Amărăciunea cu care te umple Dumnezeu, este o dulceaţă neînţeleasă şi veşnică Rut 1:18-22
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 10/08/2012
    12345678910 0/10 X

 

 RUT 1:18-22.

18. "Naomi,vazand-o hotarata (pe Rut) sa mearga cu ea,n-a mai staruit."

Naomi= Placerea mea. Desfatarea mea. Cea placuta. Fumoasa,Dragalasa,Prietenoasa. Iehova este dulce - sunt intelesurile numelui ei.

Rut= Prietena.Satisfacuta.Adapare,Improspatare.Frumoasa.Cea care se alipeste.

Naomi a vazut-o hotarata.Mare lucru.Rar lucru.Dumnezeu,vrea pt.Sine numai oameni hotarati,caci pe acestia se poate bizui."Urasc pe oamenii nehotarati."(Ps.119:113).Cum ne vede Dumnezeu pe noi? Hotarati, sau indoielnici?

19. "Au calatorit impreuna pana au ajuns la Betleem.Si cand au intrat in Betleem,toata cetatea s-a pus in miscare din pricina lor,si femeile ziceau : "Naomi (Cea placuta) este aceasta ?" Betleem=Casa painii.Toate calatoriile noastre sa fie spre Casa painii,sau mai bine zis,spre adevarata Paine-Domnul Isus.(Ioan 6:33,35,48-51).

20. "Ea le-a sis : Nu-mi mai spuneti Naomi (Cea placuta) ; ziceti-mi Mara (Amaraciune), caci Cel Atotputernic m-a umplut de amaraciune."Ca stare sufleteasca,putem avea unele dispozitii,datorate unor imprejurari,dar in Hristos trebuie sa avem o pozitie clara,ferma,hotarata.Noi suntem madulare vii in Trupul Sau,si nimeni si nimic nu ne poate scoate de unde ne-a asezat Dumnezeu (1 Cor.12:18).Naomi era amarata,gandea ca Dumnezeu ii dorea raul.In Geneza gasim scris : "Intai a fost seara, apoi dimineata." (Gen.1:5,8,13,17,23,31). Intai pt.trup o stare neplacuta,dar urmata de o stare spirituala luminoasa si vesnica.Adevarul acesta se vede si in viata Naomii,daca citim cartea Rut pana la capat.

21. "La plecare eram in belsug,si acum Domnul ma aduce inapoi cu mainile goale.De ce sa-mi mai ziceti Naomi,cand Dumnezeu S-a rostit impotriva mea,si Cel Atotputernic m-a intristat ?" Nu avea dreptate Naomi.Belsugul de care vorbea (Rut 1:1),fata de comoara cu care s-a intors - RUT - nu se poate compara.Fara Rut,Naomi ar fi fost o femeie de rand,pierduta in numarul femeilor israelite despre care nu stim nimic.Fara Rut, Naomi n-ar fi intrat in istoria mantuirii neamului omenesc,caci Rut face parte din spita neamului pamantesc al Domnului Isus Hristos.Cand Dumnezeu iti ia ceva,te goleste tocmai pt.ca vrea sa te umple cu ceva si mai de pret,El pregateste un har si mai mare pentru noi.Sa credem din toata inima adevarul acesta.

22. "Astfel s-a intors din tara Moabului Naomi si noru-sa Rut,Moabita. A ajuns la Betleem la inceputul seceratului orzurilor."Betleem=Casa painii.Acum este timpul potrivit sa vii in Casa painii, daca n-ai ajuns inca.Maine va fi prea tarziu.Astazi intoarce-te la Domnul Isus,adevarata Paine,care s-a pogorat din cer,ca sa dea lumii viata.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2166
  • Export PDF: 2
Opțiuni