Tineri gata pentru Isus Hristos
Autor: Raul Pescaru  |  Album: Provocari  |  Tematica: Crizele vietii
Resursa adaugata de pastorraulpescaru in 05/02/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Tineri gata pentru Isus Hristos

Ier. 1: 4-12,  

Odata marele evanghelist D. L. Moody a fost intrebat: “cati convertiti ati avut aseara? Moody a raspuns doi si jumatate.   Persoana a replicat: doi adulti si un tanar? Nu, a raspuns Moody: doi tineri si un adult! Un tanar convertit are intreaga viata inainte pt Isus Hristos. ”

Omul aceasta avea un respect deosebit pentru tineri. Stia ca acestia sunt viitorul, si ei sunt aceia care intreaga viata il vor purta pe Isus Hristos cu ei.

Un om care a inceput o cursa la un maraton, a alergat cat a putut de bine insa inainte sa intre la calificari I s-a inchis usa inainte. Cineva I-a zis trebua sa alergi mai repede, nu ai alergat cat ai putut de repede. Omul dezamagit I-a zis: am alergat indeajuns de repede, insa nu am pornit la timp.

De aceea Eclesiastul ne indeamna in 12: 1 “Aduti aminte de Creatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vor venii zilele cele rele cand vei zice: nu mai gasesc nici o placere in ele. ”

De aceea ca sa poti fii eficient in lucrarea lui Dumnezeu pentru restul vietii tale trebuie sa incepi de tanar sa-l slujesti pe Dumnezeu. “In zilele tineretii tale”.

           Nu doar sa vii la Domnul de tanar insa sa incepi sa-l slujesti de tanar

In Scriptura multi tineri au fost chemati sa-l slujeasca pe Domnul.

Iosif, Moise, Samson, Samuel, Daniel, Ieremia, Timotei.

 

Tineri care au avut roluri importante in planul lui Dumnezeu, fiecare a avut realizari deosebite in umblarea lui cu Dumnezeu.

Vrei sa fii un om al lui Dumnezeu  - trebuie sa incepi de unde esti.

Unde sunt cei mai multi tineri – pe calea independentei, pe calea nesigurantei, pe calea falimentului, a placerilor, a incercarilor, a frustrarilor, a nemultumiriilor, a durerii neaflarii directiei semnificative, pe calea neaflarii ca sunt valorosi asa cum sunt.

Un astfel de tanar a fost fiul risiptor.

Un om care a ajun la capatul puterilor – dar care a stiut ce sa faca. Stii tu ce sa faci cand ai ajuns la capatul puterilor?

Stiu ce voi face!

            Sa-I descoperim povestea.

Luca 15: 11-32

Duce o viata de puf in casa tatalui sau, dependent, sub papucul tatlui, face ceea ce este dator sa faca. Se satuara de viata de la castel.

(prietenii de la bloc - I-au tot vorbit despre o alta tara – tara visurilor sale, a aventurilor, tara in care fiecare face ce vrea, tara licaririlor, o tara indepartata)

REBELUL din el – vreau sa-mi traiesc viata asa cum vreau eu.

Sa ma lasati in pace – ca stiu eu cum sa traiesc, m-am saturat de sfaturile voastre de lectiile voastre.

Da-mi numa banii!

Dorea sa aiba calea lui – intr-o tara indepartata. Ce folos sa fii intr-o tara indepartata fara Dumnezeu? Tinerii merg in tari indepartate si traiesc ca si cum Dumnezeu a murit. Isi prapadesc vietile.

Ce inseamna tara indepartata?

Inseamna visul oracarui tanar. Tara visurilor, a reusitelor, a prietenilor, a succesului, a placerilor, a rebeliunii, a pornirilor inimii. Sa faci ce vrei cand vrei si cu cine vrei. Este tara mizeriei. Este tara lucirilor, a placerilor imediate, a destrabalarii. Este tara dare nu aduce decat dezamagire.

Tanarul ajunge in tara visurilor sale – intr-o stare totala ( dezamagit, parasit, singur si flamand, gol – fara siguranta semnificatie si valoare – in calea prabusirii sale – sinuciderii)

Ajunge sluga porcilor – intr-o mizerie lipsit total de stralucire.

In calea prabusirii – ce sa  fac, ce sa fac? Aceasta este intrebarea fiecarui om in calea ruinarii – cauta solutie!

O zi doua zece, ce sa fac?

STIU CE VOI FACE!     Si-a venit in fire! ! !

Multi nu stiu ce sa faca in acea stare. Isi distrug viata – sinuciderea este singura solutie pe care o vad. Dependenta ii duce la autodistrugere, refularea in gunoiul porcilor.

Stii tu ce sa faci?

Treptele intorcerii!

1.      Intelege starea in care esti  “si-a venit in fire”– RECUNOASTEREA

2.      RIDICAREA – “ma voi scula”

3.      REVENIREA – “ma voi intoarce la tatal meu”

4.      REGRETUL – ii voi zice “tata am pacatuit” imi pare rau.

5.      RENUNTAREA – sa lecuit de taramul visurilor ireale.

Tatal la iubit asa cum a fost. Cum te intorci de pe taramul visurilor?

Privit la acest fiu! Era distrus!

A venit asa cum a fost!

Dumnezeu te iubeste asa cum esti – si vrea sa te primeasca asa cum esti.

Insa te iubeste prea mult ca sa te lase asa cum esti.

Dragostea tatalui l-a schimbat pe fiu.

Nu efortul sau

Nu puterea sa

Nu capacitatile lui.

Tatal la introdus in sarbatoarea sa – pe resursele sale

Vrei sa fii eficient pt Dumnezeu – vino la El asa cum esti – lasa-te iubit de Dumnezeu  si El te va echipa – cu hainele lui cu calitaile pe care vrea sa le foloseasca prin tine.

Preda-te dragotei lui – nimeni nu te iubeste asa cum te iubeste Dumnezeu 

Nimeni nu poate sa te schimbe asa cum o face Dumnezeu!

Numai El are plan pt viata ta.

Preda-te lui.

ILL. La sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial generalul Douglas MacArthur a fost reprezentantul din partea Americi iar din partea Japonezilor un amiral renumit care reprezenta marele Imperiu. Cei doi s-au intalnit pe un doc in Misspouri ca sa semneze o intelegere, care sa curmeze varsarea de sange din istoria moderna. La aceasta ceremonie s-a ajuns la momentul dedicarii totale in care amiralul japonez a intins mana ca semn familiar al prieteniei si pacii, la care generalul MacArthur a ramas indifferent. La cere japonezul a ramas cu mana intinsa. Dupa care americanul a zis: “sabia mai intai”. Si doar dupa ce acel amiral a intins sabia ca semn al predarii, a primit acea mana a impacarii.

                Oare de ce a cerut acest general sabia mai intai? . Deoarece predarea armelor era forma de predare totala.

Dumnezeu asteapta in acelas fel un raspuns din partea acelora care vor sa se impace cu El. Inainte ca El sa ne poata chema “PRIETENI” trebuie sa ne predam armele mandriei, arogantei si rebeliunii si sa ne asezam dorintele sub domnia Sa. Isus Hristos numeste acest act de predarea pocainta cedarea controlului asupra vietilor noastre. Pocainta din perspectiva biblica este mult mai mult decat un sentiment de regret fata de ceea ce am facut sau fata de ceea ce recunoastem ca am facut. El ne cere sabia – ca pe o supunere neconditionata domniei Sale Suverane. Oare vom renunta usor sa nu mai opunem rezistenta si sa ne plecam reverentios acceptand imparatia Sa?

Sa-I cerem sa ne echipeze si sa ne foloseasca tineretea pt slava lui.

2Tim. 2: 21

“Deci dacã cineva se curãteste de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stãpânului sãu, destoinic pentru orice lucrare bunã. ”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2495
  • Export PDF: 15
Opțiuni