Eu Domnul te voi invata si-ti voi arata CALEA !!!
Autor: Gabi Lupescu  |  Album: De luat aminte  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de InsulaEkklesiablog in 04/10/2011
    12345678910 0/10 X
“Oferta” Tatalui ceresc este cat se poate de generoasa in aceasta privinta: “ Eu -zice Domnul - te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi; te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta.” Aceasta fagaduinta divina este impresionanta , caci ea raspunde in mod desavarsit nevoilor noastre multiple.
 

1) In primul rand , aceasta promisiune nu se limiteaza doar la anumite aspecte ale vietii, lasandu-ne descoperiti si fara calauzire in altele. Cand Dumnezeu ne promite ca ne va arata calea pe care trebuie sa mergem, El ne asigura de asistenta Sa in toate domeniile vietii.
 
Ca sa fim siguri de acest lucru, El ne intreaba prin profetul Ieremia: “Sunt Eu numai un Dumnezeu de aproape, zice Domnul ? Nu sunt Eu si un Dumnezeu de departe? “ ( Ieremia 23, 23 ) Altfel exprimata, ideea este urmatoarea: “Sunt Eu un Dumnezeu care pot calauzi doar in lucrurile mari ale vietii ?
 
Nu sunt Eu si un Dumnezeu care va poate calauzi si in lucrurile mici si neinsemnate ?”
Daca atunci cand dorim sa ne intemeiem o familie, sa ne mutam intr-o alta localitate sau alta tara, daca atunci cand ne alegem profesia ne este mai usor sa ne plecam genunchiul in rugaciune, cerindu-I Tatalui ceresc sa ne indrume, cand este vorba de alegeri pe care le consideram neinsemnate este ceva mai greu. Ne simtim destul de intelepti sa ne descurcam si singuri, sau poate consideram ca Dumnezeu este prea ocupat cu marele Sau Univers pentru a da importanta si maruntelor noastre probleme. Dar nu este asa ! El are placere sa se implice in cele mai mici amanunte ale existentei noastre, daca si noi dorim acest lucru.

2 ) In al doilea rand, Dumnezeu nu ne obliga sa urmam sfatul Sau. Expresia “te voi sfatui” ( nu “te voi obliga” ! ) este o promisiune minunata plina de dragoste si El nu ne forteaza sa -L ascultam desi intr-un fel ar avea tot dreptul ca El ne a creat dar El e drept si lucreaza dupa dreptatea Lui...

3 ) In al treilea rand, Dumnezeu ne promite supraveghere continua si discreta: “Voi avea privirea indreptata asupra ta”. Aceasta latura a promisiunii Sale ar putea sa-i deranjeze pe unii oameni stapaniti de spiritul de independenta si razvratire. Indiferent de sentimentele unora fata de Tatal ceresc, El nu poate fi altfel decat un Tata plin de grija pentru creaturile Sale. Cand copiii sunt neasultatori si zburdalnici, supravegherea si grija parintilor este cu atat mai mare. Insa pe cei care doresc prezenta divina in toate amanuntele vietii lor, aceasta promisiune... este una din cele mai mangaietoare care exista pe paginile Bibliei.
Se ridica insa o problema cat se poate de practica: Cum poti cunoaste voia lui Dumnezeu atunci cand te afli la o rascruce de drumuri ? Care sunt caile prin care El iti vorbeste , calauzindu-ti pasii pe un teren sigur ?
Raspunsul e alcatuit din doua parti:
1) Cauta-L pe Dumnezeu pe aceeasi cale pe care L-ai cautat si in alte ocazii ale vietii si El ti-a raspuns !
2) Desi exista mai multe cai prin care putem cunoaste voia lui Dumnezeu... numai una singura este infailibila : Biblia !.Amin

Gabi Lupescu facebook  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.124438774321096.21544.100002649214118#!/gabi.lupescu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4372
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 1
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.