Omeni supranaturali
Autor: Victor Sorocean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de vitec1 in 10/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

          Oameni supranaturali             2 Imparati 1:9-15

De ce focul lui Dumnezeu s-a pogorât din cer,dupa cuvintul lui Ilie? Oare a zis Dumnezeu s-o faca? Noi nu vedem acest lucru in Scriptura? Focul, s-a coorit jos, pentru că Ilie era un om al lui Dumnezeu. Om al lui Dumnezeu - aceasta nu este o porecla,dar o poziţie specială a omului. Dumnezeu este supranatural şi toti care sunt cu El, şi ei devin oameni supranaturali. Poporul lui Dumnezeu este  capabil să facă ceea ce face Dumnezeu.

Multi admira minunile  lui Moise, Ilie, Elisei, si privesc la ele ca la istorie, dar cei care cred în Isus poat să facă lucruri de genul asta. Ucenicii lui Isus puteau sa aduca foc ca profetul Ilie, daca Isus nu-i oprea pe ei.

Luca.9:54-56Ucenicii Sai,Iacov si Ioan,cind au vazut lucrul acesta,au zis:”Doamne,vrei sa poruncim sa se coboare foc din cer si sa-i mistue,cum a facut Ilie?”Isus s-a intors spre ei,i-a certat,si le-a zis:”Nu stiti de ce duh sinteti insufletiti!Caci Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor,ci sa le mintuiasca.”Si au plecat intr-alt sat.
Moise, Ilie, Elisei, şi alţi oameni ai lui Dumnezeu au făcut multe minuni mari, dar Ioan Botezătorul a fost mai mare decit ei. Atunci reiese ca cel mai mic creştin este mai mare decât Ioan, şi prin urmare este mai mare decât toţi cei care au fost înainte de el.

Luca.7:28 Va spun ca dintre cei nascuti din femei,nu este nici unul mai mare decit Ioan Botezatorul. Totusi,cel mai mic in imparatia lui Dumnezeu,este mai mare decit el.
Chrestinul - arată ca o persoană simpla,normală, dar, în realitate, el este o persoană neobişnuită. Păcătosul duce în el moarte, creştinul are in el sursa de viaţă. Creştinul – este o creatie total noua, are un caracter nou şi are puteri supranaturale.

Efes.2: 10Caci noi sintem lucrarea Lui,si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune,pe cari le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte,ca sa umblam in ele
Adam a fost creat de Dumnezeu, dar el a păcătuit şi a murit. Dar noi sintem o creaţie noua a lui Dumnezeu, creati prin Hristos Isus.

Efes.2:4-6Dar Dumnezeu,care este bogat in indurare,pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,macar ca eram morti in greselile noasre,ne-a adus la viata inpreuna cu Hristos(prin har sintem mintuiti).El ne-a inviat impreuna,si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti,in Hristos Isus.

Prin credinţa noastră în Isus Hristos, Duhul lui Dumnezeu a intrat în noi, ne-a inviat în Isus Hristos, şi noi din nou am capatat viaţă. Acum suntem o nouă creaţie,o noua faptura.

Ceea ce a fost pierdut prin Adam, a revenit din nou la cei care sunt o creaţie nouă. Faptura cea noua primeşte ceea ce a fost pierdut de la faptura veche. Crestinului ii sint date puteri supranaturale de a: vindeca oameni de la toate formele de boli,sa învie pe cei morţi, pentru a elibera oamenii de la tot felul de demoni, care este dincolo de puterea oamenilor obişnuiţi.

Crestinul este dotat cu puterea de a distruge lucrările diavolului şi să-l impuna sa fuga. Chiar dacă se vor aduna împreună cei mai puternici magicieni şi şamani, ei nu vor putea sa alunge pe diavol, el se va razbuna pe ei. Cu toate acestea, creştinul are puterea de a alunga pe diavol.

Iacov.4:7 Supuneti-va dar lui Dumnezeu.Impotreviti-va diavolui,si el va fugi de la voi.

Crestinul este înzestrat cu abilitatea supranaturala pentru a fi purtător de ungerea lui Dumnezeu,prin care face minuni.
Fapte19:11-12 Si Dumnezeu făcea minuni nemaipomenite prin minele lui Pavel. Pina acolo ca peste cei bolnavi se puneau basmale sau sorturi,care fusesira atinse de trupul lui,si-i lasau boalele,si ieseau afara din ei duhurile rele.

Mulţi creştini nici nu se gindesc si nu inteleg cat de fenomenal este. Aceasta distruge teologiele multor: nui rugăciue, nici punerea mâinilor, nici poruncirea demonilor sa plece ...

Crestinul este inzestrat cu putere supranaturala, de a influenţa legile naturii şi legile fizicii.

Marc.11:23Adevarat va spun ca,daca va zice cineva muntelui acestuia:”Ridica-te si arunca-te in mare”,si daca nu se va indoi in inima lui,ci va crede ca ce zice se va face,va avea lucrul cerut.
Mersul pe apă, trecerea prin pereţi, transferat de la un loc la altul, aceastea sint doar cele mai puţine lucruri pe care le poate face un creştin. Toate acestea sunt posibile datorită faptului că noi nu mai traim, dar Domnul Isus trăieşte în noi şi lucreza prin noi.

Gal.2:20 Am fost rastignit impriuna cu Hristos,si traiesc…dar nu mai triesc eu,ci Hristos traieste in mine.Si viata,pe care o traiesc acum in trup,o taiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu,care ma iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine.
Ioan.14:12.Adevarat,adevarat,va spun,ca cine crede in Mine,va face si el lucrarile pe cari le fac Eu;ba inca va face altele si mai mari decit acestea; pentruca Eu ma duc la Tatal.

Întrebări

De ce, atunci, unii se folosesc de posibilitatea aceasta,dar altii nu? De ce unii merg deja în vindecare, în timp ce alţii se inbolnovesc singuri? De ce unii merg în libertate, în timp ce altii merg sub presiunea demonilor? Un om al lui Dumnezeu a spus:

"Diavolul  atât poate sa acţioneza în viaţa creştinului,cit el singur permite ca el sa actioneza."



Mulţi creştini se roaga ca să fie supranaturali, în timp ce ei sunt supranaturali,dar ramin naturali. Problema nu este că nu avem,problema este că noi nu folosim ce avem.

CE SA FACEM ?

Este scris că Isus a venit să distrugă lucrările diavolului, şi noi trebuie să continuam să facem acest lucru. Dacă a făcut El, si noi trebuie sa facem. Noi nu trebuie sa asteptam ca diavolul şi demonii sa plece singuri. Diavolul şi demonii lui nu vor să plece de bună voie, deaceia noi trebuie sa mergem şi sa destrugem lucrarile lor si sa-i alungam.

Noi nu suntem mai mult pradă pentru diavolul şi demonii lui, dar acum ei sunt prada noastra.

Bolile,durerile- sunt duşmani care au scop să distrugă Templul lui Dumnezeu. Noi nu trebuie să rabdam lucrurile acestea, deoarece ele sunt trimise să ne distrugă. Noi trebuie sa luptam cu tot ce ne distruge,si în numele lui Isus să distrugm tot pina la capat. Noi trbuie să ne amintim cine suntem în Isus.

Efes.2:10 Caci noi sintem lucrare Lui,si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune,pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte,ca sa umblam in ele.
- Eu nu sunt o victimă a bolii - boala este victima mea.
- Eu nu sunt o victimă a demonilor - demonii sunt victima mea.
- Eu nu sunt o victimă a sărăciei - sărăcia este victima mea.
- Cât timp voi rabda această boală, dacă pot s-o disrug pina la capat?
- Cât timp pot depinde de obiceiuri proaste, dacă pot umbla in libertate completă?
- Cât timp imi va fi frică de diavol, demoni si de întuneric, dacă  pot sa-i alung pe ei şi sa le poruncesc lor?
- Cât timp voi fi rob al păcatului şi sa pierd binecuvântarea, dacă eu pot sa trăiesc în binecuvântare?

Rom.8:37 Totusi in toate acestea lucruri noi sintem mai mult decit biruitori,prin Acela care ne-a iubit


Dragă predicator, am citit ceva deosebit. Demonii, da, demonii nu pot trăi în lumea noastră decât având o gazdă, adică pe noi, în noi, exact precum în filmele făcute, şi care filme s-au inspirat probabil din Scriptură. Omul nu crede aşa ceva, dar nu credem nici pe Domnul? Domnul, da, Domnul a fost acela care a scos demonii, nu puţini la număr - o legiune de 6 mii de demoni; şi nu putem spune că nu, nu este adevărat. Da, totul este adevărat, şi studiind aspectul acesta al demonilor ce nu pot supravieţui în lumea noastră decât având o gazdă - un demonizat, mai putem înţelege şi alte lucruri cum ar fi... sunt nu unul, ci mai mulţi pentru a avea putere; sunt mici şi nu pot fi văzuţi, dar pot fi auziţi, adică au minte, dar nu au organe de văz, auz şi vorbire, decât cele ale gazdei respective, lucru foarte important. Supranaturalul lor constă în faptul că, afară, nu pot face nimic. Afară este iadul pentru ei, adică nu pot auzi, vedea, gândi. Astfel se explică de ce demonii au cerut Domnului să-i lase a intra în acei porci, care au demonstrat că întradevăr au fost foarte mulţi, când turma de porci era de două sau trei mii de porci, adică în jur de 2-3 demoni în fiecare porc. Şi de ce oare porcii au înebunit şi s-au sinucis aruncându-se în râpă? Interesantă întrebare veţi zice, dar Domnul a gândit a ne arăta toate acestea, să vedem pe omul care nu are o minte mai multă decât al unui animal, şi că, demonii, au un singur ţel în lumea noastră, acela de a se folosi de gazdă, după care să determine gazda să se sinucidă. Şi vedem în viaţa de zi cu zi, aceste sinucideri, dar dacă ai avea curajul să-i spui familiei respectivului că sunt posedaţi de demoni şi se pot spânzura şi ei, vor zice că nu este adevărat, sunt credincioşi, şi greşeşti cu privinţă la demoni, căci dacă ai fi demonizat, ai fi precum cel descris de Sfânta Scriptură, care făcea rău, etc. Ori a fi precum demonizatul, înseamnă a avea mai mult de un demon în tine. Satana, nu este atât de prost încât să nu ştie cum să-şi organizeze atacul. Domnul spune o pildă edificatoare în acest sens, anume că, demonul ieşit din om(deci este unul nu mai mulţi), umblă prin locuri pustii, lipsite de apă... adică locuri fără viaţă, afară din om adică; şi se va întoarce de unde a plecat. Iar dacă va găsi casă măturată, condiţii propice lui adică; nu va intra iarăşi în acest om, că doar nu este prost; ci se va duce... zice Domnul, şi va mai aduce cu el pe alţi 7 demoni mai puternici decât el(deci au o ierarhie a puterii lor), şi starea din urmă a acestui păcătos, ne spune Domnul; va fi şi mai rea ca la început. Sper să înţelegem odată pentru totdeauna că omul are în el un... drac, cel puţin, aşa cum a şi fost învinuit Domnul zicându-i-Se că are Drac. Şi Domnul a spus adevărul, adică nu are Drac, demon. Domnul a fost, este şi va fi curat, adică Sfânt. Noi pentru a ajunge la sfinţenia Domnului, va trebui să scoatem demonul din noi, dar să fim foarte atenţi după ce scoatem demonul(îl rănim de moarte), pentru că vom fi atacaţi de alţi 7 demoni mai puternici decât acela pricăjit scos prin Numele Domnului Hristos. Mulţumesc. 11.12.2011
Adăugat în 11/12/2011 de poetpaul
Vă mulţumesc, că m-aţi acceptat. Să mă ştergeţi eu m-am aşteptat. Şi să nu mai vin... la comentat. Despre demoni v-am vorbit. Lucru cert şi dovedit. Dar care nu-l poţi să-l spui. La oameni şi nimănui: Nici lui Boc, nici lui Băsescu. Sau Mălinei Olinescu. Pentrucă, motiv îţi cată. Şi te dă în judecată! Iată demonul ce-ţi face. Nimic în viaţă nu-ţi place. Vrei mai mult, mai mult, mai mult. Te îndepărtezi de Cult. Demonul din tine vrea... Te-ajută s-ajungi o stea(star). După care, te coboară. Şi la final... te omoară. Frumoasă a fost Mălina. Şi demonul poartă vina. Demonul te ispiteşte. Te corupe, reuşeşte. Pentrucă, eşti păcătoasă. Eşti o dulce, o frumoasă: pentru iad, eşti ideală, şi-ii păcat, păcatu-i boală. Păcat că astăzi te-ai dus. Doctorul - Domnul Isus: La El dacă apelai. Sufletul ţi-l vindecat. Şi de demon, tu, scăpai. Acum este prea târziu. Să-L mai iubească pe Fiu. Acum tu, te-ai sinucis. Şi te afi-n iad, precis. Şi degeaba, n-ai crezut. Demon, mare, ai avut. Şi n-a fost o întâmplare. Demon are fiecare. Mama sa, s-a aruncat. şi idem, a decedat. Aşa s-a adeverit. Exact, ce eu v-am vorbit. Citez: "dar dacă ai avea curajul să-i spui familiei respectivului că sunt posedaţi de demoni şi se pot spânzura şi ei, vor zice că nu este adevărat, sunt credincioşi, şi greşeşti cu privinţă la demoni, căci dacă ai fi demonizat"...
Şi Dumnezeu ne-a arătat: Mălina s-a aruncat, şi la fel a decedat; oare este-o întâmplare, demon n-are fiecare? Vinovat, demonul este, dar şi cel care-l primeşte. Dă-l afară, cât trăieşti! Dă-l afară, c-o păţeşti! Nu mai fi te rog ateu! Roagă-te la Dumnezeu! Postul sfânt cu rugăciuni, vizibil face minuni! Păcătos, de n-ai postit, vizibil, că ai murit! S-a văzut această... fată, că ar fi demonizată? Eu zic nu, era doar tristă. Era o mare artistă. Cine are pe Hristos, râde şi e Bucuros. Şi cine are un... Drac, în dureri, tristeţi, ei, zac. Zăceţi În Domnul Hristos. Satana e fioros. Numai Domnu-l dă afară. Satana este o fiară! Satana suflet nu are. De tine suflet nu-l doare. Pe când Domnul, te Iiubeşte. De demoni, El, te păzeşte. Demonii curaj nu au. Demonii, în iaduri stau. Pe când Domnul, şade-n cer: Unde oamenii, nu pier! A pierit un suflet bun, a avut demon, nebun. Demonul acum e mare. A avut bună purtare. Adică a reuşit. Şi Mălina... a murit! Mălina, nu-i adormită. Mălina îi chinuită! Mălina nu a ştiut. Că un demon a avut. Cu toate că ea, ştia. Demonul: va repeta. Şi aşa, exact, a fost. Şi mai multe... n-are rost... Mulţumec... şi ţineţi post: măcar până în Ajun, săptămâna de Crăciun. Amin.
Adăugat în 12/12/2011 de poetpaul
Statistici
  • Vizualizări: 2359
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni