În vedenie i se oferă o masă neobișnuită, cu animale necurate și cu o invitație: ucide și mănâncă! :) Care va fi prima reacție a lui Petru?Nicidecum, Doamne! N-am mai făcut asta niciodată până acum! Nu, nu răspundea sfințenia din el, ci tradiția din el. Reflexul necondiționat.

În concluzie, nu pot să vă fac viața mai ușoară. Traversând cele 28 de capitole, vom suferi. Vom cunoaște agonia primilor creștini. Vom trăi propria agonie. Dar, dacă vom persevera, vom cunoaște și Puterea. Plinătatea. Sfințirea. Îndumnezeirea.

(Atelier Agathe, L.C., iulie 2013)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2712
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.