Ce sa fac cind vine indoiala?
Autor: Marian Condrat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de FullGospel in 18/05/2009
    12345678910 0/10 X

Ioan 20:24-29 - Ce sa fac cind vine indoiala?

Nimeni nu e imun la indoieli. Ce rost au indoielile in viata noastra? Ce sa faci cind vin indoieli in inima? Cind Isus alege ucenici alege oameni ca si noi. In care sa poti vedea manifestarea harului lui Dumnezeu. Singurul care mentioneaza despre el este Ioan.

Ioan 11 - mergem in gura lupului! Tomas a mergem si noi sa murim cu El! OM cu convingeri si om curajos.
In camera de sus Ioan 14:5 – Toma vrea sa stie clar si de aceea pune intrebari! Ioan 20:25 dar vezi si v.20 vezi si 20:8-10, Mc. 16:9-14, Mt 28:17

Prea multe vesti – 20:2, 20:18, 20:25, Mt 28:11-15
a. nu a fost disponibil sa fie cu ucenicii in prima duminica – lipsa pagubeste pe cel care nu este present, a fost o partasie a ucenicilor doar prezenta lui Isus a facut diferenta. Niciodata un pastor nu poate face un program special daca il face cu oameni nepregatiti spiritual!!!
b. Nevoia de dovezi

De ce avem indoieli? Cine gindeste mult are multe indoieli!!!

1. Slabiciunea umana – lucrurile care nu le intelegem ne tulbura!!!! Iov 23:3, Ioan Botezatorul – daca Dumnezeu este bun de ce ingaduie asta? Tudor Arghezii – a studiat la seminar si si-a pierdut credinta deoarece a vrut sa-l pipaie pe Dumnezeu

2. Aroganta umana – lipsa de smerenie – mindria puiului din gaoace!!!!

3. Lipsa de cunoastere – “trebuie sa ai credinta ca sa poti sa te indoiesti” Indoiala e o intrebare, necredinta e o renegare!!!!

4. Cum duce indoiala la necredinta?

a. Cind ai o atitudine nereala asupra credintei ca tot ce sti tu este asa si nu altfel!!!! 1 Cor. 2:9, 1 Cor 13:12 – trebuie sa-l accepti chiar daca nu-l intelegi – vezi Petru la Iope.
b. Cind indoiala de vine obsesie, ne preocupa doar intrebarile!!!!!
c. Cind credinta este imatura si refuza sa creasca - Efeseni 4:13, 14 – convingerea spirituala nu trebuie sa se bazeze pe incapatinare ci pe cunoasterea Scripturilor – Evrei 6:1

5. Cind indoiala duce la credinta? Ce sa fac cind vine indoiala?

a. cind ne indoim - trebuie sa ne intoarcem la principiile fundamentale – Augustin a spus ca crestinii cred atunci cind gindesc si gindesc atunci cind cred.
b. Indoiala – ne obliga sa ne re-evaluam cunoasterea
c. Indoiala te face sa cauti anturajul credinciosilor si nu a scepticilor – Toma era cu cei care deja au experimentat!!!
d. Indoiala te oblige sa cauti o noua experienta cu Dumnezeu – Ghedeon, Toma
e. El face ce mai frumoasa declaratie dintre toti ucenicii!!!! A predicat in Babilon si in 49 in India dupa 1600 de ani cind portughezii au ajuns in India au gasit crestini – rodul lui Toma!!!! A murit martir strapuns de o lance!!!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4614
  • Export PDF: 4
  • Recomandări email: 1
Opțiuni