Isus stapanitorul si biruitorul - furtunilor
Autor: Raul Pescaru  |  Album: Provocari  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de pastorraulpescaru in 22/02/2018
    12345678910 0/10 X
Referințe

Marcu 4:5-41 Isus Stapanitorul si biruitorul - furtunilor 

Sa trecem in partea cealalta - in viata fiecarui credincios este partea cealalta.

Este partea unde suntem cu Isus.

Este partea experientelor de neuitat.

Este partea descoperirilor senzationale.

Este cea mai frumoasa parte a vietii noastre – este locul in care traiesti prin credinta.

Isus intotdeauna iti cere sa treci pe partea cealalta. El stie de ce, stie ce este acolo si stie ca aflandu-te acolo viata ta se va schimba.

 

Cand vin furtunile?

Ce sunt furtunile?

De unde vin furtunile?

Pot fi ele oprite?

Ce realizeaza furtunile in vietile noastre?

 

  1. Furtunile sunt ingaduite de Dumnezeu
  2. Furtunile vin ca sa ne incerce credinta
  3. Furtunile ne dezvaluie puterea lui Dumnezeu
  4. Furtunile vin in mijlocul ascultarii perfecte de voia lui Dumnezeu.

     

1.      Furtunile sunt ingaduite de Dumnezeu.

Fiecare din noi am avut furtuni, momente grele imposibile din care am crezut ca nu vom iesi niciodata. Momente in care am aflat ca nu mai avem locuri de munca ca nu mai este nici o scapare pentru noi la medici. Ca parintii sau copii ne sunt raniti de accidente si de boli si ca vor avea de suferit din aceste cauze.

Ne intrebam unde este Dumnezeu in momente ca acestea si de ce ingaduie unor oameni atat de dragi sau chiar noua sa ni se petreaca asa ceva.

Dumnezeu este chiar acolo in mijlocul furtunii – si el ingaduie furtuna. Furtuna niciodata nu iti va putea distruge viata. Furtuna si inaltimea ei depind de unde esti. Unde privesti si ce astepti.

Unii oameni in furtuna sunt in corabie si vad totul ata de involburat si cutremurator. Le este frica si tremura, sunt socati pentru ca aceasta furtuna cred ei ca le va afecata viitorul si vita visele, etc.

Unii oameni sunt pe tarm si vad furtuna dintr-un loc stabil si sigur loc in care nu sunt amenitati de nimic, vad ce se petrece pe mare si au solutii usore pentru cei din corabie, compatimesc pe cei ce sunt in corabie. Sunt sfatuitorii, cercetatorii, cei care le stiu pe toate. Mai greu este cand sunt ei implicati.

Unii sunt indiferenti si de neclintit ca Iona care pe fundul corabiei dormea dus. Nu-i pasa ca este furtuna ca el dorea mai degraba sa moara decat sa traiasca.

Unii invata ceva din furtunii altii nu invata nimic, unii ar vrea sa-i invete si pe altii insa, furtunile se repeta.

Unde este Dumnezeu? Este chiar acolo ingaduie furtuna. Petntru ca acesta slujeste scopului Maret al sau.

Furtunile sunt agentii lui Dumnezeu. Gropa, temnita, cuptorul incins, gropa cu lei, marea, etc.

 

2.     Furtunile vin sa ne incerce credinta.

Ceea ce este cel mai scump pentru Dumnezeu este credinta noastra. Ce facem noi prin credinta. Cat traim noi prin credinta, cat de mult ne incredem in El.  

In furtuna aceea Isus se pare ca dormea. Ce Dumnezeu? Sau ce Mantuitor?

El era acolo insa ingaduie furtuna pentru a evalua credinta ucenicilor. Ce fac ucenicii? Tremura pentru vietile lor. Sunt speriati si disperati. Sunt la capatul puterilor si nu mai stiu ce sa faca. Atunci striga catre Domnul.

Dumnezeu vrea sa te duca in punctul din viata ta in care sa ajungi la capatul puterilor si sa intelegi ca nu gaseti in tine nici o resursa pentru a inceta furtuna. Ca nu este nici o solutie care mintea ta ar mai putea-o nascoci. Ca nu-ti mai ramane altceva decat Dumnezeu.

El este tot ce te mai poate ajuta.

Invatatorule nu-ti pasa ca pierim.

De ce lucreaza Dumnezeu asa? Testul credintei tale are de-a face cu prea putina ta credinta si umblare in dependenta de El si de puterea sa. Prea mult te bizui pe tine si prea putin pe El.

Nu uita cine esti tu si cine este El?

Credinta este scumpa lui Dumnezeu – este tot ceea ce asteapta Dumnezeu sa vada in tine si in mine. Este tot ce este mai maret in om. Ce inalta lucrarea Matuitorului.  

Credinta este incercata pentru a descoperii ancora nadejdii si catargul credintei. Care este punctul central in corabia vietii tale? Care este ancura ta?

Pe cine te bizui tu? Cine conteaza mai mult pentru tine?

 

3.     Furtunile ne dezvaluie puterea lui Dumnezeu.

Cum sa vezi puterea lui Dumnezeu care vindeca – daca nu ai avut parte niciodata de boala? De aceea ingaduie Dumnezeu boala ca sa-ti arate ca El este mai mare si puterea SA este mareata. Intrece orice boala.

Cum sa vezi bogatia lui Dumnezeu cand esti ata de bogat ca nu-ti mai lipseste nimic? Vei vedea bogatia SA, in purtarea de grija zilnica – si aceasta este Maretia credinciosiei Sale. Si aici se vede puterea Sa de a te sustine.

Cum sa vezi implicarea SA in problemele tale – daca tu vrei singur sa le rezolvi pe toate. Cand nu ceri si nu astepti voia sa, si manifestarea puterii Sale. El poate, El este singurul care poate. Crede doar.

Ceea ce poti vedea este puterea cea mai mare din lume desfasurandu-se pentru binele tau. Este la dispozitia ta.

Ce putini oameni vad puterea lui Dumnezeu – asa de putini se lasa in Mana Sa. Ce mult se strofoaca necredinciosii. Insa cata odihna au cei ce cred.

El s-a sculat si a certat vantul si a zis marii:Taci! Fara gura! Vantul a stat si s-a facut o mare liniste. I-a apucat o mare frica si ziceau unii catre altii:Cine este acesta de il asculta si vantul si marea?

 

4.     Furtunile vin in mijlocul ascultarii perfecte de voia lui Dumnezeu.

Ucenicii au ascultat de Isus si iata ca El i-a dus pe mare in mijlocul furtunii. Unii pun furtunile pe seama neascultarii. Altii pun furtunile pe baza nepriceperii umane. Sau cred ca furtunile vin la voia intamplarii.

Furtunile vin chiar si cand esti in voia lui Dumnezeu. Atunci Isus vrea sa vada cat de importanta este pentru tine voia Sa. Cat de mult tii la voia SA. Cat de mult te lupti prin credinta sa ramii in voia sa.

Ce faci cand stii ca esti in voia Sa si totusi esti in furtuna. Sa stii ca furtuna se datoreaza faptului ca esti unde trebuie.

Persecutia, batjocura, boala, necazul, lipsa.

In voia lui Dumnezeu exista ceva ce nimeni nu-ti poate lua = PACEA. Cand esti in voia lui Dumnezeu si vine furtuna tu ai pace adaca in El, bucurie si intelegere.

Esti liber ca pasarea pe cer. Esti binecuvantat. Daca esti un om al CREDINTEI!

Dragul meu priveste la toate acestea si invata sa traiesti prin credinta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1268
  • Export PDF: 4
Opțiuni