Slujirea in biserica
Autor: Rudisteanu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Biserica
Resursa adaugata de Rudi.Alex in 16/09/2020
    12345678910 0/10 X

 

Cand vorbim despre subiectul acesta, al implicarii, al slujirii, multi dintre noi poate am vrea sa vorbim despre altceva, pare a fi un subiect deranjant.

 

Este confortabil sa stai aici, este confortabil aici sa vii si sa pleci, de ce trebuie sa faci neaparat ceva aici?

Sunt cateva mituri false despre acest lucru

 

1. Nu stiu nimic

 

Te uiti la tine si spui in sine: “nu am multe abilitati”. Te uiti la altii si spui cum canta unii sau cum opereaza unii la mixer si spui: “vai dar eu nu stiu sa cant asa”, “vai dar eu nu cunosc despre tehnica”

· Ce ai? (un toiaj, o plasa de peste, un pumn de faina, cativa pesti)

· Ce esti? (taximetrist, sofer de microbuz, fotbalist, pictor)

 

Si tie Dumnezeu ti-a dat daruri extraordinare, si pe tine Dumnezeu te-a inzestrat cu lucruri speciale si a revarsat din darurile Duhului Sfant. Daca nu crezi asta, ar trebui sa iei o foarfeca si sa decupezi din Biblie, Corinteni cap 12 (unii darul proorociei, deosebirii duhurilor etc.)

 

2. Nimeni nu are nevoie de ajutorul meu

Vii la biserica si vezi ca de cantat se canta, de predica se predica cum se predica, curatenie e in regula; si zici: ”e in regula, nu mai e nevoie de mine, de ce sa ma bag in seama?”. Sau nu a venit nimeni sa imi ceara ajutorul

 

3. Nu am timp

 

“Eu sunt om ocupat, sunt om de afaceri, am familie, am copiii; tu probabil ca ai, dar eu nu”. Dumnezeu cand a impartit timpul a fost impartial. A dat fiecaruia 24h

 

Fiecare dintre noi am putea sa luam macar 2h de la Facebook (“Oare ce se mai intampla?”). David se ruga pentru calcularea timpului. Cand a fost ultima data cand v-ati rugat pentru administrarea timpului?

 

4. Sunt prea,),),)_(ocupat, tanar, batran, timid, lenes, pacatos) … Astea sunt mituri. Dumnezeu te cheama pe tine sa faci ceva, nu doar sa stai dormi si sa nu faci nimic.

1. Slujirea este o oportunitate, nu o obligatie

 

Isaia 6:8 Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentruNoi*?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

 

Dumnezeu nu obliga pe nimeni, doar pune o intrebare: pe cine sa trimit, cine va merge pentrunoi?

 

Isaia spune: “iata-ma, trimite-ma”. Nu te uita la slujire ca si obligatie, la implicare, ca la un job, ca intr-o zi o sa pleci de pe aceasta lume si cand vei pleca din aceasta lume si te vei afla la judecata, inaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu si Dumnezeu te-ar intreba: tu ce ai facut?

 

Daca astazi sau maine s-ar termina si daca Dumnezeu te-ar intreba: tu ce ai facut? Cum ai raspunde? David Livingstone, mare evanghelist si predicator al Africii, pierdut in continental negru. Jurnalistyul Henry Stanley: “m-a convertit la Hristos si nici macar nu a incercat sa faca asta”. Cand s-a incercat intoarcerea lui in tara, Livingstone a spus: “Eu sunt misionar cu inima si cu sufletul. Dumnezeu a avut un Singur Fiu, care a fost Adevarul Misionar. Eu sunt o doar o imitatie defecta a Lui.”

 

Iar la finalul vietii sale in Africa, Livingstone afirma: “Oamenii vorbesc despre sacrificiul pe care l-am facut traind atata timp in Africa. Dar oare se poate acesta numi sacrificiu cand tot ce am facut a fost sa platesc inapoi o mica parte a unei datorii foarte mari fata de Dunezeu? Se poate numi sacrificiu ce iti ofera speranta unui destin glorios in viata de dincolo? Sa numai folosim acest cuvant intr-un asemenea context. Categoric nu este un sacrificiu. Spuneti mai degraba ca este un privilegiu.”

 

Slujirea nu e un chin, e o oportunitate, e un privilegiu, , o onoare sa il slujesti. De ce? Fiindca nu exista investitie mai buna pentru viata ta. (1Corinteni 15:58) …

 

Multe lucruri pe care le facem   in   lumea   aceasta   sunt   in   zadar. Timpul   pierdut   pe   facebook   sunt   in   zadar, ti-aicumparat o masina si ai investit atata timp si intr-o zi o sa fie rugina.

 

Cand vei pleca din lumea  aceasta, cand  vei  sta  pe patul mortii, daca  o sa mai  ai  timp, daca  vei  avea  acele momente in care sa stai sa te gandesti: ”oare ce am facut pentru Dumnezeu”? Ce o sa mai conteze atunci? O sa conteze atunci ce masina ai avut, ce casa ti-ai cumparat, daca ai avut cont pe facebook? Ce conteaza din timpul nostru este ce am facut pentru Dumnezeu. Anii trec, zbor repede, dar la final, cand vom trage linie, cu ce vom ramane?

 

Nu este in zadar sa incurajezi pe cineva, nu este in zadar sa stai la mixer, nu este in zadar sa rostesti Cuvantul Evangheliei, nu este in zadar sa stai cu tinerii in partasie, nu este in zadar sa te ocupi de copii din Biserica, nu este in zadar sa inveti pe altii din Sf Scriptura. Henry Brighton (om cu bani, usierul care incuraja, timp de 30ani si la finalul vietii a vrute ecusonul). Slujirea nu este obligatie, este oportunitate

 

2. Slujirea da sens vietii noastre Marcu 8:35

Nu inseamna sa iti viata, sa stai singur intr-o manastire, sa iti pierzi viata este sa iti iei crucea in fiecare zi si sa il urmezi e Hristos slujindu-I in fiecare zi. Slujirea nu este o obligatie, este ooportunitate fiindca da sens vietii noastre.

 

3. Slujirea aduce bucurie Psalmul 100:2

 

Nu cu nervi, nu cu stres, nu cu frustrare (“off, nu mai eu trebuie sa fac totul… numai noi in fiecare zi; dar ceilalti unde sunt, ce fac?”

 

Daca dai cu aspiratorul, fa asta cu bucurie

 

Daca faci o prajitura, fa cu bucurie (ce bine ca pot sa mai pun faina, sa pun aici zahar, sa pun oua, sa amestec cu mixerul)

 

Atunci cand faci lucrearea lui Dumnezeu, cand investesti in altii, exista ceva acolo.

 

Stiti care sunt oamenii care iubesc cel mai mult biserica? Cei care se implica, oamenii care pun mana, oameni care au pun slujba, dar nu conteaza, vin sa isi faca parte.

 

Iar pe oamenii acestia trebuia sa fie onorati, Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti. Dumnezeu este mandru de voi, este mandru ca in loc sa rupeti adidasii pe strada, ati venit sa legati cabluri, sa exersati cantari, sa vorbiti oamenilor.

 

Stiti in schimb care sunt cei care critica? – Cei care stau pe bara, nu fac nimic, aceia comenteaza: “ahhhh, pai nu a iesit bine”… “ah, ca se poate mai bine”…   mare  lucru   nu  faci, dar   stii  sa   bagi  de   vina, stii   sa   arati  cu   degetul, sa  gasesti responsabil, dar pune mana si fa ceva. Si e valabil peste tot. Nu ca nu ai spalat vasele, pai spala-le tu. Ah, ca nu e buna mancarea; bine, maine fa tu.

 

Daca vrei fericire pentru o ora, trage un pui de somn.

 

Daca vrei fericire o zi, du-te la pescuit

 

Daca vrei fericire pentru o luna, mosteneste o avere.

 

Daca vrei fericire pentru zeci de ani, casatoreste-te.

Daca vrei fericire toata viata, ajuta-I pe altii. Dar bine, cum sa slujesc? (exercitiu practic)

 

Concluzie:

Nu mai tineti darurile pentru voi, ca sunt ale voastre, dar nu pentru voi; cand toti ne vom folosi   darurile, biserica   lui   Hristos   va   creste   spectaculos   (echipa   bisericii   lui Hristos; Petru-“pescar de oameni”, Pavel-apostolul   neamurilor, Ioan- cel care   marturiseste dragostea)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2643
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
Opțiuni