Momentul determinant în viaţă.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Cărțile bibliei
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/10/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Momentul determinant în viaţă.



<<... Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis: „Moise! Moise!” El a răspuns: „Iată-mă!”

5 Dumnezeu a zis: „Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.”

6 Şi a adăugat: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.” Moise şi-a ascuns faţa, căci se temea să-L privească pe Dumnezeu.

7 Domnul a zis: „Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui, căci îi cunosc durerile.

8 M-am coborât ca să-l izbăvesc din mâna egiptenilor şi să-l scot din ţara aceasta şi să-l duc într-o ţară bună şi întinsă, într-o ţară unde curge lapte şi miere...>>

În viaţa oricărui lider mare există un moment determinant, un punct de cotitură. În viaţa lui Moise, acest moment determinant a devenit întîlnirea lui cu Dumnezeu. Moise a fost un păstor în pustia Madian. În timp ce era pe munte, Dumnezeu I s-a arătat lui Moise. Rugul ardea, dar nu se mistuia. Dumnezeu l-a chemat pe Moise, din mijlocul rugului. Moise nu a uitat niciodată această întîlnire cu Dumnezeu. Această experienţă i-a influenţat toată viaţa şi slujirea. Moise a devenit instrumentul Lui Dumnezeu, în momentul strategic al istoriei. Ce anume s-a întîmplat în acel moment deosebit? În această întîlnire Dumnezeu i-a arătat lui Moise, caracterul şi natura Sa! Anume aceasta ne transformă pe noi!

5 Dumnezeu a zis: „Nu te apropia de locul acesta; scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.” (Exod 3:5).

 Prima calitate pe care a văzuto Moise la Dumnezeu, este sfinţenia. Cînd vine Dumnezeu, vine sfinţenia Lui. În El nu este nimic necurat şi imperfect. Cînd noi stăm în prezenţa Lui Dumnezeu, noi stăm înaintea sfinţeniei Lui. Cînd ne întălnim cu Dumnezeu, noi trebuie să facem ceea ce a făcut Moise < să scoatem>, să înlăturăm totul din viaţa noastră, ce ne împiedică să stăm tari înaintea Aceluia, care este sfînt. ( NOTE: Doar prin credinţă din toată inima în Domnul Isus Hristos, şi prin intrarea în Noul Legămînt cu El, poate un om să primească eliberarea de păcăte, şi doar cînd acea persoană Îl lasă pe Hristos să lucreze în el şi prin el poate trai o viaţă sfîntă, căci Legea omoară, dar Duhul dă viaţă, şi Legea este doar un îndrumător spre Hristos). Niciodată Moise nu a putut să uite aceasta.

 Există încă o trăsătură a Lui Dumnezeu, care i-a influenţat viaţa lui Moise, stăpînirea veşnică a Lui Dumnezeu. Cînd Dumnezeu I s-a arătat lui Moise, El i-a spus: „Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.” În acel moment Moise şi-a ascuns faţa, căci se temea să-L privească pe Dumnezeu. În timp ce creştea Moise a auzit istorisiri despre Avraam, Isaac, şi Iacov. Şi iată tot Acel Dumnezeu, care a lucrat atît de puternic, a venit la el. Desigur, lui Moise i-a fost teamă. El a stat în prezenţa Dumnezeului Măreţ, Atotputernic, Veşnic. Moise a devenit un om nou după această întîlnire.

 De asemenea, Moise a observat că Acest Dumnezeu Atotputernic, Sfînt este un Dumnezeu Milos. Domnul a zis lui Moise: „Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui, căci îi cunosc durerile"( Exod 3:7).

 Oamenii deja s-au gîndit că Dumnezeu i-a uitat, sau Lui nu-i pasă de suferinţele poporului, dar Dumnezeu i-a spus altceva lui Moise, şi Moise l-a cunoscut ca pe un Dumnezeu care are milă şi care se îngrijeşte de oamenii Săi. Aceasta a fost mila, care l-a condus pe Moise, ca să-i elibereze pe copiii lui Israel din robie, şi să-i dea o perspectivă mai bună. Viaţa, călăuzirea şi slujirea lui Moise au devenit complet noi după aceea. El l-a întîlnit pe Dumnezeu, şi deja niciodată nu a mai fost cum era.

 El a avut un moment determinant în viaţă!

 Momentul determinant în viaţa bărbaţilor şi femeilor Lui Dumnezeu, îl reprezintă întîlnirea cu Hristos! După o aşa întîlnire, deja nu va mai fi vreo îndoială cu privire la ce trebuie să facem în viaţă, pentru că totul va fi clar. Ceea ce reprezinţi, şi ceea ce trebuie să faci în viaţă, va determina nu ceea ce tu ştii, dar pe cine Tu ştii.

 A-ţi avut într-adevăr o întîlnire cu Hristos? Cum vi s-a descoperit vouă? A fost acesta un moment determinant, o cotitură în viaţa voastră?

 - Doamne, ajută-mă să socot totul ca un gunoi, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii Lui Hristos Isus, Domnul nostru! (Filipeni 3:8). Anume aceasta lasă să determine cine sunt eu, şi ce să fac! Să se slăvească prin acest moment determinant din viaţa mea, Numele Tău! În Numele Domnului Isus te-am rugat. Amin.

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3646
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
Opțiuni