Slava Mea n-o voi da altuia
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Dependență
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/10/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

“Slava Mea n-o voi da altuia”

-Isaia 42:8 Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu, şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea mea, idolilor.

 Dorinţa omului de a ajunge măreţ în diverse domenii, aţîţă mînia Lui Dumnezeu, deoarece reprezintă o încercare de a fura slava de la Dumnezeu.

 Dacă nu doriţi ca Dumnezeu să vă umilească, să vă facă de ruşine, atunci lăsaţi toate dorinţele voastre de a deveni măreţi, deoarece când vine mândria, vine şi ruşinea, dar înţelepciunea este cu cei smeriţi. ( Proverbe 11:2 ). Folosiţi-vă de tot ce va dat Dumnezeu, cu mulţumire în inima voastră, înţelegînd propria slăbiciune, şi dependenţa de El. ( 1 Corinteni 4:7 ). Lucraţi şi slujiţi acolo unde v-a pus Dumnezeu. Folosiţi-vă de darurile harului, alegeţi corect maniera de vorbire şi de comportament. Faceţi toate acestea pentru  slava Lui Dumnezeu, dar nu pentru a demonstra superioritate faţă de oameni.  31 Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. ( 1 Corinteni 10:31 ).

 Va fi de folos să vă puneţi următoarele întrebări:

-         Nu mi-am pus ca scop ca să-mi fac o imagine a unui om religios, duhovnicesc, neprihănit, care îi uimeşte pe alţii cu evlavia lui?

-         Nu mi-am pus ca scop ca să-i uimesc pe cei din jur cu hainele mele speciale, cu capacităţile fizice ale trupului meu, sau cu capacităţile mele intelectuale?

-         Nu am ca scop ca să mă deosebesc, şi să mă socot superior celorlalţi cu proprietatea mea ( casă, maşină) ?

-         Nu am ca scop ca să mă socot superior celorlalţi cu realizările copiilor, sau a părinţilor mei?

-         Nu am ca scop ca să mă înalţ socotindu-mă cel mai nenorocit om, pe care nimeni nu-l poate înţelege?

               Dumnezeul slavei! Slava Ta nu o vei da altuia. Unii în dorinţa lor de a fi “dumnezei” o fură slava de la Tine şi o asociază lor. Dar “înălţimele şi idolii” lor Te întristează şi Îţi stîrnesc gelozia. ( Psalmul 78:58). Ajută-mă să Te cinstesc aşa cum se cuvine, ţinînd minte că Tu distrugi mîndria celor încăpăţînaţi şi smereşti pe cei răzvrătiţi. În Numele Domnului Isus Hristos m-am rugat. AMIN.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6604
  • Export PDF: 6
Opțiuni