Sapa o groapa in Numele lui Isus!
Autor: Raul Pescaru  |  Album: Valori Spirituale  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de pastorraulpescaru in 02/02/2018
    12345678910 5.50/10 X
Media 5.50 din 2 voturi

Sapa o groapa in Numele lui Isus

 

Rom. 5: 3-4 „Ba mai mult, ne bucurãm chiar si în necazurile noastre; cãci stim cã necazul aduce rãbdare,  rãbdarea aduce biruintã în încercare, iar biruinta aceasta aduce nãdejdea. ”

 

Introducere.

 Se spune despre un milionar in Dolari (Wallace Johnson) care a construit numeroase spitale si pensiuni de vacanta. Ca pe cand avea 40 de ani a lucrat la un patron careintr-o zi i-a zis „esti concediat”. Deprimat si descurajat se parea ca lumea ma acopera. Cand m-am intors acasa i-am spus sotiei ce s-a petrecut. Ea ma intrebat „Ce vei face deacuma”? Eu am spus am sa-mi pun casa la in joc pentru un imprumut bancar cu care am sa incep o afacere in construcitii. Aventura a inceput cu doua cladirii mici iar in 5 ani am ajuns multi milionar. Daca azi l-as intalni pe omul care m-a concediat i-as multumi pentru ce a facut. Insa atunci nu am inteles de ce a trebuit sa fiu concediat. Insa in timp am inteles ca Dumenzeu m-a condus spre caile Sale si m-a imbracat cu hainele Sale alese.

 Adesea in mijlocul dificultatilor si incercarilor uitam de

Rom 8: 28 „ca toate lucreaza impreuna spre binele nostru. ” Mai repede ne plangem decat sa ascultam si sa traim prin credinta. Credinta noastra in Dumenzeu si Cuvantul Sau va face diferenta in viata noastra. Cred  ca marile binecuvatari ale lui Dumenzeu ne asteapta chiar dupa colt. Putem sa le ratam sau sa le marcam.

Insa intotdeauna fii gata sa fii Binecuvatat.

 

1.         CAND CEEA CE FACI TI SE PARE FARA ROST SI O PIERDERE DE TIMP.    

2 Regi 3: 16-20 „sapati nispte gropi in pamant…”

Un tanar a fost acceptat ca misionar in Africa si intr-o zi trebuie sa se intoarca asa pentru ca sotia sa nu s-a putut adapta climei. Zdrobit de aceasta realitate s-a intors acasa.

Tatal sau era dentist si dorea sa-l faca si pe el dentist insa el  nu simtea nimic pentru aceasta. Pe langa aceasta tatal sau a inceput o mica afacere cu vin pentru servirea in biserici la Cina. Afacerea s-a dublat si a avut succes pana acolo ca aceasta afacere a donat 1 mil. $ pentru misiune in jurul lumii.

-          Tot ce faci directionat de Dumenzeu este folositor si nimic nu  este in zadar.

-          Nu este pierdere de timp daca este sub calauzirea si directionarea Sa si este orchestrat de Cuvantul Sau.

Fii gata sa fii binecuvatat cand lucrul tau in Domnul, pare o pierdere de vreme. Cand totul pare fara sens in munca ta, fii gata sa fii binecuvatat!

Intotdeauna fii gata sa fii Binecuvatat:

 

2.       CAND PREGATIREA PARE SA FIE FARA SENS

2 Regi 4: 1-7

Robert Moffatt un misionar Scotian in Africa s-a intors in ca sa recruteze un tanar misionar pentru locurile acelea. Sosind la o biserica unde trebuia sa predice intr-o iarna geroasa doar cateva femei l-au intampinat acolo. Doar putini au fost aceia care au venit sa asculte apelul sau. Din Proverbe 8: 4  „Oamenilor, cãtre voi strig, si spre fiii oamenilor se îndreaptã glasul meu. ” Dintre toti cei prezenti nuami o femeie s-a ridicat la apel. Dr. Moffatt a fost ingrijorat ca toata pregatirea sa parea fara sens daca numai acea femeia a fost gata sa raspunda. Insa Dumenzeu a stiut ca nu a fost fara rost. Un tanar care pompa aer pentru orga a fost miscat de acel mesaj si provocat. Pasind in urma misionarului a facut scoala a devenit medic si si-a petrecut tot restul vietii ca misionar in Africa.

Numele lui: David Livingstone!

-          Crestinii trebuie sa strea in Cuvantul lui Dumenzeu si sa lucreze pentru Slava Sa. Pentru lume aceasta este o pierdere de vreme si efort insa pentru un Crestin este Slujire divina.

-          Cand ai facut tot ce Dumenzeu ti-a cerut sa faci pentru a te pregati fii gata sa fii binecuvantat.

Cele mai frumoase momente din viata sunt acele bucati de pazzel prin care te pregatesti chiar daca nu vezi intreaga imagine. Dumenzeu aduce momentul in care va folosi pregatirea ta pentru incununarea SA.

Fii gata sa fii binecuvant, chiar cand pregatirea ta pare fara sens. Agata-te  binecuvatarea este cand poti face tot ce este mai bine pentru Domnul!

Fii gata sa fii binecuvantat:

 

3.       CAND TOTUL PARE FARA DIRECTIE

Gen. 12: 1-4 „Domnul ia zis lui Avraam…”

Ev. 11: 8 „Prin credinta Avraam…”

Se spune ca un om avea o intalnire importanta si era in intarziere asa ca a luat un taxi si i-a zis soferului repede – acesta a manat repede la care omul intreaba pe taximetrist dupa ce acesta la purtat pe cateva strazi: omule tu stii unde mergi? La care acesta raspunde: nu stiu unde merg, insa merg foarte tare.

Crestinii azi nu mai sunt preocupati de directia lor cat sunt de preocupati de cum sa ajunga mai repede acolo.

-          Diretia trebuie sa vina de la Dumenzeu. Daca nu cautam directia de la Dumenzeu si nu ne focalizam atentia la ea putem sa ne ruinam vietile.

-          Trebuie sa traim prin credinta si sa ne incredem in Dumenzeu care are cea mai buna directie pentru noi.

Daca Dumenzeu ne conduce noi putem merge in urma Sa fara probleme.

De aceea fii gata sa fii binecuvatat.

Concluzie

 Fii gata sa fii binecuvantat cand lucrul tau in Domnul pare sa fie o pierdere de vreme. Cand lucrurile facute par a fi fara rost fii gata sa fii binecuvantat! Fii gata sa fii binecuvatat cand pregatirea ta pare fara sens si obositoare. Agata-te, binecuvantarea va veni in cel mai aparte mod.

Daca directia nu e evident vizibila, paseste prin credinta si traieste cu Dumenzeu.  

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1697
  • Export PDF: 15
  • Favorită: 1
Opțiuni