Trairea in Hristos
Autor: Andrei Bologa  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de AndreiB in 01/08/2010
    12345678910 0/10 X

                                                      Trairea in Hristos

                                                          Efeseni Cap 4

Isus a plătit preţul de răscumpărare pentru păcatele oamenilor pe cruce. De aceea, iertarea e gratuită celui ce se căieşte de păcatele sale şi se întoarce la Dumnezeu. Pocainta nu este o optiune pentru acei ce vor sa fie mantuiti, este o obligatie, o necesitate pentru dobandirea vietii vesnice. 1 Ioan Cap 2:1-2.

Necredinta este un act voit, care are loc la nivelul mintii, a intelectului...fiind vinovati sau nu de alegerea pe care o luam, in fata deciziei cele mai importante din viata; acceptarea mantuirii. Natura umana prin ea insasi e pacatoasa, lipsita de scrupule, dar Isus Hristos atunci cand a luat trup de om,coborand intr-o iesle umila, a fost tocmai pentru a schimba starea noastra aflata sub blestemul pacatului si a ne face din nou partasi cu D-zeu la Imparatia Sa Vesnica.

Metanoia, sau schimbarea radicala a gandirii, are loc atunci cand intradevar credem in Isus Hristos ca Domn si Mantuitor; e o minune inexplicabila intelectului uman, o nebunie pentru cei ce nu-L cunosc pe Domnul. Aici intervine Duhul Sfant, care schimba natura noastra pacatoasa prin credinta, in statutul de neprihaniti, de fii de D-zeu si mostenitori impreuna cu El.

Un exemplu un pic amuzant, este urmatorul: "daca traiesti intr-un dovleac vei deveni rotund la fel ca el, daca traiesti in Hristos devii ca El" Trairea in Hristos este urmarea pocaintei sincere, dovada ca suntem nascuti din nou, felul in care gandim, atitudinile noastre, rationamientul nostru, gandirea noastra (stiuta numai de noi). Daca traim in Hristos, lucrul acesta va avea efecte imediate asupra noastra.

1. Avem alegerea in El:

- nu pentru faptele noastre.

- nu pentru meritele noastre.

- nu pentru pozitia noastra.

Scopul:

- sa fim sfintiti

- sa fim infiati
 

2. Avem rascumparare prin El:

- nu prin faptele noastre

- nu prin eforturile noastre

Prin har suntem mantuiti, prin credinta.
Scopul: - sa slujim de lauda Slavei Sale.

3. Am fost facuti mostenitori:

Duhul Sfant este arvuna mostenirii noastre. El este chezas pana in ziua cand Domnul ne va lua. Daca exista o dovada concreta a locului pregatit pentu noi, este Duhul Sfant, care ne pregateste pentru ziua cea mare, cand vom fi transformati intr-o clipita...

Cine are Duhul Sfant are felul de vietuire al Domnului Isus Hristos.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4411
  • Export PDF: 6
Opțiuni