Lectia 2 – In pregatire pentru viitorul partener
Autor: Cristian Boariu  |  Album: Studiu pentru Casatorie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de BenHur in 09/05/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Să ne bucurăm, să ne înveselim şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit - Apocalipsa 19:7

Cine si-ar dori o mireasa care sa vina in ziua nuntii in slapi si tricou la nunta? Sau un baiat care sa se prezinte in fata casei ei pentru ceremonie imbracat in blugi si adidasi?

Daca acordam o asa mare atentie pregatirii exterioare, oare cat accent ar trebui pus pe pregatirea spirituala?

1. Pregatirea spirituala: ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. (Efeseni 5:27)

- nu se face instant ci trebuie o perioada lunga de modelare

- nu casatorim copii pentru ca nu sunt pregatiti din nici un punct de vedere pentru acest pas. Dar oare cati miri/mirese sunt copii din punct de vedere spiritual, in interiorul lor?

- Daca am vedea cat de dezvoltat e “omul dinlauntru” al nostru sau al partenerului, oare cat de multi ne-am mai casatori?

Rugaciune:

- pentru baieti – cand va fi in familie o situatie limita, ochii copiilor vostri si ai sotiei vor privi spre voi, intrucat sunteti preot, ca sa cereti izbavirea prin rugaciune…! Aveti astfel de experiente chiar dinainte de casatorie?

- pentru fete - e mai de folos sa fie batatorit covorul din camaruta decat cel din fata oglinzii

Post:

  baietilor, daca inainte nu ati postit decat o data pe luna credeti ca dupa nunta veti posti de doua ori pe saptamana?

  fetelor – va abtineti deseori  de la mancare pentru “a va pastra silueta” dar oare cat de mult va abtineti de la influentele lumii in viata voastra?

Calitati sfinte:

- autocontrol:  Iosif – fara Templu sau scoala duminicala, a stiut cand sa fuga. Oare cum ar fi fost viitorul lui, daca in timpul pregatirii spirituale ar fi cedat ispitelor?

- Roadele duhului – cine nu isi doreste un sot bland, grijuliu? Sau o sotie bucuroasa, plina de dragoste? (Gal. 5:22)

- Trebuie o pregatire deosebita sa transformi un copil rasfatat intr-un sot responsabil sau sa transformi o fetita visatoare intr-o sotie realista…sau un copil manios intr-un sot rabdator…sau o fetita care isi duce oglinda la biserica in poseta, intr-un care isi va lua Biblia ca si lucru principal unde va merge, mai ales in familie…

O maxima foarte adanca cu privire la pregatirea noastra pentru restul vietii: “Daca tu te-ai casatori cu tine, ti-ar placea sa traiesti cu tine?

2. Pregatirea profesionala si intelectuala

Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios. – 1 Timotei 5:18

Baieti:

- Barbatul e responsabil de a aduce cele necesare in casa (si Genesa 3:19)

- Fiecare perioada a istoriei isi are meseriile ei care necesita anumite pregatiri pentru a fi practicate

In zilele noastre multi baieti se gandesc mai repede la casatorie decat la meserie!

Sintagma “Poarta Domnul de grija” e valabila in masura in care iti faci si tu partea. Nici un verset din Biblie nu incurajeaza lenea ci mai degraba, multe din ele indeamna la harnicie. (Cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte.- Prov. 10:4)

Ps: Pentru cei care deja lucrati dar nu sunteti casatoriti, un sfat: investiti in lucrurile care vor ajuta la casnicie voastra (strans bani pentru viitor) nu in lucruri care doar va fac sa pozati mai bine acum: imbracaminte de ultima ora, telefon de ultimul model

Am intalnit cazuri in care copiii, crescand mari, le-au reprosat parintilor “mami de ce nu m-ai batut ca sa invat?” cand au vazut langa ei pe altii care si-au facut partea si au dobandit o meserie binecuvantata

- Problemele in familie pot aparea din multe surse dar e atat de grav cand ele apar din lipsa harniciei sau a unui loc de munca (nu pentru ca nu l-ai gasit ci pentru ca ai facut o facultate ca asa fac toti, nu pentru ca intr-adevar ti-ai dorit sau ti-a placut)

Fete:

- oare cate prefera conversatiile pe mess mai degraba decat spalatul vaselor?

- cunosc fete mature care nu stiu sa gateasca dar au de gand sa se casatoreasca… cum isi vor intampina sotii cand acestia vor veni de la servici obositi? Cu sandvis? (e realitate nu ironie!)

Cand Eleazar cere un semn Lui Dumnezeu cu privire la viitoarea sotie a lui Isaac, se bazeaza pe doua calitati esentiale in casatorie!!!

o Respect (“şi care va răspunde: ”) – putea sa zica: “Auzi, tu esti barbat… nu ai putea sa iti scoti singur apa din fantana???” – cum de nu s-a simtit umilita cand Eleazar i-a cerut sa bea? Va dati seama ce educatie avea Rebeca?

o Harnicie: “şi am să dau de băut şi cămilelor tale” – Stiati ca: O camila insetata poate bea pana la 150 de litri de apa? Constientizati faptul ca fata aceasta era obisnuita cu munca?

Incheiere:

- In familie sunt doua lucruri deosebit de importante: pregatirea spirituala si pregatirea profesionala. Cele mai multe conflicte din familiile din adunarile din ziua de azi provin din lipsa unuia (cel putin) din aceste doua lucruri!!!

Tu ce vei face? Nu uita, daca doresti sa te casatoresti, PREGATESTE-TE

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2909
  • Export PDF: 17
Opțiuni