Influenta anturajului in viata lui Petru!
Autor: Ionut Cosmin  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cosminvalentin in 10/10/2013
    12345678910 0/10 X

Sa invatam de la Petru cat de puternica e influenta unui anturaj pentru noi. Pe scurt doresc sa expun 3 ipostaze diferite din viata lui Petru:

1. Un anturaj bun! Ioan 18:10 Simon Petru, care avea o sabie, a scos -o, a lovit pe robul marelui preot, şi i -a tăiat urechea dreaptă. Robul acela se numea Malhu.

Un anturaj bun intotdeauna te face un om puternic, Invatam de la Petru ca aflandu-se intr-un anturaj bun nu da dovada de frica, dimpotriva e foarte curajos si il apara pe Mantuitorul sau.

2. Un anturaj rau! Ioan 18: 16-27 

16 Petru însă a rămas afară la uşă. Celalt ucenic, care era cunoscut marelui preot, a ieşit afară, a vorbit cu portăriţa, şi a băgat pe Petru înlăuntru.

17 Atunci slujnica, portăriţa, a zis lui Petru: ,,Nu cumva şi tu eşti unul din ucenicii omului acestuia?`` ,,Nu sînt``, a răspuns el.

18 Robii şi aprozii cari erau acolo, făcuseră un foc de cărbuni, căci era frig: şi se încălzeau. Petru stătea şi el cu ei, şi se încălzea.

19 Marele preot a întrebat pe Isus despre ucenicii Lui şi despre învăţătura Lui.

20 Isus i -a răspuns: ,,Eu am vorbit lumii pe faţă; totdeauna am învăţat pe norod în sinagogă şi în Templu, unde se adună toţi Iudeii, şi n'am spus nimic în ascuns.

21 Pentruce Mă întrebi pe Mine? Întreabă pe ceice M'au auzit despre ce le-am vorbit; iată, aceia ştiu ce am spus.``

22 La auzul acestor cuvinte, unul din aprozii, cari stăteau acolo, a dat o palmă lui Isus, şi a zis: ,,Aşa răspunzi marelui preot?``

23 Isus i -a răspuns: ,,Dacă am vorbit rău, arată ce am spus rău; dar dacă am vorbit bine, dece mă baţi?``

24 Ana L -a trimes legat la marele preot Caiafa.

25 Simon Petru stătea acolo, şi se încălzea. Ei i-au zis: ,,Nu cumva eşti şi tu unul din ucenicii Lui?`` El s'a lepădat, şi a zis: ,,Nu sînt.``

26 Unul din robii marelui preot, rudă cu acela căruia îi tăiase Petru urechea, a zis: ,,Nu te-am văzut eu cu El în grădină?``

27 Petru iar s -a lepădat. Şi îndată a cîntat cocoşul.

Petru in prezenta unui anturaj rau incearca sa se apere pe el, nu sa isi apere prietenii. Mai mult de atat, un anturaj rau te determina intotdeauna sa faci actiuni gresite, sa spui lucruri gresite, sa faci anumite fapte pe care sa le regreti o viata intreaga.

3. Petru fara de anturaj, pe cont propriu! Matei 14:28-31

28 „Doamne”, I-a răspuns Petru, „dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape.”
29 „Vino!”, i-a zis Isus. Petru s-a coborât din corabie şi a început să umble pe ape ca să meargă la Isus.
30 Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut; şi, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!”
31 Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat şi i-a zis: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”

Atunci cand crezi ca esti suficient de puternic, cand crezi ca poti face totul prin puterile tale proprii, atunci te inseli si ma insel cel mai rau. Niciodata nu putem face nimic fara de Isus. Ne vom scufunda,,,,ca si Petru. Dumnezeu sa ne ajute sa il alegem pe Isus prietenul nostru cel mai bun, si astfel vom fi binecuvantati de El cu un anturaj nespus de bun si cu multe alte binecuvantari!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3213
  • Export PDF: 2
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.