Copilaşul care a schimbat lumea
Autor: Nechifor Caleb  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cotnike in 23/12/2007
    12345678910 0/10 X

                                           Copilaşul care a schimbat lumea

Text biblic: Is.9:1-6

ISUS a schimbat lumea ...

1. De la întuneric la lumină(8:21,22;9:2)

"Poporul, care umbla în întunerec, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină."

2. De la necaz la bucurie...(v.3)

"Totuş întunerecul nu va împărăţi vecinic pe pămîntul în care acum este necaz."(v.1a)

"Tu înmulţeşti poporul, îi dai mari bucurii; şi el se bucură înaintea Ta, cum se bucură la seceriş, cum se veseleşte la împărţirea prăzii." (v.3)

3. De la război la pace...(v.5,6d)

"Căci orice încălţăminte purtată în învălmăşala luptei, şi orice haină de război tăvălită în sînge, vor fi aruncate în flăcări, ca să fie arse de foc."

Căci un Copil ni s’a născut....Îl vor numi:Domn al păcii .

4. De la ocară la slavă..(v.1)

"După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lîngă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor."

De ce toate acestea? Pentru că un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat....Dacă ţi s-a dat acest Fiu întrebarea e: Ce faci eu EL? Îl accepţi, el vrea să schimbe viaţa ta. Din întunericul care se afla în sufletul tău să facă lumină. Necazul tău să-l schimbe în bucurie, "războiul" din interior sau exterior să-l trasforme în pace, iar ocara de care ai parte(poate de mult timp) să o schimbe în slavă, asta se poate întâmpla chiar acum. Numai să-L primeşti în inima ta, ca Domn şi Mântuitor. Decizia îţi aparţine.

Domnul să te ajute!

 

Minunata aceasta schita. God sa iti dea putere in continuare!
Adăugat în 21/03/2008
este adevarat ca d-zeu nea adus de la intuneric la lumina dar necazul nu la schinbat in bucurie pt pavel spune ca in cer veti intra prin multe necazuri si chiar si isus a spus ca in lume veti avea necazuri domnul nichifor as vrea sa te intreb dumneata nu ai necazuri
????????????? deci necazurile raman pana la venirea domnului va rog sa nu va suparati dar ati gresit cu aceasta schita de predica
Adăugat în 23/12/2008
Pentru vieru andrei
Atunci cand am spus ca Dumnezeu a schimbat lumea de la necaz la bucurie, m-am referit la necazul din contextul capitolului 8 si 9. Daca vei citi cu atentie sfarsitul cap. 8 (v.21,22) vei observa ca se sfarseste pomenind un anume necaz... E vorba de necazul care vine pentru ca poporul s-a indepartat de Dumnezeu. Necazul produs de pacat. Eu nu am spus ca nu vor fi deloc necazuri pentru credinciosi pentru ca s-a intrupat Domnului Isus Hristos, ci doar ca necazurile pe care le produce pacatul nu vor mai exista in viata celor care Il accepta, iar in locul acestora va fi bucurie. Bucurie chiar in incercarea care vine peste tine/dumneata, nu pentru ca ai pacatuit ci pentru ca Dumnezeu vrea sa te incerce si de asemenea pentru a fi un model pentru Cer si pentru om (exact ca Iov). Sper ca m-ati inteles. Nici intr-un caz nu promovez evanghelia prosperitatii!
Adăugat în 23/12/2008
Pavel spune ca in cer vom intra prin multe necazuri si mai spune ca noi ne bucuram in necazurile noastre, ceea ce este imposibil pentru un om fara Hrisots, deci punctul 2 este perfect valabil.
Adăugat în 16/12/2009
Statistici
  • Vizualizări: 3988
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni