Un semn al iubirii divine
Autor: Andrei Bologa  |  Album: Predici  |  Tematica: Evanghelizare
Resursa adaugata de AndreiB in 01/02/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                UN SEMN AL IUBIRII DIVINE               

                                                          1 Ioan 4:7-16

Dintodeauna fiinta umana a cautat dragostea Divinitatii,cautand o relatie cu Creatorul,incercand sa umple golul interior, cautand adevarul,esenta fiintei umane; unii au esuat iar altii au inteles ca El este "Calea,Adevarul si viata". Creati fiind dupa "Chipul si asemanarea Lui" suntem inzestrati cu acest sentiment(dorinta) de a avea partasie cu Creatorul,in Geneza Dumnezeu statea de vorba cu omul in racoarea diminetii,zilnic,pana cand pacatul a patruns si a distrus aceasta frumoasa
relatie Dumnezeu-om.

Noi suntem din Dumnezeu, conform vers 6, am fost creati cu sentimente puternice de afectiune fata de Creator, sufletul nostru tanjeste dupa prezenta Lui, dar datorita pacatului care a ajuns sa puna stapanire pe viata noastra, denaturand acest nobil sentiment. Dumnezeu de-a lungul secolelor ne-a trimis semne care sa ne reaminteasca si care sa reanoiasca aceasta relatie demult pierduta.

1. SEMNUL SACRIFICIULUI SUPREM: Vers 9-10

Jertfa de ispasire pentru pacatele noastre este Domnul Isus Hristos,Mielul fara cusur, Dumnezeu in Dumnezeu. Atunci cand in Cer s-a pus intrebarea: "Cine va merge pentru Mine?", s-a facut tacere pentru ca nimeni nu a fost gasit vrednic sa rupa pecetile Cartii in care de veacuri sta planul de mantuire al omenirii.Singurul vrednic a fost Mielul lui Dumnezeu ("Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii"), descris si in Isaia 53 ca un Miel dus la taiere, "dispretuit si parasit de oameni, om al durerii si obisnuit cu suferinta...", exemplul de sacrificiu suprem, Mantuitor si iubitor de oameni...Hristos Domnul!
 

EFECTELE SACRIFICIULUI SUPREM
- primim darul mantuirii 1 Ioan 4:14; Ioan 3:16
- o viata noua "...nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine" 1 Ioan 3:24 1 Ioan 4:15
- viata vesnica 1 Ioan 4:9 1 Ioan 5:11-13

2. DARUL DUHULUI SFANT:  Vers 13

Un alt semn al dragostei lui Dumnezeu pentru noi este Duhul Sfant,trimis ca sa ne fie Mangaietor,
sa ne intareasca,sa ne sprijine,sa ne atentioneze,sa ne mustre,si sa fie cu noi pana ce Domnul va
revenii pe norii cerurilor.

EFECTELE DUHULUI SFANT IN VIATA NOASTRA
- identifica credinciosii cu Hristos Romani 6:3-4
- locuieste permanent in noi Ioan 14:16-17, Romani 8:9, 1 Ioan 4:13
- garanteaza mantuirea Efeseni 4:30. Efeseni 1:13-14

Duhul Sfant este arvuna vesniciei, a faptului ca am fost rascumparati cu pret de sange,pret platit la Golgota datorita dragostei jertfitoare,a sacrificiului suprem,mantuirea primita prin Hristos Isus! Cel mai mare semn este Sacrificiul Domnului Isus Hristos pe cruce,doar prin El primim viata vesnica,fiind pecetluiti prin Duhul Sfant pana in ziua vesniciei!

Nu mai exista nici o scuza in fata acestui pret platit deja,doar sa primim mantuirea,sa venim la crucea Domnului si sa ne cerem iertare iar apoi vom fi pecetluiti cu Duhul Sfant care va fi cu noi si in noi pana in veac. AMIN

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5085
  • Export PDF: 6
Opțiuni