CARACTERUL OMULUI NĂSCUT DIN NOU
Autor: Puchea Dorel  |  Album: Predici personale  |  Tematica: Disciplina Bisericii
Resursa adaugata de pucheadorel in 02/06/2012
    12345678910 0/10 X

 

DUMINICĂ, 13.05.2012

Caracterul omului născut din nou

Ioan 3: 1-13

CUM DOVEDEȘTE UN CREȘTIN CĂ ESTE NĂSCUT DIN NOU?

 

1)    Prin viața lui – nimeni nu poate spune că este născut din nou dacă viața lui nu este pusă în acord cu planul lui Dumnezeu.

2)    Prin roadele pe care le aduce – un pom bun aduce roade bune, un pom sterp nu aduce niciun rod. (Matei 12: 33, Marcu 7: 17-20)

3)    Prin dragostea de aproapele – dacă nu dai dovadă că îți iubești aproapele poți oare să spui că ești născut din nou? Un om născut din nou este o ființă nouă (2 Cor. 5: 17)

4)    Prin comportamentul din societate – trebuie să dovedim că suntem creștini. Oricine poate spune că este creștin, dar trebuie să și dovedească. (Rom. 12: 1, 2)

5)    Prin faptul că, deși trăiește în lume, este deosebit față de ea – un creștin născut din nou nu mai face ce face lumea. (Ioan 17: 15, 16)

6)    Prin relația (părtășia) personală cu Hristos – Nu poți fi, în același timp, născut din nou și să fii separat de Hristos. (Ioan 17: 23)

7)    Se lasă călăuzit de Duhul Domnului – Duhul Sfânt te trimite în lucrare în locuri pe care până acum nu le cunoșteai și te călăuzește să faci lucruri noi (v. 8).

 

CÂTEVA CARACTERISTICI ALE LUI NICODIM

1)    Era un fruntaș al iudeilor – adică Nicodim nu era un om oarecare, ci era un om cunoscut și învățat, un Învățător al Legii (v. 1).

2)    Știa că Isus este un învățător venit de la Dumnezeu – El văzuse și recunoscuse minunile făcute de Isus (v. 2).

3)    Nu era botezat nici în apă, nici cu Duhul Sfânt (v. 5).

4)    Nu cunoștea lucrarea Duhului Sfânt (v. 6)

 

Concluzie: Cum dovedești tu că ești un creștin născut din nou? Trăiești după regulile lumii sau după legile lui Dumnezeu? Ești un fruntaș în credință? Te amesteci în lume sau ești separat de lume? GÂNDEȘTE-TE!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3819
  • Export PDF: 6
Opțiuni